Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Κλεμμένη” και η διδακτορική διατριβή της Γερμανίδας υπουργού Αμύνης;

Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, είναι ύποπτη για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή της στην Ιατρική, κάτι που η ίδια αρνείται, αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.

Η φον ντερ Λάιεν “δεν απορρίπτει απλώς αυτές τις κατηγορίες, αλλά ζήτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Ανόβερου”, από την οποία πήρε το διδακτορικό της στις αρχές της δεκαετίας του 1990, “να εξετασθεί (η διδακτορική διατριβή της) από μια ανεξάρτητη και ικανή επιτροπή”, αντέδρασε ένας εκπρόσωπος της υπουργού, τον οποίο επικαλείται το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπουργός είναι εν γνώσει των υποψιών αυτών από τον Αύγουστο.

Οι κατηγορίες, που αποκαλύφθηκαν σήμερα από το Der Spiegel και δημοσιοποιήθηκαν ευρύτατα μέσω του Ίντερνετ, διατυπώνονται από μια ιντερνετική πλατφόρμα, την “VroniPlag Wiki”, που παρακολουθεί και καταγράφει τα κρούσματα λογοκλοπής σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, “στοιχεία λογοκλοπής βρέθηκαν σε 27 από τις 62 σελίδες” της διατριβής της φον ντερ Λάιεν που είχαν εξετασθεί μέχρι τότε, δηλαδή “μια αναλογία 43,5%”, αναφέρει η VroniPlag.

Σύμφωνα με τον Γκέρχαρντ Ντάνεμαν, καθηγητή του Δικαίου στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και μέλος της πλατφόρμας, τον οποίο επικαλείται το Der Spiegel, “37 αποσπάσματα” αντιβαίνουν σε ακαδημαϊκούς κανόνες, όπως η επανάληψη φράσεων από ξένα κείμενα χωρίς ο συγγραφέας να αναφέρει πως πρόκειται για βιβλιογραφικές αναφορές.

“Η συχνότητα αυτών των λαθών και η ευκολία με την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί δείχνει μια χονδροειδώς πρόχειρη δουλειά”, είπε ο Ντάνεμαν στην Sueddeutsche Zeitung.

Το 2011 ο υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ανερχόμενος αστέρας της πολιτικής, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε καταφύγει σε λογοκλοπή σε μεγάλα τμήματα της διδακτορικής διατριβής του. Η Ανέτε Σαβάν, υπουργός Παιδείας και στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου, αναγκάσθηκε να κάνει το ίδιο τον Φεβρουάριο του 2013.

Η Σιλβάνα Κοχ-Μέριν, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναγκάσθηκε επίσης να παραιτηθεί το 2011 για τους ίδιους λόγους.
Ο τίτλος του “δόκτορα” τους αφαιρέθηκε στη συνέχεια.
Ο τίτλος αυτός, ο οποίος είναι πολύ σεβαστός στη Γερμανία, αναφέρεται συστηματικά όταν προσφωνείται κάποιος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Προϊόν λογοκλοπής η διδακτορική διατριβή της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας; Πιθανόν, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, διαψεύδει, πάντως, το δημοσίευμα.

Και για την ακρίβεια, δεν απορρίπτει απλώς τις κατηγορίες, αλλά ζητά από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ανόβερο, από όπου έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα, να εξετασθεί η διατριβή της από επιτροπή ειδικών.

Το Der Spiegel επικαλείται έρευνα της διαδικτυακής πλατφόρμας VroniPlag που ασχολείται με περιπτώσεις λογοκλοπής και διαπίστωσε στοιχεία λογοκλοπής σε 27 από τις 62 σελίδες της διατριβής της Γερμανίδας υπουργού.

Σύμφωνα με τον Γκέρχαρντ Ντάνεμαν, καθηγητή του Δικαίου στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου και μέλος της πλατφόρμας, τον οποίο επικαλείται το Der Spiegel, 37 αποσπάσματα αντιβαίνουν σε ακαδημαϊκούς κανόνες, όπως η παράθεση φράσεων από ξένα κείμενα χωρίς ο συγγραφέας να αναφέρει πως πρόκειται για βιβλιογραφικές αναφορές.

«Η συχνότητα αυτών των λαθών και η ευκολία με την οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί δείχνει μια χονδροειδώς πρόχειρη δουλειά», είπε ο Ντάνεμαν.

Το 2011 ο υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ανερχόμενος αστέρας της πολιτικής, αναγκάσθηκε να παραιτηθεί, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε καταφύγει σε λογοκλοπή σε μεγάλα τμήματα της διδακτορικής διατριβής του.

Η Ανέτε Σαβάν, υπουργός Παιδείας και στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου, αναγκάσθηκε να κάνει το ίδιο τον Φεβρουάριο του 2013.

Η Σιλβάνα Κοχ-Μέριν, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναγκάσθηκε επίσης να παραιτηθεί το 2011 για τους ίδιους λόγους.

ΠΗΓΗ: DER SPIEGEL, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]