Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανικόβλητοι εγκαταλείπουν τη Συρία οι τζιχαντιστές

Χιλιάδες μέλη των συμμοριών διαφεύγουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς προσφεύγοντας σε Τουρκία και Ιορδανία

Όπως μεταδίδει τουρκικό μέσο, η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε πως μετά από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, χιλιάδες μέλη των ενόπλων ομάδων καταφεύγουν σε Τουρκία και Ιορδανία.

Το αδιάκριτο χτύπημα από την Ρωσία σε βάρος των ενόπλων ομάδων έχει αρχίσει να ρίχνει το ηθικό των μαχητών.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κινέζικο Şinhua, η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε πως οι μαχητές που φεύγουν από την Συρία, πάνε σε Τουρκία και Ιορδανία.

Το κανάλι ανέφερε πως καθώς το ηθικό των μαχητών έχει καταρρεύσει, κάποιοι εξ αυτών φεύγουν για Ευρώπη.
Σύριος στρατιωτικός που μίλησε στο Şinhua την περασμένη Κυριακή, είπε πως μετά από τις ρωσικές επιθέσεις, κάποια ένοπλα άτομα έφυγαν, ενώ άλλα ήρθαν σε σύγκρουση μεταξύ τους.

Ο ίδιος αξιωματικός είπε πως ένοπλες ομάδες δεν διαφεύγουν μόνο προς Τουρκία και Ιορδανία, αλλά και κάποια από τα μέλη της ISIS που ήταν στην πόλη Ράκκα, μεταφέρθηκαν στο Ιράκ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες, λόγω των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, πάνω από 250 Τυνήσιοι ισλαμιστές που πολεμούσαν στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης του ‘Ισλαμικού κράτους’ εγκατέλειψαν τη χώρα, όπως δημοσίευσε το συριακό πρακτορείο ‘Sana’, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Άμυνας της Τυνησίας, Φαρχάτ Χορσάνι.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου η Ρωσία- κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ άρχισε αεροπορικές επιδρομές στοχεύοντας κέντρα του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αρκετές χιλιάδες Τυνήσιοι έχουν ενταχθεί σε διάφορες τρομοκρατικές ομάδες, ενώ δεκάδες έχουν συλληφθεί και εκδόθηκαν στην πατρίδα τους, ενώ εκατοντάδες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή της Συρίας, τις τελευταίες έξι ημέρες έφυγαν από τη Συρία, μέσω της Ιορδανίας πάνω από 3.000 τρομοκράτες από το φόβο των ρωσικών εναέριων επιδρομών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]