Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανική κατασκοπεία σε βάρος της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν συστηματικά κρατικές υπηρεσίες και διπλωματικές αποστολές φιλικών τους χωρών, μεταξύ των οποίων και την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel» σε σημερινό του δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η BND παρακολουθούσε τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας, τηλεφωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον. Ακόμη και η «hotline» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για ταξιδιωτικές οδηγίες βρισκόταν στη λίστα της BND, αναφέρει το περιοδικό, ενώ το ενδιαφέρον τής υπηρεσίας δεν περιοριζόταν σε κρατικούς φορείς, αλλά περιελάμβανε και Μη - Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως η Care International, η Oxfam και ο Ερυθρός Σταυρός στη Γενεύη.

«Στη Γερμανία βρίσκονταν πολλές ξένες πρεσβείες και προξενεία στη λίστα της BND, με την παρακολούθηση ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τηλεφώνων και φαξ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, ακόμη και του Βατικανού», συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό και διευκρινίζει ότι οι διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 10 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει επικοινωνίες Γερμανών από την παρακολούθηση. Πριν από τρεις εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η BND παρακολουθούσε Ευρωπαίους εταίρους, όχι μόνο κατ' εντολή της αμερικανικής υπηρεσίας NSA, αλλά και από μόνη της.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλιο ιστολογίου: Όχι, δεν αναμένεται καμία διαμαρτυρία από την συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Θα ήταν αδιανόητο, φυσικά, οι υπάλληλοι (βλ. Ελληνική κυβέρνηση) να διαμαρτυρηθούν στους εργοδότες τους (βλ. γερμανική κυβέρνηση). Εξάλλου, δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο κατασκοπείας που δημοσιοποιείται στην Ευρώπη. Όπως και στα προηγούμενα, έτσι και τώρα, η Ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας την πάγια τακτική (του υποταγμένου - εξαρτώμενου υπαλλήλου) δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε σε καταγγελτικές ανακοινώσεις, ούτε και σε σκληρά διαβήμαρτα ή... μέτρα κατά της Γερμανίας! Γιατί, στην Ελλάδα των μνημονίων, ο σκοπός είναι ένας: να διατηρηθεί "η δόση", ακόμη και εάν καταπατηθεί η αξιοπρέπεια της χώρας ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με την Ελλάδα... Ίσως, το ενθαρρυντικό στοιχείο για την Ελλάδα είναι το ότι οι γερμανοί δεν ζήτησαν - απαίτησαν άμεση ενημέρωση από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ή από το μέγαρο Μαξίμου (ενδεχομένως, όμως, η παρακολούθηση να εμπίπτει στην "διασταύρωση" της αντικειμενικότητας των ήδη υπαρχόντων πηγών εντός Ελλάδος)...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]