Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ρεκόρ ελληνικών... παραβιάσεων στο Αιγαίο!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Για… ρεκόρ ελληνικών «προκλήσεων» στις συνεχιζόμενες αερομαχίες πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, κατηγορεί την ελληνική πλευρά η τουρκική εφημερίδα Sabah, επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση του Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις τουρκικές ανακοινώσεις και τα τουρκικά δημοσιεύματα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που πετούσαν στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου (φυσικά όπως τον αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι), ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη του ίδιου τύπου, F-16.
Αλλά το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση αυτή όπως το τονίζουν οι Τούρκοι, είναι ότι επί 13 λεπτά και 60 δευτερόλεπτα τα ελληνικά αεροσκάφη είχαν εγκλωβίσει και στοχοποιήσει τα τουρκικά στα ραντάρ τους, γεγονός που έχει θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό το Επιτελείο Αεροπορίας της Τουρκίας.

Το γεγονός αυτό που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Άγκυρα, έρχεται παράλληλα με την σύγχρονη εμπλοκή, πάλι σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, δυο τουρκικών F-16 αυτή την φορά στον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας με δυο ρωσικά IL-20, όπως αποκαλύπτει και η ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.

Όλα αυτά όπως φαίνεται προβληματίζουν έντονα την Άγκυρα καθώς όπως διαπιστώνουν από την μια πλευρά οι γείτονες τους (οι Έλληνες), αρχίζουν να μην αστειεύονται στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και από την άλλη έχουν αρχίσει να αγριεύουν και οι Ρώσοι στην Μαύρη Θάλασσα, κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει στα τουρκικά αεροπορικά χρονικά.

Ίδωμεν την συνέχεια!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]