Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασύμμετρη απειλή εναντίον της Ευρώπης

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του εγχώριου και του ευρωπαϊκού τύπου, αυτήν την στιγμή συγκεντρώνονται μαζικά στις ακτές της Λιβύης πρωτοφανή πλήθη υποψήφιων λαθρομεταναστών, με σκοπό να περάσουν στις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ειδικοί εμπειρογνώμονες, με τους οποίους η στήλη είχε την ευκαιρία να συζητήσει στο εξωτερικό την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, εκτιμούν ότι δεν πρόκειται απλώς για μία διόγκωση του γνωστού φαινομένου, αλλά για κάτι εντελώς διαφορετικό και εξαιρετικά επικίνδυνο: δηλαδή για Ασύμμετρη Απειλή.

Ο όρος Ασύμμετρη Απειλή σημαίνει οργανωμένη, κατευθυνόμενη ενέργεια, με συγκεκριμένο σκοπό, που δεν εμπίπτει στις γνωστές κλιμακούμενες πολεμικές μεθόδους (αψιμαχίες, στρατιωτική αντιπαράθεση, μαζική σύγκρουση στο έδαφος, στον αέρα ή στην θάλασσα). Αλλά που συνιστά απόπειρα, με άλλα μέσα, προσβολής ή κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους, αποδόμησης της κοινωνικής συνοχής, παραλυσίας του κρατικού μηχανισμού, πλήγματος στην εθνική ασφάλεια και υγεία, πρόκλησης φοβίας και ανασφάλειας κλπ.

Μία Ασύμμετρη Απειλή προέρχεται από κάποιο κέντρο λήψης αποφάσεων, που αντί για συμβατικές μεθόδους επίθεσης εναντίον του στόχου του (τις οποίες ενδεχομένως δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσει) ή παράλληλα με άλλες επιθετικές ενέργειες (π.χ. τρομοκρατία) επιλέγει να πλήξει με ασύμμετρο, δηλαδή μη εύκολα προβλέψιμο και μη εύκολα αντιμετωπίσιμο τρόπο τον στόχο του.

Παραδείγματα Ασύμμετρων Απειλών είναι επίθεση με βιολογικά όπλα, μαζικοί εμπρησμοί, διασπορά ειδήσεων με στόχο την τρομοκράτηση του πληθυσμού, κοινωνικές ταραχές μείζονος κλίμακας κλπ.

Το βασικό χαρακτηριστικό της Ασύμμετρης Απειλής είναι ότι δεν εντοπίζεται εύκολα ούτε είναι ορατό το συντονιστικό της κέντρο και ο μηχανισμός που την διαχειρίζεται. Οπότε δεν είναι και δυνατή μία άμεση στρατιωτική ή πολιτική απάντηση, όπως πχ. σε μία διμερή ή μία παγκόσμια διπλωματική ή στρατιωτική κρίση.

Η επαπειλούμενη μαζική μετακίνηση λαθρομεταναστών από την βόρεια Αφρική στην νότια Ευρώπη, αποτελεί σύμφωνα με τις διεθνείς εκτιμήσεις Ασύμμετρη Απειλή και εκπορεύεται από ακραία φονταμενταλιστικά κέντρα, που απεργάζονται την αποδόμηση της Ευρωπαϊκής ηπείρου και την μετατροπή της σε πεδίο «ιερού πολέμου», βίαιου προσηλυτισμού και πολιτισμικής κατάκτησης. Ας θυμηθούμε τον χάρτη που δημοσίευσε προ ολίγων μηνών το Χαλιφάτο, με αποτυπωμένη γεωγραφικά την φιλοδοξία του να καταστήσει τη νότια τουλάχιστον Ευρώπη (στα όρια του νέου χαλιφάτου συμπεριλαμβανόταν και η Ελλάδα).

Όσοι αυτήν την στιγμή σχεδιάζουν την μεταφορά χιλιάδων λαθρομεταναστών (μεταξύ των οποίων ασφαλώς και εκπαιδευμένοι μαχητές του «ιερού πολέμου»), υπολογίζουν στην αδυναμία φύλαξης των εκτεταμένων θαλασσίων συνόρων της νότιας Ευρώπης, καθώς και στις ανθρωπιστικές ευαισθησίες των Ευρωπαίων. Διότι, ασφαλώς, δεν είναι δυνατόν να διατάξουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τα πολεμικά τους πλοία να βυθίζουν αδιακρίτως τα σαπιοκάραβα με δυστυχισμένους ανθρώπους.

