Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο εφιάλτης που ζούμε και η φρίκη που έρχεται...

Πηγή The Gatestone Institute
Μετάφραση Απόδοση Defence-Point


Όταν επισκέπτεσαι την Ελλάδα βλέπεις την eλληνική σημαία να κυματίζει. Τα ταξί περιμένουν, τα πρατήρια καυσίμων λειτουργούν, οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούν σε μέτριο επίπεδο.
Όλα αυτά όμως δεν είναι παρά ψευδαίσθηση. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι μια υπό κατάρρευση χώρα. Η Ελλάδα βιώνει την απόλυτη οικονομική, πολιτική και κοινωνική καταιγίδα, ταυτόχρονα, με τις κρατικές υποδομές να πρέπει να αντιμετωπίσουν τη διαφθορά και σοβαρά προβλήματα ασφάλειας εντός και εκτός. Οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν όχι με δικές τους δυνάμεις, αλλά γιατί πρέπει. Το ελληνικό δημόσιο έχει σταματήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις.

Τα κρατικά έσοδα αρκούν μόνο για την καταβολή μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα παράγει περισσότερο γέλιο, περισσότερους εχθρούς, και περισσότερη ντροπή από ότι μπορεί το ίδιο να αντέξει. Το κενό μεταξύ κυβερνώντων και κυβερνωμένων δεν μπορεί να γεφυρωθεί από κανέναν συνασπισμό κομμάτων.

Οι Έλληνες βουλευτές εμφανίζονται ως μια ομάδα που επιβιώνουν στις θέσεις τους, διορίζοντας κομματικούς υποστηρικτές τους στο δημόσιο. Η επιθυμία του πολιτικού συστήματος να παραμένει στην εξουσία είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο το ελληνικό δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει 700.000 δημοσίους υπαλλήλους σε μια χώρα με πληθυσμό 10 εκατ. κατοίκων.

Μέλη των κομματικών στρατών, για να κρατήσουν τις θέσεις τους ψηφίζουν το κόμμα που τους δίνει δουλειά. Το κριτήριο για την εύρεση εργασίας δεν είναι η αξία του καθενός, αλλά τα πολιτικά του πιστεύω.
Η πολιτική που η κυβέρνηση ακολουθεί, λόγω της ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας, έχει δημιουργήσει έναν ακήρυχτο «εμφύλιο πόλεμο» μεταξύ των καλά αμειβομένων δημοσίων υπαλλήλων και των απλήρωτων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις στις οποίες το κράτος χρωστά δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι αναρχικοί επιτίθενται στην αστυνομία σε εβδομαδιαία, σχεδόν, βάση και η βία μεταξύ ακροαριστερών και ακροδεξιών επίσης καταγράφεται με την ίδια συχνότητα. Όλες οι τρομοκρατικές ομάδες, παλιές και νέες απλώς περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κηρύξουν πόλεμο κατά οποιουδήποτε διαφωνεί μαζί τους.
Αν προσθέσει κανείς στο εκρηκτικό αυτό μίγμα τους 1,5 εκατ. ανέργους και τα 2 εκατ. των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων από Αφρική και Μέση Ανατολή, μάλλον η κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως φυσιολογική.

Σύμφωνα με πηγές των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών υπάρχουν στη χώρα, 500.000 – 1.000.000 Kalashnikov και χιλιάδες RPG. Αν μόνο το 1% των παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Συρία, ή την Αφρική που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι οπαδοί της τζιχάντ, καταλήγουμε σε έναν αριθμό 20.000 εν δυνάμει τζιχαντιστών. Και οι δυνάμεις ασφαλείας δεν έχουν ούτε τη δύναμη, ούτε τον εξοπλισμό, ούτε την εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η ελληνική ακτοφυλακή, πρόσφατα, συνέλαβε έναν «πρόσφυγα» από την Συρία που είχε επάνω του 200.000 ευρώ σε μετρητά. Ο Σύρος αυτός «επενδυτής» δεν θεωρεί ως ασφαλείς χώρες την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία και προτιμά να διασχίσει το επικίνδυνο Αιγαίο για να τοποθετήσει τα χρήματά του στις ελληνικές ημιθανείς τράπεζες;
Και είναι αυτά τα πρώτα χρήματα που μετέφερε;
Ένα νέο τσουνάμι παρανόμων μεταναστών πλημυρίζει τα ελληνικά νησιά μέσω της Τουρκίας. Οι παράνομοι μετανάστες βρέθηκε να έχουν επάνω τους smartphones με χάρτες του εσωτερικού της χώρας και σημάδια για το που πρέπει να πάνε, καθώς και οδηγίες για το τι θα πρέπει να πουν στις ελληνικές αρχές, αν συλληφθούν, σε ξηρά ή θάλασσα.
Αν όλα αυτά δεν προβληματίζουν για το ποιοι έρχονται στην Ελλάδα και με ποιο σκοπό, κατά κύματα, τότε οι υπεύθυνοι φαίνεται πως δεν έχουν ιδέα επί του θέματος.
Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε ακόμα και Έλληνες αξιωματικούς της που συνεργάζονταν με τους Τούρκους δουλεμπόρους στην εισροή παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα. Είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με σημαντική γεωπολιτική θέση. Τυχόν κατάρρευση της Ελλάδας θα επηρεάσει όλα τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς ουδείς να γνωρίζει που το ντόμινο θα σταματήσει.

Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές που παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα πιστεύουν πως είτε η χώρα υπογράψει είτε όχι μια συμφωνία με τους δανειστές της είναι ήδη αργά. Η Ελλάδα είναι ήδη μια χώρα φάντασμα.

Μπορεί η κ. Μέρκελ ή η κ. Λαγκάρντ να δουν στην κρυστάλλινη σφαίρα τους τι θα συμβεί, αν η Ελλάδα μετατραπεί σε πολιτικό και γεωπολιτικό «δωρητή οργάνων», όπως έγινε η Γιουγκοσλαβία; Και η Ρωσία, η Γερμανία, η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ βοηθήσουν σε έναν διαμελισμό, κρατώντας ένα κομμάτι ο καθένας υπό την γεωπολιτική του επιρροή;
Ήρθε η ώρα ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες να αναλάβουν αστυνομικά καθήκοντα στις ελληνικές πόλεις; 
Μόνο το ΝΑΤΟ έχει την αρμοδιότητα και την πολιτική νομιμοποίηση να επέμβει σε μια χώρα που χάνει την πολιτική της κυριαρχία.

Ήρθε η ώρα οι ελληνικές πόλεις να βρεθούν υπό την εξουσία διαφόρων πολεμάρχων που θα μάχονται μεταξύ τους για τρόφιμα; 
Αν έχει έρθει η ώρα αυτή, ποια χώρα θα καταρρεύσει μετά και τι θα σημαίνει η κατάρρευση της Ελλάδας για τη Δύση;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]