Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απεγνωσμένες μάχες Σύρων-Τουρκομάνων στο ύψωμα Κιζιλντάγ


Συντριπτική ήττα υπέστησαν οι Τουρκομάνοι στην περιοχή του υψώματος Κιζιλντάγ, στην περιοχή του Φιρινλίκ, στη βόρεια Συρία.

Το εν λόγω ύψωμα ελέγχει όλη την περιοχή και για την κατοχή του διεξήχθησαν σφοδρές μάχες. Τέσσερις φορές το ύψωμα άλλαξε χέρια, αλλά τώρα πια είναι και πάλι συριακό, ενώ η απώλειά του στερεί από τους συμμάχους της Τουρκίας το βασικό τους σημείο στηρίγματος σε όλη την περιοχή.

Υποστηριζόμενες, στενά και εντατικά, από ρωσικά αεροσκάφη, οι συριακές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει τις τουρκομανικές περιοχές του Φιρινλίκ, του Μπούρζ αλ Ζαβιγιέ και του Κιζιλντάγ κυριεύοντας 17 τουρκομανικά χωριά.

Οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα σκληρές, αλλά οι Τουρκομάνοι τελικά ηττήθηκαν και τώρα κρατούν μόνο τρία χωριά στην ευρύτερη περιοχή. Οι Ρώσοι, μετά την κατάρριψη του Su-24 εξαπέλυσαν φονικούς βομβαρδισμούς κατά των Τουρκομάνων. Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη «έκαψαν» την περιοχή, πλήττοντας κάθε θέση των Τουρκομάνων και απομονώνοντας το ύψωμα.

Ήδη οι συριακές δυνάμεις βρίσκονται στα τουρκοσυριακά σύνορα. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μείζονα ήττα για την Άγκυρα, καθώς χάνει την πρόσβασή της στο συριακό έδαφος. Ανατολικότερα επίσης έχει ήδη χάσει τη δυνατότητα αυτή, καθώς οι Κούρδοι του YPG καραδοκούν. Το ύψωμα Κιζιλντάγ απέχει μόλις 5 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα.

Yenisafak
Πηγή MIgnatiou



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]