Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σήμερα εκπλήξτε μας!

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Πλανάται όποιος πιστεύει ότι όλα αυτά που συμβαίνουν στις ιστορικές ημέρες τις οποίες διανύουμε αφορούν μόνον την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό ή το κόμμα του. Αφορούν τη χώρα και το μέλλον της.

Άλλωστε, ουδείς αμφιβάλλει ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί η χώρα χρήζει ριζικών βελτιώσεων σε μια οικονομία που πεθαίνει ημέρα με την ημέρα και σε μια κοινωνία που ακολούθως διαλύεται σιγά σιγά μαζί της.

Όλοι, ακόμα και εκείνοι που διαφωνούν πλήρως με την κυβερνητική στάση, ομονοούν ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές – γι αυτό άλλωστε ήταν που έπεσε ουσιαστικά και η προηγούμενη συγκυβέρνηση, η οποία δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τα όσα απαιτούσε το διαβόητο email Χαρδούβελη.

Οι δανειστές δεν της το συγχώρεσαν, η αξιολόγηση χάθηκε και οι εκλογές από εξαιρετικά δυσμενή θέση ήταν πλέον μονόδρομος.

Αν τους είχαν αφήσει να προχωρήσουν ένα ακόμα βήμα και να προλάβουν να αλλάξουν καθεστώς επιτροπείας της χώρας, οι εξελίξεις θα ήταν πιθανότατα εντελώς διαφορετικές.

Σήμερα, όπως στελέχη της κυβέρνησης αυτοκλήτως δημοσίως διαπιστώνουν, εκείνες οι απαιτήσεις έχουν ήδη αντικατασταθεί από ακόμα πιο επώδυνες.

Όμως, δυστυχώς, το συνολικό ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο και από το απλό άθροισμα των μερών του. Και είναι εξαιρετικά σύνθετο, γεμάτο ακανθώδεις αντιφάσεις.

Έτσι, η μόνη πιθανότητα να το διέλθει η χώρα επιτυχώς αυτή την άγρια κρίση είναι να αντιληφθεί το μέγεθος των όσων κρίνονται και να επιστρατεύσει τη μέγιστη δυνατή ενότητα μπροστά στις μεγάλες αποφάσεις που, είτε θέλουμε είτε όχι, αναγκαστικά έρχονται μπροστά μας.

Ενότητα σημαίνει όμως πάνω απ’ όλα αμοιβαίες υποχωρήσεις – αν θέλουμε να έχει ουσία και να μην εξαντλείται σε ρητορικό σχήμα. Και υπάρχουν περιθώρια σε όλες τις πλευρές γι αυτό. Υπάρχουν πολλά περιθώρια.

Σήμερα, όλη η Ελλάδα προεξοφλεί μια θυελλώδη, γεμάτη εντάσεις και αντεγκλήσεις κοινοβουλευτική συζήτηση την οποία προκάλεσε ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες.

Είναι λοιπόν η ιδανική στιγμή να διαψευστούν όλοι: να μην υπάρξει τελικά μια τέτοια συζήτηση όπως άπαντες, εντός κι εκτός Ελλάδος την αναμένουν. Αλλά το αντίθετό της: οι συγκρούσεις, έστω για μια φορά, να λείψουν. Και στη θέση τους, η διάθεση σύνθεσης και εθνικής ενότητας να φανούν στο λόγο και στην πράξη.

Σήμερα εκπλήξτε μας. Είναι τόσο δύσκολο;

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποιά είναι η ουσία της υποθεσεως.Και ο εθνικός προσανατολισμός. Να παραμείνει η χώρα στην Ευρωπαϊκή ένωση. Το γιατί δεν λέγεται όμως. Πρώτον και κύριον να εδραιωθεί επιτέλους η δημοκρατία. Να απαλλαγούμε από τον στρατό κατοχής. Την διαφθορά πού μαστίζει το έθνος τόσες δεκαετίες. Τον παρασιτισμό τον εκφυλισμό. Τον πελατειακό φασισμό. Ένα σύνταγμά. Τρελό όνειρο του κάθε Έλληνα πού δεν ανήκει στην δικτατορία των κομμάτων της Βουλής. Γι'αυτό οι δανειστες δεν πρέπει να χρηματοδοτούν της ντόπιες πολιτικές συμμορίες. Λεφτά μόνο με αλλαγές. Η "αριστερά" σε τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να εφαρμόσει τον ερυθρό φασισμό της γι'αυτό θα καταστρέφει όσο μπορεί, προμηνυοντας μεγάλες δυστυχίες .Ίσως πρέπει να τα περάσουμε για να μάθουμε. Το κτήνος, ο σατανάς του ολοκληρωτισμού και του φασισμού, θέλει να ζήση, και μάς δείχνει το επιθανατιο ξέσπασμα του. Και ας είναι το τελευταίο σχεδον υπόλειμμα επί γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]