Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μάθημα διαχείρισης πηγών πληροφοριών για... ανίδεους κατασκόπους


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το απόσπασμα βίντεο που παραθέτουμε είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαχείρισης πληροφοριοδοτών από πράκτορες μυστικών υπηρεσιών. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα παράδειγμα προς αποφυγή, αφού με πολύ γλαφυρό τρόπο παρουσιάζεται ο χείριστος -απαγορευτικός τρόπος- διαχείρισης ενός πληροφοριοδότη και δη της μετάβασής του σε έναν άλλο πράκτορα.

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται μεταξύ πράκτορα και πληροφοριοδότη είναι πάρα πολύ ισχυρές και αδιάρρηκτες... Σημαντικότατο είναι το στοιχείο που αφορά την απόλυτη κάλυψη οποιασδήποτε πληροφορίας που μπορεί να οδηγήσει στον συνεργαζόμενο πληροφοριοδότη.

Απαγορεύεται ρητά η εν ψυχρώ μετάβασή του σε άλλον χειριστή, χωρίς να έχει ερωτηθεί, να έχει δεχθεί και να έχει προετοιμασθεί ο πληροφοριοδότης για την μετάβαση. Σε περίπτωση δε, που αρνηθεί να αλλάξει ο χειριστής του, τότε αυτός ο πληροφοριοδότης ή συνεχίζει με τον ίδιο χειριστή ή παύεται χωρίς να γίνει γνωστή οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει σε αυτόν, αφού μία τέτοια εξέλιξη δεν είναι απλά καταστροφική (έως απώλειας ζωής) μόνο για τον συγκεκριμένο πληροφοριοδότη, αλλά και για μελλοντικούς πληροφοριοδότες που διαπιστώνοντας τον ερασιτεχνισμό των διαχειριστών, απομακρύνονται λόγω του υψηλότατου κινδύνου που ενέχει η οποιαδήποτε επαφή με τους κακούς διαχειριστές.

Το απόσπασμα αυτό είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε μία σειρά ψευδομαρτύρων που παρελαύνουν εσχάτως σε δικαστικές αίθουσες της Ελλάδας και ισχυρίζονται (ή ισχυρίστηκαν κατά το παρελθόν) πως οι πηγές πληροφοριών (πληροφοριοδότες) παραδίδονται στον επόμενο διαχειριστή, χωρίς καμία προσυνεννόηση, εν ριπή οφθαλμού, σαν σακί από πατάτες.
Αφιερώνεται, επίσης, με ιδιαίτερη «στοργή» σε εκείνους που ενώ έχουν προσυπογράψει τη σχετική Π.Δ. κατέθεσαν ότι η Υπηρεσία (η ΕΥΠ) σε αυτές τις περιπτώσεις ενεργεί χωρίς τα διεθνή πρωτόκολλα (κάνει ό,τι γουστάρει δηλαδή όπως διαβάσαμε σε σχετική ανάρτηση του greekamericannewsagensy.com) χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση στην πηγή - πληροφοριοδότη...

Κάποιοι από τους "ειδικούς χειριστές" (λίαν επικίνδυνους για οποιονδήποτε τολμήσει να εμπιστευτεί τη ζωή του στα χέρια τους) ενδεχομένως να μην γνωρίζουν καλά την Αγγλική γλώσσα... Τους προτείνουμε να βρούνε κάποιον Αγγλομαθή για να τους μεταφράσει το μικρό απόσπασμα, που θα τους βοηθήσει τα μάλα στον χώρο εργασίας τους...

ΥΓ: Το βίντεο είναι απόσπασμα από την εξαιρετική σειρά "Homeland" 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Απαντήσεις
    1. Που είναι το βίντεο; Εγώ γιατί δεν βλέπω κάτι; Φταίει μήπως ο υπολογιστής μου;

      Διαγραφή
  2. Κύριε Γεωργίου παρακολουθώ τη σειρά και πράγματι είναι καταπληκτική... Το απόσπασμα που αναφέρετε είναι από το τελευταίο επεισόδιο και είναι πράγματι αρλετά διαφωτιστικό και διδακτικό για την συγκεκριμένη περίσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]