Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο υβριδικός πόλεμος και οι ενωμένοι Έλληνες

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας 
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός
Η παράνοια σε άτομα είναι σχετικά σπάνια. Όμως σε ομάδες, κόμματα, έθνη και εποχές είναι μάλλον ο κανόνας
Φρήντριχ Νίτσε
Επειδή είμαστε άνθρωποι αισιόδοξοι από την φύση μας θα εστιάσουμε και στα θετικά της υπόθεσης των διαπραγματεύσεων. Και οι πλέον ανίδεοι αντιλαμβάνονται ότι η Γερμανία εξ αρχής δεν ήθελε τίποτα άλλο παρά την πλήρη υποδούλωση και ταπείνωση της Ελλάδας.  Τα κέρδη της από αυτό θα ήταν πολλαπλά.  Και θα είχε κατακτήσει μια πολύ πλούσια χώρα με φτωχούς κατοίκους αλλά και θα είμασταν το παράδειγμα για το τι θα περάσει όποια άλλη χώρα σηκώσει κεφάλι όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία ή ακόμη και η Γαλλία.  Κάτι όμως που δείχνει να έχει αντίθετα αποτελέσματα αν δει κανένας τις αντιδράσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας ή ακόμη και της Ισπανία.  Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τις αντιδράσεις των ΗΠΑ οι οποίες μάλλον δεν θα αφήσουν να περάσει «ατιμώρητα» η γενικότερη στάση της Γερμανίας στην Ελλάδα μαζί με τα επεκτατικά σχέδια για τον πλήρη έλεγχο των Βαλκανίων…

Μιλάνε διάφοροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για αναξιοπιστία της Ελληνικής κυβέρνησης.  Μιας κυβέρνησης που κυβερνά την χώρα μόλις 6 μήνες.  Μιας κυβέρνησης η οποία όμως με όλα τα λάθη που έγιναν, και τα παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργό της κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να της χρεωθεί αποκλειστικά αυτή η αναξιοπιστία που της αποδίδουν τόσο χαιρέκακα κάποιοι ξένοι .  Και ευτυχώς, και πάλι,  υπάρχουν κάποιες άλλες φωνές όπως του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, του κ. Σαπέν, που δήλωσε ότι ««Η εμπιστοσύνη δεν χάθηκε μόνο εξαιτίας της σημερινής κυβέρνησης. Είχε χαθεί με όλες τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις»…

Και εμείς οι καλοπροαίρετοι απέναντι στους Ευρωπαίους θα τους ερωτήσουμε:  τι κάνατε κύριοι σκληρά καρύδια απέναντι στην αναξιοπιστία των προηγουμένων ελληνικών κυβερνήσεων;  Πήρατε μέτρα; Ή απλά τους αφήσατε να οδηγήσουν την χώρα εκεί που την οδήγησαν γιατί αυτό σας συνέφερε καλύτερα;  Για να έλθουμε στην σημερινή κατάσταση;  Και επίσης μια που μιλάμε για αξιοπιστία πόσο αξιόπιστα ήταν αυτά που πράξατε στην Ελλάδα; Τι στόχους είχατε θέσει και τι πιάσατε; Τι πιάσατε; Ας μην πούμε καλύτερα για να μην γίνουμε και χυδαίοι.  Θα αρκεστούμε στο λάθος με τον …πολλαπλασιαστή,  Στοίχισε κάτι παραπάνω στους Έλληνες… Λιτότητα πέρα από κάθε φαντασία, αυτοκτονίες, πείνα, εξαθλίωση και ότι άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς!

Αλλά τι έχουν πει οι ξένοι;  Οι Έλληνες είναι αναξιόπιστοι και πρέπει να πληρώσουν για τα λάθη τους… Θυμόμαστε μάλιστα το γαλλικό περιοδικό Marianne σε άρθρο του με τίτλο "Λιτότητα: Έχουμε κάνει λάθος εφ' όλης της ύλης", έγραψε ότι "Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης κρίσης που κλυδωνίζει τις δυτικές οικονομίες, ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς οικονομολόγους του πλανήτη, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, διευθυντής του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, έδωσε στη δημοσιότητα μια μελέτη στην οποία ομολογεί ότι το ΔΝΤ και μαζί του το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, των υπουργών οικονομίας, της Κομισιόν και της ΕΚΤ, έκαναν σοβαρό λάθος στους υπολογισμούς τους. Υποτίμησαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στα υπερχρεωμένα κράτη".!!! "Πρόκειται για την απίστευτη ομολογία!", γράφουν οι συντάκτες του άρθρου!!!  Κατά τα άλλα εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αναξιόπιστοι…

