Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Τρίζει τα δόντια" της η "αρκούδα" και στο ΝΑΤΟ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την έντονη οργή της Μόσχας προκάλεσε η απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την συστήματα αεροπορικής άμυνας της Τουρκίας στην συνοριακή περιοχή μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα (εφημερίδες Hürriyet, Radikal), η Ρωσία δια του μόνιμου αντιπροσώπου της στο ΝΑΤΟ, Aleksander Gruşko, κατήγγειλε με αυστηρά λόγια την διευρυνόμενη στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας ΝΑΤΟ στην ευαίσθητη συνοριακή περιοχή με την Συρία. Σημειωτέον ότι στο ΝΑΤΟ με απόφαση που πάρθηκε στις 2 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των τουρκικών αεροπορικών βάσεων στα σύνορα με την Συρία, προκαλώντας έτσι τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400 που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν εκεί.

Η ενέργεια αυτή του ΝΑΤΟ εκθλίφθηκε σαν εχθρική ενέργεια προς την Μόσχα, οι δυνάμεις της οποία μάχονται αυτόν τον καιρό εναντία στους δολοφόνους Τζιχαντιστές της Συρίας ενώ η Τουρκία κατηγορείται ανοιχτά από την Μόσχα ότι ενισχύει τους Τζιχαντιστές.

Η Αρκούδα, όπως δείχνουν πράγματα φέρεται αποφασισμένη να μην υπολογίσει τίποτα ούτε και το ΝΑΤΟ για να τιμωρήσει την Τουρκία για την μεγάλη πρόκληση της με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Ήδη σύμφωνα με αναφορές του τουρκικού υπουργείου οικονομικών (εφημερίδα Zaman), ο πρώτος υπολογισμός των ρωσικών οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας είναι 9 δισ. δολάρια και έπεται συνέχεια.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΤΙΜΩΡΙΑ- ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ -ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ 24ΩΡΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ Η ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F16 ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΙΨΑΝ ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΙΑΟΥΡΙΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστοός.
      Αν όχι "καλοκαιρινή" τουλάχιστον όχι αναμονή... συγνώμης (αυτό κάτι δείχνει), που δεν δίνεται από μόνη της.
      Το αεροπλάνο έκοβε δρόμο στην "μύτη".
      Φαίνεται πως το παζάρι δεν έχει καθίσει τελείως.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]