Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραμένει ακόμα διοικητής της ΕΥΠ ο κ. Ρουμπάτης;


Εμβρόντητοι παρακολουθούμε όλοι οι δημοσιογράφοι τη δράση του παλιού συναδέλφου εντιμότατου κυρίου Γιάννη Ρουμπάτη, που προς έκπληξη όλων μας ανέλαβε τη διοίκηση της ΕΥΠ, πρώην ΚΥΠ.

Ακούγονται πολλά… κι εμείς εδώ έχουμε γράψει αρκετά αλλά το γεγονός είναι ότι πλέον και το Μαξίμου έχει καταλάβει ότι ο Ρουμπάτης δεν «τραβάει» και οι κακές γλώσσες λένε ότι με την ευκαιρία των χειρισμών που έκανε στην υπόθεση του Πανούση του ζήτησαν την παραίτησή του αλλά ο ίδιος αρνείται να την δώσει.

Αφήστε δε που έχει μπει και στο στόχαστρο του κυβερνητικού συνεταίρου του Αλέξη Τσίπρα του Πάνου Καμμένου ο οποίος ζήτησε και αυτός ανοικτά πλέον την παραίτησή του.

Οι λόγοι άγνωστοι προς το παρόν για την κόντρα Καμμένου Ρουμπάτη, ίσως να προέρχονται από πολύ παλιά όταν ο Ρουμπάτης ήταν το δεξί χέρι των Παπανδρέου και όλοι ξέρουμε τις «άριστες» σχέσεις του Καμμένου με το Παπανδρεϊκό κατεστημένο.

Βέβαια ο Καμμένος μιλάει και για μια απαράδεκτη επιστολή Ρουμπάτη στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ λέγοντας άλλα από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης για το προσφυγικό και τους τζιχαντιστες.

Εμείς σήμερα θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Γιάννη Ρουμπάτη κάποια πραγματάκια για την υπόθεση Πανούση, επειδή είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να τον καλέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας …

Κύριε Ρουμπάτη πότε έγιναν οι καταγραφές που αναφέρει ο Πανούσης;
Είχατε έγκριση από τον αρμόδιο Εισαγγελέα γι αυτές τις καταγραφές;
Βάσει ποιων πληροφοριών ή καταγγελιών προχωρήσατε σ΄ αυτή την διαδικασία;
Εσείς τα στοιχεία αυτά τα θεωρείτε σοβαρά; Τι εκτίμηση έχετε κάνει ως Υπηρεσία;

Γιατί δεν το ανέλαβε το θέμα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ή έστω η Ασφάλεια (Δνση Οργανωμένου Εγκλήματος) της ΕΛ.ΑΣ. που από το 2009 και από πέρυσι αντίστοιχα, διαθέτουν και αυτές οι Υπηρεσίες παρόμοια ή και πιο σύγχρονα από εσάς συστήματα νόμιμης επισύνδεσης τηλεφωνικών παρακολουθήσεων;
Όταν αναλάβατε τη Διοίκηση της Ε.Υ.Π. εξαγγείλατε ότι η Υπηρεσία δεν θα ασχολείται με το εσωτερικό αλλά μόνο με το εξωτερικό... Γιατί λοιπόν δεν τηρήσατε αυτήν σας τη δέσμευση και ασχοληθήκατε με παρακολουθήσεις στο εσωτερικό;
Ποιος και πότε έδωσε στον Πανούση τις καταγραφές;
Είναι αυτό νόμιμο; Δεν αποτελούν απόρρητα στοιχεία της Υπηρεσίας (άρθρο 14 του Νόμου 3649/2008) και μάλιστα στοιχεία προσωπικών δεδομένων;
Έχει σχηματιστεί κάποια δικογραφία για την υπόθεση για να μπορεί να τα κατέχει νόμιμα ο Πανούσης; Πως και τα πήρε μαζί του φεύγοντας από το Υπουργείο;
Παραδόθηκαν με κάποιο Πρωτόκολλο από εσάς;
Με ποια διαδικασία ένα φυσικό πρόσωπο το οποίο αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία απολύτως κυβερνητική ή άλλη κρατική θέση ή σχέση με την υπηρεσία κατέχει έγγραφα αυτής της υπηρεσίας;
Ο κάθε διοικητής ή ο εκάστοτε πολιτικός της προϊστάμενος όταν αποχωρούν παίρνουν έγγραφα της ΕΥΠ μαζί τους;
Που προβλέπεται ότι ο πρώην πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ μπορεί να κατέχει έγγραφα της υπηρεσίας στο σπίτι του ή στο προσωπικό του γραφείο;
Που προβλέπεται ο διοικητής της ΕΥΠ να ενημερώνει και μάλιστα μπροστά σε 10 άτομα όπως είπε ο Πανούσης, έναν απλό πολίτη όπως είναι τώρα ο Γιάννης Πανούσης ότι απειλείται η ζωή του;
Γνωρίζετε εάν αυτά τα στοιχεία είναι σε γνώση και του νέου Υπουργού κ. Τόσκα;
Τελικά για να ξέρουμε και τη δική σας θέση ενημερώσατε ναι ή όχι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ή κάποιον εκπρόσωπό του στο Μαξίμου για αυτή την υπόθεση;

Πάντως στο Μαξίμου επιμένουν για την απομάκρυνσή του και ψάχνουν τρόπο για την αποδέσμευσή του.

