Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΝΑΤΟ σκέφτεται να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου;

«Τα ρωσικά πολεμικά πλοία που περνούν μέσω των Στενών του Βοσπόρου μας ανησυχούν και αποτελούν υπενθύμιση ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να αναθεωρήσει την συλλογική του ασφάλεια»
είπε ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει τεθεί θέμα από το ΝΑΤΟ να κλείσει τα Στενά η Τουρκία για να εμποδιστεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία.

Την ίδια στιγμή Βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως δόθηκε διαταγή στους πιλότους των Tornado να καταρρίψουν ρωσικά μαχητικά αν κινδυνεύσουν με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Βρετανία να ζητάει εξηγήσεις από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών αφού η Ρωσία δεν επιχειρεί πάνω από το Ιράκ κατά του ISIL αλλά ούτε και η Βρετανία πάνω από την Συρία κατά του ISIL!

Αναλυτικά, οι πιλότοι των μαχητικών του ΝΑΤΟ και της Βρετανίας έχουν λάβει εντολές να να αντιδράσουν αν έρθουν αντιμέτωπα με ρωσικά μαχητικά πάνω από το Ιράκ!

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την προειδοποίηση των Βρετανών υπουργών ότι η κατάσταση στην Μέση Ανατολή «γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη»!

Ανώτεροι Βρετανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι είναι θέμα χρόνου πριν τα μαχητικά μας εμπλακούν σε «θανατηφόρα αναμέτρηση με τα ρωσικά μαχητικά» ενώ μια άλλη πηγή είπε ότι «πρέπει να προστατέψουμε τους πιλότους μας αλλά ταυτόχρονα με την κίνηση αυτή ερχόμαστε πιο κοντά στον πόλεμο, αρκεί να καταρριφθεί μόνο ένα μαχητικό για να αλλάξει ολόκληρο το σκηνικό»!

Υπενθυμίζουμε ότι τα μαχητικά Τοrnado της RAF είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικο πύραυλο αέρος-αέρος Αsraam που διαθέτει ανιχνευτή θερμικού ίχνους και υψηλής εκρηκτικότητας 22 λιβρών πολεμική κεφαλή. Κοστίζει 200.000 δολάρια και μπορεί να πετάξει περίπου τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου στα 2.300 μίλια την ώρα. Κάθε μαχητικό μπορεί να μεταφέρει τέσσερις πυραύλους.

Οι Βρετανοί αρχηγοί των ΕΔ πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένα βρετανικό μαχητικό να καταρριφθεί σε αερομαχία από ρωσικά μαχητικά.

Παρόλα αυτά έχουν δοθεί εντολές στους Βρετανούς πιλότους να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή με τα ρωσικά μαχητικά οπωσδήποτε και οι Αμερικανικές και Βρετανικές ομάδες κάνουν ότι μπορούν για να μην υπάρξει «συνάντηση».

Αλλά αν κάτι πάει στραβά οι Βρετανοί πιλότοι έχουν εντολές να ρίξουν σε ρωσικά μαχητικά αν απειληθούν οι ζωές τους!

Μια άλλη πηγή ανέφερε: «Kανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνουν οι Ρώσοι μετά. Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν αν έρθουν σε επαφή με δυτικό μαχητικό»!

«Όταν τα μαχητικά πετούν με υπερηχητικές ταχύτητες ο εναέριος χώρος «γεμίζει» γρήγορα. Μπορεί να υπάρξει σύγκρουση και κατάρριψη ρωσικού μαχητικού καταλάθος»!

Ταυτόχρονα, ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας, Michael Fallon, είπε πως θα προσπαθήσει η κυβέρνηση του να πείσει το Κοινοβούλιο να επεκτείνει τους βομβαρδισμούς και στη Συρία. Όπως είπε «είναι παράλογο να βομβαρδίσουμε το ISIS στο Ιράκ αλλά όχι στην Συρία».

«Τα ρωσικά μαχητικά που περνάνε από το Βόσπορο αποτελούν ακόμη μια υπενθύμιση ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την συλλογική ασφάλεια του» πρόσθεσε ο Βρετανός ΥΠΑΜ Michael Fallon και συνέχισε λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να τρομάξει ή να παραπλανηθεί από την ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη».

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό ομόλογο του, Άστον Κάρτερ, στο Λονδίνο, ο Fallon είπε ότι «το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό βλέπει μια ρωσική παρουσία στα ανατολικά σύνορα του αλλά και μια ρωσική πίεση προς την νότια πλευρά του ΝΑΤΟ με ρωσικά πλοία, υποβρύχια και μαχητικά».
«Η Ρωσία ρισκάρει μια επιδείνωση της κατάστασης»… τόνισε.

Tαυτόχρονα ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, Α.Κάρτερ, τόνισε: «Το ΝΑΤΟ συμπαραστέκεται στην εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας…»

Η Ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο ζήτησε εξηγήσεις από το Βρετανικό Foreign Office για τις αναφορές των Βρετανικών ΜΜΕ σχετικά με την δυνατότητα που δόθηκε στους βρετανούς πιλότους να καταρρίψουν ρωσικό μαχητικό πάνω από το Ιράκ.

«Ανησυχούμε από τις αναφορές ΜΜΕ που κάνουν λόγο για αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου τη Βρετανίας. Ζητήσαμε από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξηγήσεις. Ταυτόχρονα, το υποθετικό σενάριο σύγκρουσης μεταξύ ρωσικών και βρετανικών μαχητικών πάνω από το Ιράκ είναι αδιανόητο. Όπως γνωρίζετε τα ρωσικά μαχητικά δεν επιχειρούν κατά του ISIL στην επικράτεια του Ιράκ ούτε τα βρετανικά κατά του ISIL στην Συρία» είπε ο Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία Alexander Yakovenko.

«Όσον αφορά τον κοινό μας αγώνα εναντίον του ISIS, δεν έχουμε λάβει ακόμη μια επίσημη απάντηση σχετικά με το ερώτημα που απευθύναμε στους Βρετανούς, να μας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις δομές – στόχους του ISIL ώστε να επιχειρήσουν τα ρωσικά μαχητικά εναντίον των ισλαμιστών».

Πηγή Μακελειό


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]