Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο ηχηρό χαστούκι του Πούτιν στην Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Νέα μεγάλη ταραχή προκαλεί ο Πούτιν στην Άγκυρα, καθώς οι πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι ο Πούτιν δέχτηκε να ανοίξει γραφεία στην ρωσική πρωτεύουσα το PYD, δηλαδή η κουρδική οργάνωση της Συρίας την οποία η Τουρκία θεώρει τρομοκρατική οργάνωση και προέκταση του ΡΚΚ.

Όπως αναφέρεται, μιλώντας στην Azadi TV ο σύμβουλος του PYD, (Rokava Demokratik Özerklik Kantonları), δηλαδή των ανεξάρτητων κουρδικών καντονιών της Συρίας, Sihanok Dido, ανακοίνωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση έδωσε αδεία για να ανοίξουν γραφεία στην Μόσχα.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Sihanok Dido, η Ρωσία πάντα στήριζε το PYD και ήταν στο πλάι των Κούρδων στους αγώνες τους για αυτονομία στις περιοχές που κατοικούν. Για μας, υποστήριξε ο Sihanok Dido, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Συρία δεν ήταν έκπληξη και ήταν κάτι το αναμενόμενο γιατί μόνο η Ρωσία μπορεί να δώσει λύση στο συριακό πρόβλημα.

Όπως ήταν επόμενο οι ειδήσεις αυτές προκάλεσαν μεγάλη ταραχή στην τουρκική πρωτεύουσα, καθώς επανειλημμένα οι Ερντογάν- Νταβούτογλου έχουν δηλώσει δημόσια πως το PYD είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι ουσιαστικά είναι μια προέκταση του ΡΚΚ στην Συρία. Μάλιστα η Τουρκία έχει ζητήσει και από τις ΗΠΑ να ανακηρύξουν το PYD σαν τρομοκρατική οργάνωση, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν με το ΡΚΚ, αλλά χωρίς επιτυχία.

Αλλεπάλληλα λοιπόν τα χαστούκια από τον Πούτιν στην Τουρκία !

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]