Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το φαινόμενο της πεταλούδας...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Είναι μιά ποιητική έκφραση της Θεωρίας του Χάους.
Λέγεται, πως  "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα" και εκφράζει ουσιαστικά την ιδέα ότι μια απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων, οδηγεί μετά από την πάροδο κάποιου χρόνου σε μια εξέλιξη της ιστορίας του συστήματος, δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή.

Κατ' επέκταση σε ένα χαοτικό σύστημα, που έτσι κι αλλοιώς είναι ο κόσμος, αλλά και η ανθρώπινη κοινωνία και πολιτισμός που βιώνουμε, ένα "ασήμαντο" άτομο, μια ιδέα ή ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός υπάρχει σημαντική πιθανότητα να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ιστορίας.

Με αυτήν την έννοια είμαστε όλοι παράμετροι της Ιστορίας, στοιχεία δυναμικά τούτου του κόσμου, είτε το επιδιώκουμε είτε όχι.
Η ''δύναμη'' καθενός από μάς μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι εφάμιλλη της ''δύναμης'' των πιό ισχυρών του κόσμου.

Στην σημερινή συγκυρία στην χώρα μας, σαν τέτοιοι δυναμικοί παράμετροι πρέπει να κινηθούμε, όλοι μας, και όχι να αδρανήσουμε, γνωρίζοντας πόσο δραματική συνέπεια θα έχει αυτό για το μέλλον μας.

Ακόμη βέβαια και η αδράνεια είναι και αυτή μιά ''παράμετρος'' που επηρρεάζει τα γεγονότα.
Αρνητικά όμως στην περίπτωσή μας.
Αν κάθε ένας από μας είναι μία ''πεταλούδα'' στον χαοτικό κόσμο μας, ας φανταστούμε πόση δύναμη αλλαγής και δρομολόγησης των γεγονότων μπορεί να έχει η αποφασιστικά εκφρασμένη δύναμη του λαού!

Διαπραγματευόμαστε όλοι μας!
Απαιτούμε όλοι μας!
Όχι μόνον κάποιοι, ή κάποιοι υπουργοί, ή η κυβέρνηση.
Όλοι μας! 

Μόνον έτσι αν κινήσουμε τα δικά μας ''φτερά'', θα ξαναβγεί ο ήλιος στην χώρα μας!...

Υ.Γ.  Την περίφημη Θεωρία του Χάους, περιγράφει με απίστευτη ενάργεια, η κινηματογραφική σεκάνς του ατυχήματος της χορεύτριας στην πολύ καλή ταινία  ''Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον'', που (ξανα)είδαμε πάλι χθες.

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]