Από την άλλη, κάτι πρέπει να γίνει για να μην αντιμετωπίσει η Ευρώπη χαοτικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Η λύση μπορεί να είναι η δημιουργία θαλασσίων περιπόλων από ευρωπαϊκές και νατοϊκές δυνάμεις στις ακτές της βόρειας Αφρικής, που να παρεμποδίζουν τον απόπλου των πλοίων που μεταφέρουν λαθρομετανάστες στις ίδιες τις αφρικανικές ακτές, πριν κάν αυτά διασχίσουν την Μεσόγειο.

Επειγόντως πρέπει, τώρα (όχι αύριο), η Ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την συνδρομή του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προληπτική θωράκιση των θαλασσίων συνόρων μας. Αλλοιώς θα φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις, δύσκολα-πολύ δύσκολα διαχειρίσιμες.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι Ασύμμετρες απειλές,νέα μέθοδος της υπερδύναμης Η.Π.Α.
    Μόνο μια υπερδύναμη μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες καταστάσεις-ζόμπι.
    Χούντα στη σκληρότερη μορφή της.
    Όπως λέει και το σχετικό άρθρο.
    Τίποτα απολύτως δεν μπορεί να εφαρμοστεί σαν σχέδιο,το [γ] μ αμίση της Νούλαντ,των Αμερικανών,δηλαδή,ξεκίνησε από την νότια Ευρώπη.
    Η ιδέα της ασύμμετρης απειλής,είναι τόσο απλή,γιατί,απαιτεί σχέδιο,δύναμη,έλεγχο εφαρμογής!.
    Ο Παθόν Δηλαδή,πάντα στο στόχαστρο, Ελλάδα,βιώνει το σχέδιο στην εφαρμογή του,ΉΔΗ.
    Το θέμα είναι απλό, για αυτούς τους νοσηρούς εγκέφαλους,του Λάγκλεη η όπου αλλού,Μασονία κ.λ.π ευαγή Ιδρύματα.
    Οι πολιτικοί μας ηγήτορες αλυσοδεμένοι στο άρμα της Ανωμαλίας.
    Μη νομίζετε,ότι η Απριλιανή χούντα του 67, ΔΕΝ ήταν όργανο τους,απλά φοβήθηκαν τους ανύπαρκτους Κομουνιστές! και για αυτό το λόγο έκαναν την επανάσταση τους,χαρίζοντας την μισή Κύπρο μας,στον Μπράβο Αττίλα,Βάρβαρο. Για την Ελλάδα ρε Γαμώτο.
    Τελευταία ελπίδα μας η σημερινή κυβέρνηση?.
    Δεν υπάρχει τίποτα όμως, παρά ελπίδα, ότι θα κάνει κάτι.
    Είναι κάτι που θα φανεί,αλλά αργεί!!!!,πολύ.
    Κάθε άργητα όμως,είναι υπέρ του εχθρού,που δεν φαίνεται στα μάτια των άσχετων,έτσι και αλλιώς.
    ΛΎΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ?.
    ΠΡΟΤΑΣΗ.
    Οργάνωση για αντίσταση,με όποιον τρόπο απαιτείται,αν και θα είναι πολύ αργά,για οτιδήποτε.
    ΑΠΛΑ,γιατί όταν επιβάλλεται η κατοχή,τότε ξυπνούν τα αντανακλαστικά των Ελλήνων.
    Η κατεχόμενη χώρα μας,δεν έγινε ακόμα αντιληπτό, ότι, αυτό είναι πλέον γεγονός.
    Το Δ Ράιχ εφαρμόζεται,με εντολή του Μπάρμπα Σαμ.
    Το σχέδιο εξελίσσεται,Οι εδώ πράκτορες πρώην κυβερνήτες μας το εκτέλεσαν !!!!!.
    Τα υπόλοιπα, επί της οθόνης.δηλαδή. Υποταγή της κυβέρνησης,με κάθε τρόπο,άρα αντιληπτή κατοχή του Δ Ράιχ πλέον. Της Νούλαντ!.
    Και ανάλογη κατόπιν εορτής,αντίδραση της Ελληνικής Αντίστασης. Μέχρι τότε, μπορούμε να πάρουμε έναν υπνάκο,και χαλάρωση,χαλαρά!!!.
    Είναι φαντασία?,η υπαρκτό σενάριο εφαρμοζόμενο στην καμπούρα μας?.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]