Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Kαι δεύτερη ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία;

Η αραβόφωνη εφημερίδα του Λονδίνου «Al-Qods al-Arabi» χρηματοδοτούμενη από το Κατάρ, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρει ότι η Ρωσία πήρε το πράσινο φως από τη Δαμασκό για τη δημιουργία δεύτερης στρατιωτικής ρωσικής βάσης επί συριακού εδάφους.

Μια πηγή καλά πληροφορημένη δήλωσε σε επικοινωνία με την «Al-Qods al-Arabi» η Ρωσία θα δημιουργήσει μια νέα στρατιωτική βάση στην πόλη λιμάνι Jablé. Αυτή θα είναι μετά την βάση της Ταρτούς η δεύτερη στρατιωτική βάση της Ρωσίας στη Συρία.
Σύμφωνα με αυτήν την πηγή η Δαμασκός έδωσε την συγκατάθεσή της στη δημιουργία μιας δεύτερης βάσης που θα είναι πιο σύγχρονη και πιο σοφιστικέ από αυτήν της Ταρτούς.Θα προσφέρει τις υπηρεσίες της τόσος στο ρωσικό όσο και στο συριακό στρατό.

Η «Al-Qods al-Arabi» γράφει ότι ο σύριος πρόεδρος Bachar al-Assad είχε ανακοινώσει σε συνέντευξή του σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι τον Μάρτη ότι υπήρχαν οι πιθανότητες της δόμησης μιας δεύτερης ρωσικής στρατιωτικής βάσης στη Συρία.Ο σύριος πρόεδρος μάλιστα είχε πει ότι περιμένει την αντίστοιχη πρόσταση από ρωσικής πλευράς και ότι αυτός θα την αποδεχόταν.

«Η απόφαση της Ρωσίας να θέλει να δομήσει μια νέα στρατιωτική βάση στη Συρία σημαίνει ότι η Ρωσία σέβεται την δέσμευσή της στην στρατηγικής σημασίας συμμαχίας της με τη Δαμασκό και ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ την ανατροπή της συριακής κυβέρνσης. Γιατί η συμμαχία της με τη Συρία συνδέεται με τη στρατιωτική και πολιτική σύγχρονη φύση της Συρίας που εγγράφεται στην γραμμή τςη εποχής του σύριου προέδρου Hafiz Assad » συμπεραίνει η « Al-Qods Al-Arabi».

Πηγή Dimpenews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]