Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΗΕ: Ραγδαία η αύξηση των μεταναστών που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά

Ο αριθμός των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί έως και έξι φορές από πέρσι, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας ότι για την ώρα τουλάχιστον δεν προβλέπεται βελτίωση της κατάστασης.

Περισσότεροι από 42.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων πρόσφυγες, έφθασαν στις ελληνικές ακτές από τη Βόρεια Αφρική τους πρώτους πέντε μήνες του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΟΗΕ.

«Οι αριθμοί έχουν αυξηθεί δραματικά, κυρίως στην Ελλάδα, όπου βλέπουμε να καταφθάνουν κατά μέσο όρο 600 μετανάστες την ημέρα. Αναμένουμε να συνεχιστεί η εισροή τουλάχιστον με τους ίδιους ρυθμούς, αν όχι να αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας Μελίσα Φλέμινγκ στη Γενεύη. «Η Ελλάδα δεν έχει τους πρόσθετους πόρους για να διαχειριστεί αυτή την ανθρωπιστική κρίσης», πρόσθεσε.

Σχόλιο ιστολογίου: Εάν επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε το συγκεκριμένο θέμα χρησιμοποιώντας την απλή λογική, τότε θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ομολογία του ΟΗΕ αναφέρεται τουλάχιστον στο ήμισυ των πραγματικών αριθμών λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα. Αποδεχόμενοι όμως ακόμη και τους αριθμούς του ΟΗΕ (που προστατεύει και προωθεί την λαθρομετανάστευση), εάν τολμήσουμε να κάνουμε απλές πράξεις, θα διαπιστώσουμε πως με τον επίσημο ρυθμό εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, μόνο για το πεντάμηνο Μαΐου - Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, θα εισέλθουν στην χώρα μας 90.000 λαθρομετανάστες!!! Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν εξαφανίζονται, αλλά πολλαπλασιάζονται, παρά τις δηλώσεις της εξαφανισμένης αρμόδιας υφυπουργού, κας Χριστοδουλοπούλου, η οποία έχει εξαφανιστεί μετά τις τελευταίες δηλώσεις της (προ διμήνου περίπου). Κι ενώ η χώρα αντιμετωπίζει το μείζον πρόβλημα της λαθραίας εισόδου, έχοντας πλέον τυπικά ανατολικά σύνορα, στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια...! Προφανώς η κυβέρνηση Τσίπρα το θεωρεί πολύ πιό σημαντικό από άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, γι αυτό και προχώρησε στην κατάθεση νόμου περί λήψης ιθαγένειας από τα παιδιά των λαθρομεταναστών που γενιούνται στην Ελλάδα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]