Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία συνέλαβε 4 Ρώσους δημοσιογράφους στα σύνορα με Συρία


Τέσσερις Ρώσοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και απελάθηκαν από την Τουρκία. Οι δημοσιογράφοι του ρωσικού καναλιού Ρωσία 1TV συνελήφθησαν στην επαρχία Χατάια, στα σύνορα με την Συρία, γιατί, σύμφωνα με τους Τούρκους, προσπάθησαν να περάσουν παράνομα στην Συρία.

Οι Ρώσοι διαμαρτυρήθηκαν και ανέφεραν πως βρίσκονταν στην περιοχή για δημοσιογραφική αποστολή του κρατικού σταθμού για τον οποίο εργάζονται. Παρόλα αυτά οι Τούρκοι τους αντέτειναν ότι δεν είχαν επίσημη άδεια κινηματογράφησης.

Σύμφωνα με τους Τούρκους οι Ρώσοι σκόπευαν να συναντήσουν τον Μιχράτς Ουράλ, τον Τούρκο Αλεβίτη, ηγέτη της προσκείμενης στον Άσαντ οργάνωσης «Συριακή Αντίσταση», την οποία, φυσικά, οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική.

Η Ρωσία αντέδρασε έντονα στην κίνηση της Άγκυρας, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.

«Το πρώτο πράγμα που μας ρώτησαν ήταν αν έχουμε κάμερα. Η κάμερα ήταν κλειδωμένη στο πορτ μπαγκάζ. Μας πήραν τα διαβατήρια, μας πήγαν στον αστυνομικό σταθμό. Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, μας φωτογράφησαν και μας εξέτασε και γιατρός», ανέφερε ένας εκ των Ρώσων δημοσιογράφων.

Οι δημοσιογράφοι κατόπιν, με αστυνομική φρουρά, οδηγήθηκαν στο αεροδρόμιο και απελάθηκαν. Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν κάθε συνεργασία με τις ρωσικές προξενικές αρχές. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απεύθυνε, πάντως, επίσημο αίτημα στις τουρκικές αρχές, σχετικά.

«Οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν κάθε εξήγηση σε εκπροσώπους της πρεσβείας μας στην Άγκυρα», αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου. «Πιθανόν φοβήθηκαν ότι οι Ρώσοι δημοσιογράφοι θα έριχναν φως στις παράνομες δραστηριότητες που συμβαίνουν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, τις οποίες η τουρκική κυβέρνηση προτιμά να παραμείνουν στην σκιά», καταλήγει η ρωσική ανακοίνωση.

Πηγή Yenisafak


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]