Πάντως για να μην αδικούμε όλους αυτούς τους τύπους σαν τον κ. Σόιμπλε, τον Γερούν, τους Φιλανδούς και τους λοιπούς, πρέπει να ομολογήσουμε ότι μάλλον καλό μας κάνουν.  Με το μίσος τους εναντίον της Ελλάδος και των Ελλήνων!  Πρώτον και καλύτερο γιατί ενώνουν τον Ελληνικό λαό.  Μπορεί να είμαστε «παλιοφάρα», ανάδελφοι, αλλά μπροστά στον κοινό κίνδυνο ενωνόμαστε, για να διαλυθούμε αμέσως μόλις περάσει ο κίνδυνος αυτός.  Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν όλος ο κόσμος έχει συστρατευθεί πίσω από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.  Δεν είναι τυχαίο ότι στις δημοσκοπήσεις (αν μπορεί να τις εμπιστευτεί κανείς) ο κόσμος εξακολουθεί να δίνει προβάδισμα ακόμη και 22% στο ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία!!! Δεύτερον γιατί έχοντας αυτή την υποστήριξη του κόσμου η κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορέσει να κυβερνήσει και να πράξει αυτά που έχει υποσχεθεί.  Πάταξη φοροδιαφυγής, διαπλοκής, εκσυγχρονισμός της απόδοσης δικαιοσύνης κλπ.  Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία.  Ας σκεφθούμε ότι τα δυσβάστακτα μέτρα των εταίρων μας μπορούν να ελαφρυνθούν μόνον αν πληρώσουν ΟΛΟΙ ότι τους αναλογεί.

Επίσης το καλύτερο και μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν οι «φίλοι» μας θα είναι να ρίξουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα…  Έχει να πέσει γέλιο τότε…  Γιατί πλέον και ο πλέον αδαής, άσχετος, απληροφόρητος Έλληνας θα καταλάβει ότι το πρόβλημα τους ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα που δεν μπορούσαν να ελέγξουν.  Ήθελαν τα «καλά και υπάκουα παιδιά»…  Και δεν χρειάζεται να πούμε ποια ήταν αυτά… Όλοι τα ξέρουμε!  Θέλουν στην Ελλάδα να έχουν κυβερνήσεις τύπου Τσολάκογλου… Βλέπουμε άλλωστε ότι ξεχειλίζουν από τα δημοκρατικά ιδεώδη οι άνθρωποι αυτοί!!!

Είναι μια περίοδος, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, πολύ καλή!!! Όχι δεν τρελαθήκαμε και εμείς…  Είναι η περίοδος που πρώτα απ’ όλα θα μάθουμε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι φίλοι μας και ποιοι είναι οι εχθροί μας.  Θα μάθουμε αν η φιλία πχ των ΗΠΑ περιορίζεται μόνον σε πιέσεις προς τους Ευρωπαίους εκείνους που θέλουν να καταδυναστεύσουν και να εκμεταλλευτούν την χώρα αυτή ή και σε κάτι περισσότερο από αυτό.  Θα μάθουμε τι πραγματικά σημαίνει Ευρωζώνη και θα μπορέσουμε να κρίνουμε αν θέλουμε να είμαστε μέρος αυτού του «τσίρκου» ώστε να προετοιμαστούμε για το μέλλον. 

Μόλις πριν από λίγες ημέρες διαβάσαμε ένα προφητικό άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Ιανουάριος του 2013) που αναφερόταν στον Υβριδικό Πόλεμο.  Γράφει λοιπόν στο άρθρο αυτό ο Ειδικός Συνεργάτης ότι «….Σε πολύ γενικές γραμμές, αυτός ο υψηλής στρατηγικής Υβριδικός Πόλεμος που εφαρμόζεται εναντίον της Ελλάδας έχει δύο πυλώνες. Ο πρώτος απ’ αυτούς είναι η απομείωση της κρατικής εξουσίας και η αποδόμηση των κρατικών δομών, έτσι ώστε να προκύψει γεωπολιτική απαξίωση της χώρας και ο δεύτερος είναι η καταστροφή του εθνικού και κοινωνικού συλλογικού και η ανάπτυξη ενός ακραίου και μηδενιστικού ατομικισμού».