Του έχουν και άλλα πολλά μαζεμένα που τα μαθαίνουν από διάφορους παράγοντες και από κάποιους συνδικαλιστές της ΕΥΠ, πρώην συντρόφους του Ρουμπάτη στο ΠΑΣΟΚ που έχουν πρόσβαση στο γραφείο του Ν. Παππά.

Διαβάσαμε ότι οι συριζαίοι συνδικαλιστές της υπηρεσίας εξέφρασαν τα παράπονά τους και στον Π. Καμμένο όταν πρόσφατα είχε επισκεφτεί τα γραφεία τους και μάλιστα του είπαν ότι τον θεωρούν τον χειρότερο διοικητή που έχει περάσει από την ΕΥΠ.

Για τα έργα όμως και τις ημέρες των συνδικαλιστών αυτών και για τα αίσχη που έγιναν στο πρόσφατο συνέδριό τους όπως μας κατήγγειλαν βουλευτές που παραβρέθηκαν σ΄ αυτό αλλά και για τα οικονομικά τους θα επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον.
Ένα άλλο που του καταλογίζουν από το Μαξίμου είναι ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις σχέσεις του με το κύκλωμα Δ. Μελισανίδη, Φ. Παπαγεωργίου και λοιπούς.

Και ήρθε και ο Μπόμπολας ο άλλος μεγάλος εχθρός του Μαξίμου που διέμεινε δωρεάν το βιβλίο του Παπαγεωργίου που το προλογίζει ο Ρουμπάτης κι έδεσε το γλυκό.

Και στο καπάκι βγήκε ζωντανά στον αέρα ο γνωστός μεγαλοδικηγόρος Αλέξης Κούγιας σε τηλεοπτική πολιτική εκπομπή σε κανάλι του Βόλου και είπε ότι γνωρίζει, καθότι έχει τον φάκελο της σχετικής δικογραφίας για τα στημένα του ποδοσφαίρου, ότι αυτός που πούλησε τις κασέτες στον εφοπλιστή Πατέρα τότε πρόεδρο του Παναθηναικού, είναι ο Φώτης Παπαγεωργίου.

Όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει ένα κόπο και να δει την εκπομπή στο astra tv της Θεσσαλίας. Θα μείνει με το στόμα ανοικτό.

Και ρωτάμε εμείς τώρα τον κύριο Παρασκευόπουλο, τον κύριο Τόσκα και τον κύριο Παπαγγελόπουλο τι θα κάνουν γι αυτό; Θα το ψάξουν, θα υποβάλλουν μήνυση όπως έκαναν και στον Γ. Πανούση;

Ή μήπως αυτό το υλικό που λέει ο Α. Κούγιας δεν είναι απόρρητο υλικό της υπηρεσίας;

Επίσης του καταλογίζουν του Ρουμπάτη ότι δεν έχει καταφέρει να επιβάλει την ηρεμία στην υπηρεσία και ότι έχει αναλωθεί σε όργιο ρουσφετολογίας ανθρώπων του παλαιοπασοκικού συστήματος.

Μέχρι και σε διαγωνισμό προσλήψεων προχώρησε και δύο φορές μάλιστα, έναν στις 16 Ιουλίου και έναν στα τέλη Σεπτεμβρίου χωρίς να έχει ενημερώσει με λεπτομέρειες το Μαξίμου.

Και το χειρότερο είχε βγάλει και Δελτίο Τύπου διαψεύδοντας το γεγονός.

Τώρα δεν πρέπει για λόγους ευθιξίας, τουλάχιστον, να υποβάλλει την παραίτησή του;
Κρατάει δε στη θέση τους ακόμα τους ανθρώπους του συστήματος Μπίκα Παπαγεωργίου. Όπως για παράδειγμα την διευθύντρια κατασκοπίας Μάνια Αλεβιζάκη που ήταν το «άλτερ έγκο» του Φ. Παπαγεωργίου και είχαμε αναφερθεί σχετικά για την δράση της σε παλαιότερη ανάρτησή μας, ενώ ξαναέκανε διευθύντρια στην αντικατασκοπία - αντιτρομοκτρατία τη Μαρία Ιατρίδου που διορίστηκε στην υπηρεσία το 1974 παρακαλώ και ήταν από τους στενούς συνεργάτες του Φ. Παπαγεωργίου.

