Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Αόρατη αεροπορία" αναγγέλουν οι Τούρκοι

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Με εντυπωσιακούς τίτλους πως η Τουρκία με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα αλλάζει όλες τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή, ο τουρκικός τύπος αναγγέλλει την έναρξη παραγωγής νέου συστήματος που θα εγκατασταθεί στο εγγύς μέλλον απόκρυψης των πολεμικών της αεροσκαφών από τα εχθρικά ραντάρ .

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που έρχονται από την Άγκυρα, το νέο πρόγραμμα που έχει την ονομασία, Stand off Jammer (SOJ), που θα εγκατασταθεί στα πολεμικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, θα έχει την δυνατότητα να αποκρύπτει τα πολεμικά αεροσκάφη σε βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, δηλαδή με λίγα λόγια θα κάνει την τουρκική πολεμική αεροπορία αόρατη.
Η επίσπευση της παράγωγης αυτών των συστημάτων έγινε με αφορμή το μεγάλο φιάσκο της κατάρριψης στις 22 Ιουνίου του 2012 του τουρκικού F-4 από την συριακή αεράμυνα, ένα επεισόδιο που το φέρουν βαρέως οι Τούρκοι μέχρι σήμερα.

Το σύστημα αυτό όπως τονίζεται στα τουρκικά δημοσιεύματα, το έχουν μόνο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ τώρα προβλέπεται να το αποκτήσει και η Τουρκία. Το έργο έχει αναλάβει η γνωστή τουρκική πολεμική βιομηχανία που ειδικεύεται στα ηλεκτρονικά συστήματα, ASELSAN, σε συνεργασία με τις επίσης τουρκικές, SAVRONIK και TEMPUS.

Τώρα το κατά πόσο όλα αυτά πρόκειται να επαληθευτούν και κυρίως τι συνέπειες μπορεί έχουν στον από δεκαετίες ακήρυκτο εναέριο πόλεμο πάνω από το Αιγαίο, μέλλει να το δούμε ίσως πολύ σύντομα. Γεγονός είναι πως η άλλη πλευρά του Αιγαίου συνεχίζει το ξέφρενο εξοπλιστικό της πρόγραμμα ενώ το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή και γύρω από την Τουρκία μυρίζει όλο και πιο πολύ μπαρούτι.

Πηγή Νikosxeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εγώ πάλι γιατί είμαι αισιόδοξος ότι όλα αυτά θά μείνουν νεοθωμανική μεγαλοιδεατική ονείρωξη. Γιατί ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ! Έχουν μιλήσει ξεκάθαρα οί γεροντάδες τής ορθοδοξίας μας. Καί ότι σύντομα θά διαμελισθούν μέ τόν ερχομό τής ανάστασης τής ορθοδοξίας καί τού Ελληνισμού. Διότι διαφορετικά μιά πενταετία τό πόλυ μας χωρίζει από τήν μέρα τό πρωινό τής οποίας θά μάς βρεί απειλούμενους από μιά Τουρκία κάτοχο πυρηνικής βόμβας καί τοπικής υπερδύναμης. Εμείς θά είμαστε οί Παλαιστίνιοι καί αυτοί τό Ισραήλ[ πολυπληθές πληθυσμιακά ή τότε τουρκία . Καί τότε αλλοίμονο μας μιά νέα τουρκική σκλαβιά θά βιώσουμε ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στελθ ντενεκεδες μάλιστα τ μεμετια αλλά δεν θα προλάβουν ποια πέντε χρονια αδερφε εδώ ολα κραυγάζουν οτι 2016 δεν βγάζουν-με μου θέλουν κ f-35 ουαουα κ ατομικ κιοφτε χαχα τάλανια και μου φτιάξανε τη νύχτα.. τον πουτιν τον ρωτησαν; τον αμερικλανο αρκιδια.. Γιατι οι προφητειες λενε θα τους καλλιγωσουν κ οι ίδιοι οι σύμμαχοι ειδωμεν... Μιχαλης λαρισα καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]