Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν "απασφάλισε" τον όλεθρο

Η Σύνοδος της Βιέννης χτύπησε τα συμφέροντα του "σουλτάνου" που αποφάσισε να προχωρήσει στα άκρα, φτάνοντας έως και στις συνθήκες δημιουργίας ενός παγκοσμίου πολέμου

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Η κρίση με την Ρωσία με την προγραμματισμένη κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, καθώς και η έντονη σκλήρυνση του Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας ενάντια σε ΜΜΕ που τον αντιπολιτεύονται αλλά και στο κουρδικό, αποφασίστηκε στην σύνοδο της Βιέννης για την Συρία που είχε γίνει στις 23 Οκτωβρίου.

Την εντυπωσιακή αυτή αποκάλυψη δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Radikal, επικαλούμενη δημοσίευμα του γνωστού αρθρογράφου της Financial Tiumes, David Gardner. Στην Διάσκεψη της Βιέννης για την Συρία που ήταν ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία για να βρεθεί μια ειρηνική λύση στον αιματηρό εμφύλιο, είχαν πάρει μέρος η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία.

Στην διάσκεψη αυτή είχε παρθεί μια πολύ σημαντική απόφαση που θα έβαζε τέρμα στις παράνομες δοσοληψίες των Τζιχαντιστών που απέφεραν πολλά εκατομμύρια δολάρια, με τα οποία ενισχύονταν η πολεμική μηχανή του ISIS. Η απόφαση ήταν να κλείσει αμέσως η Τουρκία τα σύνορα της με την Συρία, με αποτέλεσμα την μεγάλη απομόνωση των Τζιχαντιστών. Μάλιστα πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν διαμηνύσει στην τουρκική πλευρά ότι αν δεν τηρήσει αυτή την απόφαση θα είναι υπεύθυνη για τις τυχόν συνέπειες.

Μόλις έμαθε αυτή την απόφαση ο Ερντογάν από τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Feridyn Sinirlioğlu, λένε ότι εξεμάνει γιατί θίγονταν προσωπικά του συμφέροντα και τότε εν βρασμώ πηρέ την μεγάλη απόφαση. Θα έφτανε μέχρι στο σημείο να προκαλέσει ακόμα και παγκόσμιο πόλεμο.

Ακολούθησαν τρία πολύ σημαντικά γεγονότα που πρόβαλαν το οργανωμένο τρελό σχέδιο του Ερντογάν, που δείχνει και το πόσο επικίνδυνος είναι πλέον όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή, αλλά για όλο τον κόσμο. Τα γεγονότα αυτά είναι τα εξής :
1) Η κατάρριψη του ρώσικου αεροσκάφους βάσει σχεδίου.
2) Οι συλλήψεις ακριβώς την επόμενη των παλαίμαχων Τούρκων δημοσιογράφων, Can Dündar και Erdem Gül, που είχαν αποκαλύψει με στοιχεία τις οικονομικές διασυνδέσεις του προσωπικού περιβάλλοντος του Ερντογάν με τους Τζιχαντιστές και για τα παράνομα κονβόι της ΜΙΤ που μετέφεραν το παράνομο πετρέλαιο από την Συρία προς την Τουρκία. και,
3) Η δολοφονία εν ψυχρώ του Κούρδου πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, Tahir Elçi.

Με αυτά τα τρία γεγονότα ο Ερντογάν επιτύχανε
α) να οξυνθεί η κατάσταση με τη Ρωσία συμπαρασύροντας στην όξυνση τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ,
β) να επιβάλλει σκληρό καθεστώς στα τουρκικά ΜΜΕ έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλες διαρροές για τις παρανομίες του προσωπικού του περιβάλλοντος και,
γ) να δείξει σκληρή πυγμή στο κουρδικό ανυψώνοντας παράλληλα το εθνικιστικό φρόνημα που τον ηρωοποιεί.

Με όλα αυτά αντιλαμβάνεται κανείς το πόσο επικίνδυνος αλλά κυρίως αδίστακτος είναι ο σημερινός ηγέτης της Τουρκίας, που μπροστά στις μεγαλοιδεατικές του ιδεοληψίες είναι ικανός να τινάξει την παγκόσμια ειρήνη στον αέρα.

Το ερώτημα είναι, δεν τον καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι «πρόθυμοι» ακόλουθοι του,( θα λέγαμε… τσογλάν στα οθωμανικά), στην Ευρώπη που παραπαίει και στην Αμερική που κλονίζεται ?

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]