Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθη στην Κάλυμνο ύποπτος για τζιχάντ


Συνελήφθη και κρατείται στο λιμεναρχείο Καλύμνου διακινητής μεταναστών, καθώς υπήρχαν ενδείξεις που τον κατέστησαν ύποπτο για συμμετοχή σε τζιχάντ, σύμφωνα την ιστοσελίδα της εφημερίδας Καθημερινή.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο άνδρας, η καταγωγή του οποίου δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί, είχε στο κινητό του ύποπτες φωτογραφίες.

Κλιμάκιο με στελέχη της ΕΥΠ μεταβαίνει στο νησί μαζί με έναν αραβόφωνο υπάλληλο προκειμένου να εξετάσουν τον συλληφθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Λιμενικό σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε πραγματοποιήσει έρευνα για δύο αλλοδαπούς που μπήκαν παράνομα στη χώρα, καθώς κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή σε δίκτυα τζιχαντιστών.

Κατά τη διαδικασία καταγραφής τους δήλωσαν Σύροι πρόσφυγες, ωστόσο οι άνδρες του Λιμενικού τούς έκριναν ύποπτους και αποφάσισαν τον περαιτέρω έλεγχό τους, καθώς φέρονται να εμφάνισαν σημάδια νευρικότητας. Στην έρευνα φέρεται να ενεπλάκη και κλιμάκιο της ΕΥΠ που σταθμεύει μόνιμα στην Κω. Διαπιστώθηκε ότι στα κινητά τους τηλέφωνα υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες από τα πεδία των μαχών σε Συρία και Ιράκ.

Οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι έγινε αντιπαραβολή των στοιχείων τους με λίστες υπόπτων για διασύνδεση με το «Ισλαμικό Κράτος». Πηγή του Λιμενικού διευκρίνισε ότι δεν προέκυψε αποτέλεσμα, ενώ άλλες πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δύο ύποπτοι να συμμετείχαν σε άλλη, πλην του ISIS, ένοπλη ομάδα που μάχεται κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Εξάλλου, εξεταζόμενος ο ένας από τους δύο υπόπτους φέρεται να είχε δηλώσει «Σύρος αντικαθεστωτικός». Οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]