Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαφαζάνης: «Οι πιστωτές επιδιώκουν να εξοντώσουν κυβέρνηση και χώρα»

Ως τον πλέον σκληρό εκβιασμό που έχει δεχθεί χώρα, χαρακτήρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης την στάση των εκπροσώπων των «θεσμών» στις διαπραγματεύσεις και διερωτήθηκε αν υπάρχει συνειδητοποίηση της κατάστασης ασφυξίας που προσπαθούν να επιβάλλουν στη χώρα.

Από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης άσκησε έντονη κριτική σε ξένους αξιωματούχους, τονίζοντας ότι τα χαμόγελα κρύβουν την πραγματικότητα και ότι μοιάζουν με μαντρόσκυλα που επιτίθενται.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε μια συμφωνία που να είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι ο λαός ζήτησε να καταργηθεί το μνημόνιο και εκτίμησε ότι οι πιστωτές θέλουν να κάνουν την ρήξη και επιδιώκουν να εξοντώσουν την κυβέρνηση και τη χώρα. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη πρέπει να υπάρχει έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε την ανάγκη η κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση. Επίσης εξέφρασε την διαφωνία του σε ιδιωτικοποιήσεις τονίζοντας ότι έχουν ιδεολογικό χαρακτήρα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης σχεδίου σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πιστωτές και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αρχίσει η ενημέρωση του λαού, για ό,τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια.

Οι εργασίες της διήμερης συνόδου της ΚΕ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα με ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Στο σχέδιο απόφασης τονίζεται ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και επισημαίνει ότι τέσσερις μήνες τώρα «αρνούμαστε τα ιταμά τελεσίγραφα». Ωστόσο σημειώνεται στο σχέδιο απόφασης, το ότι η κυβέρνηση απορρίπτει τα τελεσίγραφα, δεν σημαίνει ότι δεν επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή λύση και προσθέτει ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο.

Στο σχέδιο απόφασης αναφέρεται ότι αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαικών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας και υπογραμμίζει ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με την φωτιά». Επίσης αναφέρει ότι «αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων και των δανείων».

Τι αναφέρει δισέλιδο κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας

Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε ένα δισέλιδο κείμενο με το οποίο ζητά να μην πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ αν οι «θεσμοί» συνεχίσουν την «ίδια εκβιαστική τακτική». Ειδικότερα, στο κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας αναφέρεται:

«Η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικ , πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Θυμαμαι επι πρωθυπουργιας ΓΑΠ ,υπηρχε αλλη μια αριστερη "πλατφορμα" ή "πρωτοβουλια"

    μεσα στο ΠΑΣΟΚ , που ειτε λιγο ειτε πολυ ελεγε τα ιδια πραγματα!

    Διαφορετικος χρονος ,διαφορετικος "ηγετης" , αλλα η ιδια προπαγανδα απο την

    "εσωκομματικη αντιπολιτευση" για να φανει οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι!

    Εξακολουθουν δηλαδη να υπαρχουν "αντιμνημονιακοι"!!

    Το κολπο της γραβατας παντως δεν πετυχε!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]