Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεταναστευτικό: Η τραγική αλήθεια των αριθμών

Το πρώτο 7μηνο πέρασαν στη χώρα 156.726 μετανάστες. Λέσβος, Χίος και Σάμος βρίσκονται στο «κόκκινο»

Σοκ προκαλούν τα στατιστικά στοιχεία για τη μη νόμιμη μετανάστευση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., καταδεικνύοντας τις τεράστιες μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα και κυρίως τα νησιά.

Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ότι το πρώτο επτάμηνο φέτος συνελήφθησαν από τις αστυνομικές και λιμενικές Αρχές 156.726 μετανάστες για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι ο αριθμός τους ήταν 32.070. Πρόκειται για αύξηση της τάξης 500%.

Αντίστοιχα, αυξήθηκαν ελάχιστα οι συλλήψεις των διακινητών, από 637 που ήταν το αντίστοιχο επτάμηνο του 2014, στις 727.

Ο αριθμός των συλληφθέντων έχει ήδη καταρρίψει το ρεκόρ δεκαετίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008, που επίσης ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά από πλευράς μεταναστευτικών πιέσεων, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων μη νόμιμων μεταναστών ήταν 146.337, ενώ φέτος σε μόλις επτά μήνες έφθασε τους 156.726.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νησιά όπου έχει διοχετευθεί το μεγαλύτερο κύμα των μη νόμιμων μεταναστών.

Στην κορυφή είναι η Λέσβος όπου εντοπίσθηκαν 61.636 παράνομοι μετανάστες και ακολουθούν η Χίος με 21.925 και η Σάμος με 14.604.

Συνολικά στα Δωδεκάνησα έχουν συλληφθεί 34.367 έναντι 4.529 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, σύμφωνα με τα στοιχεία, συνελήφθησαν περισσότεροι από 130.000 μη νόμιμοι μετανάστες.

Στην πλειονότητά τους οι παράτυποι μετανάστες προέρχονται από τη Συρία και ακολουθούν από το Αφγανιστάν, την Αλβανία, το Πακιστάν και το Ιράκ.

Αντιθέτως με την πίεση στα νησιά, η είσοδος μεταναστών από τα χερσαία σύνορα κινείται σε χαμηλά επίπεδα, αν και αυξημένα σε σχέση με το πρώτο επτάμηνο του 2014.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Αντιθέτως με την πίεση στα νησιά, η είσοδος μεταναστών από τα χερσαία σύνορα κινείται σε χαμηλά επίπεδα, αν και αυξημένα σε σχέση με το πρώτο επτάμηνο του 2014."

    Μην υποτιμαμε την παρανομη εισοδο απο τα χερσαια συνορα!

    Οι τζιχαντιστες κρυβονται παντου και συνεργαζονται με τους τουρκους αποδεδειγμενα!

    Ενας λογος παραπανω για ιδιαιτερη προσοχη στη Θρακη,εξαιτιας του τουρκικου προξενειου!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]