Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Times: Οι Ευρωπαίοι έχουν μυστικά σχέδια να πετάξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη!

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Times ότι η Ευρώπη επεξεργάζεται μυστικά σχέδια για να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ και μάλιστα στον απόηχο της επίσκεψης του Άλέξη Τσίπρα στην Μόσχα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει:

«Η ΕΕ συντάσσει μυστικά σχέδια για να πετάξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν εκπονήσει κρυφά σχέδια για να αποβάλουν την Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς προετοιμάζονται η χώρα να κηρυχθεί σε πτώχευση τον επόμενο μήνα.
Ένα σημείωμα που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, η οποία συνδέεται στενά με τη Γερμανία, αποκάλυψε τις προετοιμασίες για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ.
Το έγγραφο προειδοποιεί για «πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» αυτή την άνοιξη, εν μέσω προβλέψεων ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα, εκτός εάν η Ευρωζώνη συμφωνήσει για την επόμενη δόση της βοήθειας για την χώρα εντός των επόμενων τριών εβδομάδων».

Σύμφωνα με τους Times, το σχέδιο αποκαλύφθηκε από σημείωμα του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών Άντι Ρίνε, στο οποίο χαρακτηριστικά γίνεται λόγος για «πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» και για προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Μάιο.

Οι πιέσεις από το εξωτερικό για συμφωνία εντείνονται και ο Γολγοθάς για την Ελλάδα ξεκινά μετά την… Ανάσταση. Αλλωστε τα περιθώρια έχουν στενέψει και παρά τα μικρά βήματα προόδου στις διαπραγματεύσεις, η τελευταία ευκαιρία φαίνεται να είναι η 24η Απριλίου στο Eurogroup. Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για έκτακτη διάσκεψη της Ευρω-ομάδας στις 29 Απριλίου, δηλαδή μόλις μία ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμφωνία με τους δανειστές, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 20 Φεβρουαρίου.

Σχόλιο ιστολογίου: Βέβαια, το ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από την ίδια την Ευρωζώνη να αποβληθεί κάποιο μέλος της ή έστω και να αποχωρήσει οικειοθελώς, τόσο το "λαμπρό" προπαγανδιστικό δημοσίευμα (πόσα παρόμοια έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, που επιμένουν να πτωχεύσουν την Ελλάδα;) όσο και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών ηθελημμένα επιμένουν να αγνοούν.
Όπως, προφανέστατα επιμένουν να αγνοούν πως η φασίζουσα "παρεμβατικότητά" τους δεν συνάδει με τις βασικές αρχές περί αλληλεγγύης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και είναι μεστή μίας κατάφορης πολιτικής και οικονομικής καταστροφικής παρέμβασης. Φυσικά, εάν οι ευρωπαίοι ηγέτες (του βορρά) έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την δημοκρατία, να ποδοπατήσουν τα πολιικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα ευρωπαϊκών χωρών και λαών, θα πρέπει να μπορούν να κατανοήσουν πως η μονομερής αυτή πολυεπίπεδη "παρεμβατικότητά" τους θα δημιουργήσει ανάδρομες κινήσεις - αντιδράσεις, οι οποίες είναι δυνατόν να διαλύσουν την Ευρώπη, όπως σήμερα τη γνωρίζουμε. Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι διάφοροι κονδυλοφόροι και οι εντολείς τους θα πρέπει να κατανοήσουν πως οι ασκούμενες πιέσεις για πτώχευση, είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε "αμυντικές" αποφάσεις μη πληρωμής προς την Ευρώπη και τότε θα πρέπει να εξηγήσουν στους ευρωπαίους πολίτες όχι μόνο το γιατί η Ελλάδα δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις της, αλλά και γιατί τα χρέη προς ιδιώτες (δηλαδή προς τράπεζες) της Ελλάδας, μετακυλήθηκαν στις πλάτες των ευρωπαίων πολιτών.
Πραγματικά, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μία τέτοια εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα η γεωπολιτική ρήξη (όχι απλώς ρήγμα) θα δημιουργούσε γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και γεωενεργειακά αδιέξοδα (ή και μονοπώλια) στα οποία οι ευρωπαϊκές χώρες θα είναι υποχρεωμένες να "υποταχθούν".
Τέλος, όποιος αποφασίσει να δολοφονήσει οικονομικά την Ελλάδα καλό θα ήταν να έχει έτοιμες τις εξηγήσεις και προς την Ουάσιγκτον, η οποία θα βρεθεί με τεράστιες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές απώλειες. Εξάλλου, η πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα ακριβώς αυτό το μήνυμα ήθελε να στείλει προς εκείνους τους Ευρωπαίους ηγέτες που θέλουν να "εκτελέσουν" οικονομικά την Ελλάδα.

Με δεδομένη την υπάρχουσα "παραφροσύνη" της Γερμανίας και των κράτων - δορυφόρων της, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο συγκεκριμένος γερμανικός συνασπισμός αναζητά την αφορμή (και τον πρόθυμο "δημιουργό" της) για το "τελικό χτύπημα" προς την Ελλάδα, της οποίας το πρόβλημα ποτέ δεν ήταν οικονομικό (η Ελλάδα εκπροσωπεί το 2% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ και πολλές άλλες χώρες έχουν πολύ μεγαλύτερα χρέη). Όσο η Ευρώπη ετοιμάζει το μεγάλο "σάλτο μορτάλε" για την ολοκληρωτική κατοχή (όχι απλή υποταγή) της Ελλάδας και συγκεκριμένων οικονομικών πόρων (τουρισμός, ενέργεια κ.α.), ίσως η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες το επικείμενο γερμανικό εγχείρημα και ποιές επιλογές υπάρχουν για την αντιμετώπισή του.

Ο "ακήρυχτος" πόλεμος κατά της Ελλάδας έχει ξεκινήσει από το 2010 και το πρώτο μνημόνιο και είναι κάτι που το ξέρουν όλοι. Ίσως θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την απάντηση εκείνη που κανένας δεν πιστεύει ότι είμαστε ικανοί σαν λαός να δώσουμε στους "ισχυρούς"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα σημείωμα που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, η οποία συνδέεται στενά με τη Γερμανία, αποκάλυψε τις προετοιμασίες για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ ( ... ) Πραγματικά, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μία τέτοια εξέλιξη, ενώ ταυτόχρονα η γεωπολιτική ρήξη (όχι απλώς ρήγμα) θα δημιουργούσε γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και γεωενεργειακά αδιέξοδα (ή και μονοπώλια) στα οποία οι ευρωπαϊκές χώρες θα είναι υποχρεωμένες να "υποταχθούν".

    κχ
    Αυτό είναι το ζητούμενο, η γεωπολιτική ρήξη και όχι ρήγμα, τα γεωστρατηγικά και γεωενεργειακά αδιέξοδα. Αυτό ήταν το επιδιωκόμενο, όταν κατασκευάστηκε - κυριολεκτικά - ο δεύτερος Π.Π. Το βλέπουμε και σήμερα, γνωστού όντως του μίσους των Ουκρανο-πολωνών, όπως και αυτό των Φινλανδών, κατά της Ρωσίας. Διόλου απίθανο να χρησιμοποιηθούν πάλι οι συνήθως ηλίθιοι Γερμανοί. Κυριαρχούν, μη ξεχνάμε, οι Προτεστάντες (αγγλικανισμός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτες οι "δημοσιοποιησεις" των "μυστικων" εγγραφων παντα σε υποπτες χρονικες

    συγκοιριες λαμβανουν χωρα!

    Επρεπε να συναντηθει ο Τσιπρας με τον Πουτιν για να τα "φανερωσουν";


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]