Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όρθιος στην καγκελαρία!

O Aλ. Τσίπρας πρέπει να έχει αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να έχει κάποιου είδους «φιλική συζήτηση» με τη Μέρκελ, αλλά ότι θα δώσει αγώνα ζωής και θανάτου με τη Γερμανίδα καγκελάριο

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αύριο, μέσα στην καγκελαρία, στο Βερολίνο, θα διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό η ελληνική οικονομική και κοινωνική πολιτική. Εκεί θα συναντηθούν η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οι Γερμανοί κάλεσαν τον Τσίπρα στην καγκελαρία για να τον κατασπαράξουν. Να τον βάλουν να δηλώσει υποταγή, όπως είχε κάνει και ο προκάτοχός του, ο Αντώνης Σαμαράς. Μέσα στην καγκελαρία είχε δηλώσει εκείνος ότι όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, όταν ρωτήθηκε για την προηγούμενη, αντιμνημονιακή στάση του. Οι Γερμανοί είναι βέβαιοι ότι το ίδιο θα κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Να τους διαψεύσει στεκόμενος όρθιος μέσα στην καγκελαρία και ανθιστάμενος στις αφόρητες πιέσεις των Γερμανών, ευχόμαστε. Αύριο βράδυ ίσως να έχουμε αρκετές ενδείξεις για να καταλάβουμε τι έχει γίνει. Ελπίζουμε να έχει αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται να έχει κάποιου είδους «φιλική συζήτηση» με τη Μέρκελ. Ελπίζουμε να έχει συνειδητοποιήσει ότι θα δώσει αγώνα ζωής και θανάτου με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Ή ταν ή επί τας!

Θα αποτυπωθεί η ουσία της πραγματικής πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλει στην ευρωομάδα σε μερικές μέρες. Μετά, φυσικά, από τη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα, το πνεύμα της οποίας θα επηρεάσει καθοριστικά τις τελικές κυβερνητικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην καγκελαρία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Στις 5 το απόγευμα θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές. Στις 6.15 θα δώσουν η καγκελάριος και ο πρωθυπουργός κοινή συνέντευξη Τύπου. Αμέσως μετά θα δειπνήσουν οι δυο τους, επί όση ώρα διαρκέσει η συζήτησή τους. Συζήτηση;

«Χαίρομαι για την επίσκεψή του. Θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε λεπτομερώς μεταξύ μας, ίσως επίσης και να συζητήσουμε» είπε ειρωνικά η Μέρκελ στο γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, αναφερόμενη στην αυριανή συνάντησή της με τον Τσίπρα στο Βερολίνο. Χάχανα από τους Γερμανούς βουλευτές. «Oχι μονάχα να ''μιλήσουν'', αλλά επίσης και να ''συζητήσουν'' θέλει η καγκελάριος με τον μη ανεχόμενο την πολιτική της Ελληνα πρωθυπουργό που θα βρεθεί στο Βερολίνο» σχολιάζει στο ίδιο σαρκαστικό, χλευαστικό στην ουσία πνεύμα και η σοβαρότερη δεξιά εφημερίδα της γερμανικής πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Εντελώς άλλο κλίμα από εκείνο των Βρυξελλών θα συναντήσει στο Βερολίνο ο Ελληνας πρωθυπουργός. Να τον καθυποτάξει κατά το πρότυπο Σαμαρά θέλει η Μέρκελ, τίποτα λιγότερο! Βεβαίως και πρέπει να είναι απολύτως σίγουρος από πολιτική σκοπιά ο Αλέξης Τσίπρας ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν κατά κανένα τρόπο να πετάξουν την Ελλάδα εκτός Eυρωζώνης. Αυτό όμως δεν αποτρέπει τα βασανιστήρια στα οποία θα υποβάλουν τη χώρα μας για να «σπάσουν» την κυβέρνησή της! Το μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο υποβάλλει η ΕΚΤ την ελληνική οικονομία από πλευράς ρευστότητας είναι μόνο μία ένδειξη.

Καλά τα πήγε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας. Και μόνο το γεγονός ότι στην ανακοίνωση της ΕΕ αναγράφεται ρητά ότι «οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες» και ότι «οι αποστολές για τη συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα» συνιστά επιτυχία. Δίνει μια ανάσα εθνικής αξιοπρέπειας στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, σε ψυχολογικό επίπεδο. Η ουσία όμως θα κριθεί αύριο.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]