Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ορκίστηκε να... πάρει πίσω τα 150 ελληνικά νησιά

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Αυτός είναι ο Doğu Perinçek, ο περίφημος αρχηγός του τουρκικού κόμματος Vatan, άλλοτε φανατικός αριστερός μέχρι και συνομιλητής του Οτσλαλάν την περίοδο των αιματηρών συγκρούσεων του ΡΚΚ με τον τουρκικό στρατό και σήμερα ακραίος κεμαλικός εθνικιστής που οργάνωσε το συλλαλητήριο ανάκτησης των 150 ελληνικών νησιών του Αιγαίου και στο οποίο έδωσε ανοιχτά τον λόγο του να εκπληρώσει αυτό το αίτημα το δυνατόν συντομότερο.

Το συλλαλητήριο αυτό που διοργανώθηκε στο Bodrum απέναντι από την νήσο Κω, είχε μεγάλη προβολή στον τουρκικό τύπο όπως στην εφημερίδα Milliyet. O Doğu Perinçek στην ομιλία του στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο με χιλιάδες τουρκικές σημαίες, ουσιαστικά ορκίστηκε ότι με κάθε μέσο θα πάρει πίσω τα «παρανόμως κατεχόμενα» από την Ελλάδα 150 νησιά και νησίδες του Αιγαίου. Παράλληλα κατηγόρησε και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για… μειοδοσία στο σημαντικό αυτό θέμα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι για το θέμα αυτό επέδωσε και νότα στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα στην οποία τόνισε την το γεγονός της «παράνομης» ελληνικής κατοχή των νησιών αυτών.

Παρ’ όλο που όλα αυτά έχουν καθαρά προεκλογικό χρώμα εν όψει των τουρκικών εκλογών της 7 Ιουνίου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτές τις εκδηλώσεις και απειλές που εξάπτουν τον τουρκικό φανατισμό κατά της Ελλάδας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο προβάλλοντας τις προκλητικότατες διεκδικήσεις της άλλης πλευράς του Αιγαίου.

Από την δική μας πλευρά άραγε θα υπάρξει κάποια απάντηση σε αυτό το ντελίριο τουρκικής προκλητικότητας;

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αλλο πραγμα θα παρει απο πισω

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι΄αυτό ο Μαρξισμός είναι ο δύσκολος δρόμος,σχεδόν ουπικός , γιατί κάτι τέτοια φασισταριά όπως ο σοβινιστής αυτός πλάσαροταν ώς αριστερός.
    Βέβαια δέν πρέπει να χενούμε πως ακόμη και ο Μουσολίνι όταν ήταν νέος ήταν μέλος του Ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος !!!!
    Ο Μιλιταρισμός και ο Σωβινισμός πάνε χέρι χέρι με τον Εθνικισμό, ο οποίος είναι ένα απο τα βασικά εργαλεία του Καπιταλισμού,και όπως είπε ο Μπρέχτ '' Ο Πόλεμος γεννιεται απο την ειρήνη Τους ....καθώς ο Γιός απο την Μάνα έχει τα τα δικά της χαρακτηρηστικά . Ο Πόλεμος τους σκοτώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους''.
    Ειρήνη τους λοιπόν που επιβράβευσε τους βιομήχανους της Γκρούπ,την Σίμμενς ,την Μερσσεντές,την Χέγκελ ,την Φολκξαβάγκεν , την Σίνγκερ,για την ουσιαστική τους συνδρομή στον καταστροφικό β΄παγκόσμιο πόλεμο Τους.
    Τα 60.000.000 θυμμάτων στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο δέν ήταν ήρωες αλλά θύμματα του Ιμπεριαλιστικού τυχοδιωκτισμού που εάν κοιτάξουμε στο βάθος της ιστορία θα δούμε πως τα θύμματα πάντα προέρχονται απο τον Λαό,ενώ η πρωταγωνιστές υπεύθυνοι της έναρξης των πολέμων είναι επίσης πάντα οι ίδιοι δηλαδή αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι,και μέγιστα κερδισμένοι είναι αυτοί που έχουν στα χέρια τους τα κεφάλαια,της βιομηχανίες,και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
    Εδώ νομίζω πως πρέπει να θυμηθούμε τα λόγια του Βολταίρου που στο ερώτημα ποιός σε εξουσιάζει απάντησε πως '' για να βρείς ποιός σε εξουσιάζει απλώς σκέψου ποιός είναι αυτός που δέν επιτρέπεται να κριτικάρεις..........
    Οι Τυρκία λοιπόν ώς κράτος που ιδρύθηκε μόλις το 1923 έχει πολλά να πάθει ακόμη , εξαφανίσαν ότι δυναμικό είχε η οθωμανική αυτοκρατορία τους Ελληνες,τους Αρμένιους,τους Ασσύριους,πολιτιστικά τους Κούρδους ,λέει λοιπόν αυτός ο φασίστας πως 150 νησιά του Αιγαίο είναι Ελληνικά, τί πιό φυσικό για έναν φασίστα ,πού είναι το περίεργο;
    Γιατί έχει κανείς την εντύπωση πως οι πόλεμοι είναι επιλογή των Λαών ;
    Εάν ΝΑΙ πιούς κυρίαρχους κύκλους αποφάσεων, και πιάς ιδεολογικοπολιτικής σχολής εξουσία εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος τούρκος πολιτικός ;
    Τελικά σημασία δέν έχει τί λέει το κάθε πιόνι αλλα τί κάνει ο βασιλιάς Ηλιάτορας και πετροπαιχνιδιάτορας του Αιγαίου που στόλισε με τα ποιήματα του ο Οδυσσέας Ελύτης.-

    Πέτρος Τσακμακίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]