Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικά Sukhoi καταδίωξαν και απομάκρυναν 4 Ισραηλινά F-15 από τη Συρία

Με την θέα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, οι Ισραηλινοί αποφάσισαν ότι είναι προτιμότερο να... ζήσουν και το έβαλαν στα πόδια!

Έξι (6) Ρωσικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων τύπου Sukhoi SU-30 SM έτρεψαν σε άτακτο φυγή Ισραηλινά μαχητικά τύπου McDonnell Douglas F-15 στα ανοιχτά των Συριακών ακτών.

Ισραηλινά αεροσκάφη υπερίπταντο εδώ και μήνες στον εθνικό Συριακό εναέριο χώρο και κυρίως προσσέγγισαν την αεροναυτική βάση της Λαττάκεια που πλέον είναι το επιχειρησιακό κέντρο των ρώσων στη Συρία.
Τα Ισραηλινά αεροσκάφη αυτό που κάνουν είναι να έχουν σχέδιο πτήσης σύνθετο και πλησιάζουν την Λαττάκεια για να φύγουν προς την θάλασσα.

Τη νύχτα όμως της 1 προς 2 Οκτώβρη 2015 έξι (6) ρωσικά μαχητικά Sukhoi SU-30 SM απογειώθηκαν από την αεροπορική συριακή βάση της Hmimim προς την κατεύθυνση της Κύπρου πριν να δεσμευθούν σε θέση επίθεσης κατά 4 ισραηλινών μαχητικών F-15.

Έκπληκτοι από την μη αναμενόμενη κατάσταση και πιθανότατα μη προετοιμασμένοι για μια αερομαχία με ένα από τα καλύτερα ρωσικά μαχητικά πολλαπλών ρόλων, οι ισραηλινοί πιλότοι γρήγορα άλλαξαν κατεύθυνση προς το Νότο πετώντας με πολύ μεγάλη ταχύτητα προς το Λίβανο.

Ο Λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε επίσημα στις 23.13 (τοπική ώρα) ότι τέσσερα (4) «εχθρικά αεροσκάφη» (Ισραηλινά) παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Αυτή η εμπλοκή των ρωσικών και ισραηλινών μαχητικών έκανε τον ισραηλινό στρατό να εκτιμήσει ότι μια ενδεχόμενη αερομαχία μεταξύ των ισραηλινών F-15 και των ρωσικών Su-30 θα κατέληγε στην καταστροφή των 4 μαχητικών τους.
Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε επίσης έντονα στη Μόσχα για την εμπλοκή, ενώ η Μόσχα ζήτησε εξηγήσεις για την παρουσία Ισραηλινών μαχητικών στον εναέριο Συριακό χώρο.
Αυτό το "θερμό" επεισόδιο αποδεικνύει ότι ο εθνικός Συριακός εναέριος χώρος είναι πλέον υπό την προστασία της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, κάτι που δικαιολογεί τη δυσφορία της Washington.

Πηγή DimpeNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]