Πρόσφατα δε πριν λίγες μέρες την έστειλε και ταξιδάκι αναψυχής μαζί με τον υφιστάμενό της τμηματάρχη τρομοκρατίας, Νίκο Κλειτσίκα, στην κοντινή Ιαπωνία.

Ναι καλά διαβάσατε στην Ιαπωνία.

Τώρα τι σχέσεις μπορεί να έχουμε σε επίπεδο συνεργασιών σε θέματα αντικατασκοπίας-αντιτρομοκρατίας με την Ιαπωνία, αυτό μόνο ο Γιάννης Ρουμπάτης μπορεί να το γνωρίζει.

Κρατάει δε ακόμη ως διευθυντή ανάλυσης τον Μιχάλη Λιούμη ο οποίος πριν λίγο καιρό έγινε παπάς, ναι καλά διαβάσατε παπάς που ιερουργεί μάλιστα στην περιοχή της Κερατέας, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.

Έχει δε σπείρει ανέμους και θερίζει θύελλες σε όλο το προσωπικό με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του.

Τοποθετεί ανώριμο προσωπικό σε κρίσιμες μονάδες της παραμεθορίου, με θλιβερά αποτελέσματα για τα οποία θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες σύντομα, ενώ επαναστρατικοποεί την υπηρεσία μετά από πολλά χρόνια.

Τα ρουσφέτια ένστολων αστυνομικών και στρατιωτικών πάνε κι έρχονται. Ούτε επί χούντας… Έχουν γεμίσει οι μονάδες με αστυνομικούς, ενώ το τμήμα παρακολουθήσεων των κεντρικών γνωρίζει και πάλι ημέρες δόξας.

Στη Θεσσαλονίκη δε, όρισε ως υποδιοικητή ξηλώνοντας την έμπειρη υπάλληλο που κατείχε την θέση της μεγάλης διεύθυνσης εκεί, έναν νεαρό αστυνομικό αλλά αυτό βέβαια ήταν ρουσφέτι του Μαξίμου.

Και σε μεγάλο κλιμάκιο του εξωτερικού λέγεται ότι έστειλε πρόσφατα 9 στρατιωτικούς εντελώς άσχετους με το αντικείμενο, μεταξύ των οποίων και τον διοικητή και τον υποδιοικητή.

Φανταστείτε ότι ο ένας από αυτούς είναι σηματωρός του Πολεμικού Ναυτικού!

Μάλλον τον έστειλε για τροχονόμο.

Και το χειρότερο, για να τελειώνουμε για σήμερα, κάποιος από το προσωπικό της υπηρεσίας που έχει παιδάκι με καρκίνο υπέβαλλε μήνυση στον Ρουμπάτη και στην Αλεβιζάκη για λόγους που αφορούν τα θέματα υγείας του παιδιού του…

Τέτοια κατάντια πια από έναν «αριστερό» συνάδελφο δεν την περιμέναμε… Κρίμα.

"Ο Αρουραίος της… Εκάλης"
Πηγή Αnapodos



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ηθελα να μάθω για ποιους ανακοινώνονται (μέσα ή έξω) τόσες λεπτομέρειες; Δεν ντρέπεται ο γραφων; Αν ισχύουν όσα γράφει γιατι τα δημοσιοποιοεί και δεν τα στελνει σε αρμόδιους για εξέταση; Αφού αυτός φέρεται να είναι πιο ειδικός όλων των άλλων ας προταθεί στον τσίπρα για δκτής να του κάνουν τα ίδια αν του αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν τα έχει γράψει μόνο αυτός... Βοά το Πανελλήνιο...

      Διαγραφή
  2. ΤΟΝ ΣΗΜΑΤΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ; ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επί Χούντας Ρου-φογάλης, επί "Δημοκρατίας" Ρου-μπάτης... ΡουΡου γίναμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΕΙΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ! ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙΔΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΣΑΣ .ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΡΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΙΤΕΡΟΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΗΛΙΘΙΟΙ!!! ΟΥΣΤ ΒΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις ένα δίκιο αλλά καλύτερα να απευθυνθείς στην ίδια την υπηρεσία, που αυτή, απ΄ ότι έχουμε διαβάσει έχει πρώτη δημοσιεύσει ονόματα και λεπτομερή στοιχεία των υπαλλήλων της και σε ΦΕΚ και στη "Διαύγεια" και αλλού... Και εκτός των άλλων οι μετά το 2009 κυβερνήσεις των εθνοπροδοτών έχουν στείλει την μισή υπηρεσία στα δικαστήρια... Και για ενημέρωσή σου ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί ότι η δημοσιοποίηση ονομάτων στελεχών της ΕΥΠ δεν είναι παράνομη πράξη... Άρα;;;

      Διαγραφή
  5. ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΗΡΑΛΕΟΣ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]