Και συνεχίζει ο αρθρογράφος «…Συγκεκριμένα, οι υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδας προβλέπουν τη διαιώνιση μιας κατάστασης συνεχούς αλλά ελεγχόμενης οικονομικής κρίσης, όπου μια «ακραία» απειλή, τύπου εξόδου από το ευρώ, θα αιωρείται συνεχώς, χωρίς όμως να υλοποιείται ποτέ. Τα δε οικονομικά μέτρα «σωτηρίας» απ’ αυτό το ζοφερό ενδεχόμενο αποσκοπούν στην εμπέδωση μιας διαρκούς κατάστασης στα όρια της επιβίωσης, μιας ζωής συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού για την πιο δυναμική εθνικά μερίδα των Ελλήνων, αυτή των μεσαίων και κατώτερων τάξεων, έτσι ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να σκέφτονται τίποτ’ άλλο πέρα από την επόμενη ημέρα.

….Και, φυσικά, σε βάθος χρόνου ο Υβριδικός Πόλεμος και η μετατροπή της Ελλάδας σε μια σταθεροποιημένη (μη) χώρα γέφυρα για τη δυτική γεωπολιτική αρχιτεκτονική ολοκληρώνονται με τον εθνοπολιτισμικό ακρωτηριασμό του ελληνικού λαού. Αυτός επιτυγχάνεται με οικονομικές και άλλες πιέσεις, οι οποίες πολύ απλά ωθούν τους Έλληνες σε μετανάστευση και στο να μην κάνουν παιδιά και κυρίως διά της ανεμπόδιστης –αν όχι υποβοηθούμενης– μαζικής εισόδου ξένων πληθυσμών, οι αριθμοί των οποίων και μόνο καθιστούν παντελώς αδύνατη την απορρόφησή τους. Δηλαδή, έχει τεθεί σε κίνηση ένας μηχανισμός δημιουργίας μιας Ελλάδας χωρίς ελληνικό λαό, όπου οι Έλληνες θα αποτελούν απλώς μια «συνιστώσα» των κατοίκων της χώρας. Οι δε νέοι «ελληνοποιημένοι» κάτοικοι του ελλαδικού χώρου όχι μόνο δεν θα έχουν ελληνική ή οποιοδήποτε άλλη κοινή συνείδηση –εις βάρος των ανορθολογικών εμμονών περί κοινής «ταξικής» συνείδησης–, αλλά θα αναπτύξουν επιμέρους συλλογικές ταυτότητες ανταγωνιστικές τόσο μεταξύ τους όσο και με τους «παλαιούς» Έλληνες. Το πιο απλό παράδειγμα είναι αυτό του αλβανικού εθνικισμού. Έτσι, η Ελλάδα θα πάψει να έχει ενιαία υπόσταση, κατά τα πρότυπα του Λιβάνου, και έτσι θα εξασφαλιστεί η αδυναμία ανάληψης γεωπολιτικών πρωτοβουλιών από πλευράς της. Δηλαδή, θα διαιωνιστεί η παραμονή της στο δυτικό γεωπολιτικό οπλοστάσιο και η λειτουργία της ως ορμητηρίου και ως γέφυρας για τη δυτική ιμπεριαλιστική αρχιτεκτονική….»

Στο χέρι μας είναι λοιπόν ενωμένοι, όλοι μαζί, δεν περισσεύει κανένας, να ανατρέψουμε αυτό το σκηνικό.  Γιατί τώρα δεν μπορεί να πει οποιοσδήποτε ότι δεν ήξερε.  Τα είχε προβλέψει κάποιος άνθρωπος εδώ και ενάμισι χρόνο!! Ας πάρουμε λοιπόν όλα τα αρνητικά στοιχεία των σχεδίων όσων επιβουλεύονται την χώρα και ας τα κάνουμε θετικά προς όφελος μας.  Όσον αφορά δε τους «ελληνοποιημένους» κατοίκους ξεχνούν οι ξένοι ότι ο Έλληνας αφομοιώνει τους πάντες.  Και αυτοί οι «ελληνοποιημένοι» θα γίνουν πολύ πιο «σκληροί» Έλληνες, ακόμη και από μας τους …αυτόχθονες ιθαγενείς!!! Εδώ εξελληνίσαμε τόσους και τόσους ανά τους αιώνες… Τώρα θα κολλήσουμε; Η λύση είναι απλή:  Έλληνες ενωμένοι.  Τίποτα άλλο!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]