Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Ο Ερντογάν και η οικογένεια του εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ΙΚ


Ο Πούτιν αναμένει την παραίτηση Ερντογάν 

Η Ρωσία κατηγορεί τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan και την οικογένειά του για λαθρεμπόριο με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Anatoly Antonov, δήλωσε πως «η Τουρκία είναι ο τελικός προορισμός του κλεμμένου πετρελαίου που προέρχεται από τους νόμιμους πωλητές που είναι η Συρία και το Ιράκ». «Η Τουρκία προχωρά σε μεταπώληση του πετρελαίου αυτού. Το τρομερό θέμα όμως είναι πως η ηγεσία της Τουρκίας – ο Erdogan και η οικογένειά του - εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες μ’ αυτό το πετρέλαιο».

Χάρτης που δείχνει τις διαδρομές που ακολουθεί το πετρέλαιο από τη Συρία και το Ιράκ προς την Τουρκία

Στη συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Άμυνας παρουσίασε φωτογραφίες των βυτιοφόρων, βίντεο από αεροπορικές επιθέσεις ενάντια σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους και χάρτες που απεικονίζουν τη λαθραία διακίνηση του πετρελαίου.

Ο κ. Antonov πρόσθεσε ακόμα πως στόχος της Ρωσίας δεν είναι η παραίτηση του κ. Erdogan καθώς αυτό είναι κάτι που θα κρίνει ο τουρκικός λαός.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο NBC και στο RT, οι Ρώσοι παρείχαν φωτογραφίες από δορυφόρους στις οποίες απεικονίζονται βυτιοφόρα πετρελαίου σε περιοχές που διατηρούν εγκαταστάσεις οι τζιχαντιστές, στη Συρία και στο Ιράκ. Στη συνέχεια τα βυτιοφόρα πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Τουρκία. Ο Antonov δε διευκρίνισε ποια είναι τα στοιχεία εις βάρος του Τούρκου Προέδρου, δήλωσε όμως πως «στη Δύση, κανείς δεν αναρωτιέται πως γίνεται ο γιος του Προέδρου να έχει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας και να είναι και Υπουργός Ενέργειας» και συνέχισε λέγοντας «Μα τι ωραία οικογενειακή επιχείρηση!».

Το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης του ΙΚ. Μ’ αυτά τα χρήματα πληρώνονται οι τζιχαντιστές και συντηρούνται οι οικογένειές τους. Το Ισλαμικό Κράτος, ακριβώς επειδή θεωρεί πως πρόκειται για κράτος, παρέχει εκπαίδευση και κοινωνική πρόνοια στους πολίτες του με αποτέλεσμα να δαπανά χρήματα. Στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας των ΗΠΑ δήλωσαν πως τον Ιούλιο, τα κέρδη του ΙΚ από το λαθρεμπόριο πετρελαίου αγγίζει τα 8 με 10 εκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Ο πρώην επικεφαλής Έρευνας της Μοσάντ, Uzi Arad, δήλωσε στο RT, πως είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία παίζει ένα ρόλο στην περιοχή που είναι κατά πολλούς τρόπους καταστροφικός και επηρεάζει την ευρωπαϊκή ασφάλεια.



Με πληροφορίες από RT και NBC
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]