Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Grexit: Ένα πείραμα που θέλουν να αποφύγουν...

«Το Grexit είναι ένα πείραμα που δεν θέλουμε να κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Ομπάμα.

O σύμβουλος Φούρμαν, σημείωσε επίσης ότι οι διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων ότι οι επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ μπορούν να περιοριστούν, δεν έχουν πείσει την Ουάσινγκτον, η οποία απεύχεται ένα τέτοιο σενάριο. Αντιθέτως, θεωρεί ότι το συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών άλλα και όλου του κόσμου θα είναι να δοθεί η δυνατότητα στη χώρα για ανάπτυξη, προκειμένου να μπορεί να αποπληρώσει και τους δανειστές της.

» Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Αν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μια διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα. Θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει».

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ αλλά και το επιτελείο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.
Γιατί όμως οι πάλαι ποτέ κουμανταδόροι των λαών τώρα στέλνουν απλώς μηνύματα προς τη Γερμανία, ενώ η τελευταία έχει την άνεση να του αγνοεί;
Μα επειδή της χρωστάνε.
Οι ΗΠΑ χρωστάνε πολιτικά πολλά στη Γερμανία η οποία είχε πολλές ζημίες από την ουκρανική κρίση και την εχθρική στάση που κρατά απέναντι στη Ρωσία.
Υπό αυτή την έννοια και δεδομένου ότι οι ΗΠΑ μοιράζονται πολύ μικρό μέρος του ελληνικού χρέους, μόνο μέσω ΔΝΤ, δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να επιδράσουν τη γερμανική πολιτική για το ζήτημα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]