Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πολιτική Πυθία

Πολίτης έθεσε το εξής:
"Σίγουρα κάναμε λάθη. Αυτά όμως έγιναν. Θα ήθελα να συζητήσουμε τι ήταν αυτό που δεν κάναμε και τι μπορούμε να κάνουμε τώρα. Δεν θέλω πολλά λόγια, τα βήματα που απαιτούνται σε μικρές παραγράφους."
Σίγουρα κάνατε λάθη. 
Δεν έγιναν: τα κάνατε εσείς. Και μόνο που λέτε "έγιναν" σημαίνει ότι δεν έχετε χωνέψει πως ο μηχανισμός λήψης αποφάσεών σας είναι προβληματικός.
Ας ελπίσουμε ότι μάθατε από τα λάθη σας.

Τί ήταν αυτό που δεν κάνατε;
Δεν απαιτήσατε την αλήθεια: Ποιός -ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ- ευθύνεται για την κατάσταση της Ελλάδας μέχρι την είσοδό της στο μνημόνιο; Όσοι ψήφισαν προϋπολογισμούς από το 1974 μέχρι σήμερα.
Δεν απαιτήσατε να αφαιρεθεί από αυτούς που συνέβαλαν στη δημιουργία του προβλήματος το δικαίωμα να το μεγενθύνουν από μεγάλο σε ανυπέρβλητο, μόνο και μόνο για να βάλουν κάτω από το χαλί τις ευθύνες τους.
Το μνημόνιο και το δημοψήφισμα είναι μέσα κάλυψης-απόκρυψης των ευθυνών του πολιτικού προσωπικού και μετακύλισης των ευθυνών τους στους πολίτες.

Τί μπορείτε να κάνετε;
1. Να φτιάξετε μια λίστα σε ένα (διαδικτυακό) χαρτί με όσους ευθύνονται για την κατάσταση της Ελλάδας μέχρι σήμερα και να μη ξαναψηφίσετε αυτούς ή μπροστινούς τους.
2. Να μη υποστηρίζετε μέσα ενημέρωσης που προωθούν επικοινωνιακό θόρυβο ή οτιδήποτε άλλο πλην τη συζήτηση για τη δημιουργία εθνικού σχεδίου: μηδέν τηλεθέαση, μηδέν πωλήσεις.
3. Να μην είστε μεγαλόκαρδοι με όσους επώνυμους σας δουλεύουν επί δεκαετίες και δύσπιστοι με όσους ανώνυμους έχουν αποδείξει και έχουν επιβεβαιωθεί σε ό,τι έχουν προβλέψει και προτείνει.

Σε μια εβδομάδα θα αποδειχθεί αν κάνατε αυτά τα 3 απλά πράγματα, άρα θα έχει νόημα να ακούσετε και τη συνέχεια.

ΥΓ. Κάποιοι θα πουν "μα πώς να τα κάνω αν δε ξέρω τη συνέχεια;".
Αυτοί δε μπορούν να κάνουν τίποτα εποικοδομητικό: Μόνο τζάμπα μαγκιά, κριτική εκ του ασφαλούς, και αναμονή μέχρι κάποιος άλλος να κάνει τα πάντα.
Σε αυτή την περίπτωση, ας μη ξαναψηφίσουν και ας μη ξαναμιλήσουν πολιτικά.
Ας πάρουν το ρόλο που τους αρμόζει: Του ιδιώτη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]