Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ρήξη...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κάθε επανάσταση είναι μία ρήξη.
Ρήξη με το κατεστημένο, με το βολικό, με την δουλοπρεπή νοοτροπία, με την ροή της Ιστορίας.
Και κάθε ρήξη, είναι μία επανάσταση.
Από κει και πέρα όμως, ενώ η ρήξη γίνεται από έναν, ή έστω μία ομάδα φωτισμένων (ή όχι), η επανάσταση απαιτεί μιά πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή.

Από την άλλη, μία επανάσταση δεν προαναγγέλεται, γιατί ο αντίπαλος θα σε κατατροπώσει, ούτε η ρήξη προγραμματίζεται. Δεν λες: Θα κάνω μιά ωραία ρήξη τον Ιούνιο, ή τον Ιούλιο. Την κάνεις από την πίεση των γεγονότων ή από εκτίμηση της κατάλληλης συγκυρίας, και ελπίζεις στην μαζική αποδοχή ώστε να εξελιχθεί σε επανάσταση.

Στην επανάσταση δεν μπορείς να έχεις εκ των προτέρων με το μέρος σου το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Αυτό θα προϋπόθετε μιά μακριά περίοδο αναλυτικής ενημέρωσης και θα έχανες το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.  Αλίμονο αν είχε γίνει έτσι το '21!

Ξεκινάει με μία μικρή σχετικά ομάδα, και με την πρόοδο και τις επιτυχίες της συμπυκνώνεται γύρω της όλο και μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. 

Επανάσταση με ''δημόσια διαβούλευση'' δεν γίνεται!

Στην περίπτωσή μας τώρα, και στην τρέχουσα συγκυρία:
Η πρώτη (και σημαντική) ρήξη έγινε από τον λαό στις εκλογές. Ρήξη, όχι επανάσταση. Ακολούθησε πλατιά αποδοχή της ρήξης αυτής, και εξακολουθεί ακόμα η στήριξη της καινούργιας κυβέρνησης να είναι σε επίπεδα επανάστασης. 

Όμως:
Η περίφημη ρήξη που υπαινίχθηκε και προανείγγηλε (κακώς, κάκιστα) ο υπουργός των Οικονομικών, πρέπει να γίνει από την ηγεσία με δική της ευθύνη και με δική της εκτίμηση της κατάλληλης συγκυρίας.
Θα είναι όπως όλες οι ρήξεις ένα τεράστιο ρίσκο, ένα άλμα πάνω από την ροή της Ιστορίας, όπως αυτή τουλάχιστον καταγράφεται σε κάθε εποχή από τις δυνάμεις του κατεστημένουπου, αν ήταν στο χέρι τους θα διανύαμε ακόμη κάποιο κομμάτι του Μεσαίωνα.

Κάντε την ρήξη κύριε υπουργέ και κύριοι της κυβέρνησης, εφ' όσον βέβαια πιστεύετε σε αυτή, αλλά μην ζητάτε εκ των προτέρων πλατιά αποδοχή.
Αν το πιστεύετε κάντε το. 
Σύντομα όμως.
Τώρα που οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας και με το μέρος μας.
Σε λίγο καιρό μπορεί να μην είναι!

Κάντε το όσο ακόμα έχετε την κεκτημένη ταχύτητα της νίκης των εκλογών, και όσο ακόμη είσαστε αμόλυντοι και καθαροί (πάντα ελλοχεύουν οι άνθρωποι-κερκόπορτες).

Κάντε το χωρίς πολλές εξηγήσεις και προσπάθειες συγκατάνευσης.

Αυτή την στιγμή δεν χρειάζονται εξηγήσεις.
Χρειάζεται μόνον η αλήθεια.

Οι οπλαρχηγοί της επανάστασης του '21 δεν τους εξήγησαν πού τους πάνε!
Αν τους εξηγούσαν, οι περισσότεροι θα καθόντουσαν στα σπίτια τους, και μείς θα μιλάγαμε ακόμη τούρκικα!
Τους οδήγησαν όμως στην ελευθερία.
Αυτό έχει σημασία. Ο σκοπός, όχι η διαδικασία!

Είσαστε εκεί που είσαστε γιατί εμείς κάναμε την πρώτη ρήξη.
Οδηγήστε μας και σείς κάπου καλύτερα.
Λογικά, θ' ακολουθήσουμε!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Αυτή την στιγμή δεν χρειάζονται εξηγήσεις, xρειάζεται μόνον η αλήθεια"

    Και ποια είναι η αλήθεια ; Είναι η ρήξη με το πάντα κερδοφόρο κατεστημένο των μεγαλοεργολάβων στη γενικότητά του. Ειδικότερα, στους μεγαλοεργολάβους των εθνικών έργων, της εθνικής ενημέρωσης, της εθνικής ενέργειας (εισαγωγείς πετρελαίων). Αυτοί που δεν έχασαν τίποτα από την οικονομική κρίση. Παράδειγμα, ενώ όλοι συμμετείχαμε στην άθλια "κοινωνική αλληλεγγύη" με το κούρεμα μισθών, συντάξεων και έργασίας (ανεργία πάνω απο το 26%) οι εισαγωγείς - μεγαλοεργολάβοι ας τους ονομάσουμε - πετρελαίων μας έδιναν την ακριβότερη βενζίνη που υπάρχει στην Ευρώπη. Μας έδιναν την ακριβότερη ενημέρωση, αλλά και τις ακριβότερες διαφημίσεις στα προπαγανδιστικά μέσα της εργολαβίας τους. Οι εθνικοί "ευεργέτες εργολαβίας" δεν έχασαν ούτε μια, καθόσον είναι καλοί παίκτες : "Βάλτε μας να πληρώσουμε", θα λένε, "κι εμείς θα σας πετάξουμε την ανεργία πάνω από το 30%, βάλτε μας να πληρώσουμε και πείτε στις τράπεζες να ψάξουν να βρουν λεφτά. Αν τολμάτε, βάλτε μας να πληρώσουμε την εργολαβία της εθνικής ενημέρωσης, των εθνικών διαφημίσεων, της εθνικής ενέργειας". Η συνδρομιτική τηλεόραση είναι γι΄ αυτούς άγνωστη λέξη, η δημοκρατία τους απλώνεται ακόμη και στον άυλο εναέριο χώρο των ραδιοσυχνοτήτων. Όλα τζάμπα και πλήρωνε ραγιά την κοινωνική (τους) αλληλεγγύη. Δουλεύετε κορόιδα για να συντηρείτε όσους βγαίνουν στην ανεργία.

    Αυτή τη ρήξη μπορεί να την κάνει η νυν εκλεγμένη Κυβέρνηση ; Αν όχι, ας αφήσει στην άκρη τα περί αξιοπρέπειας και ηθικής μαθήματα. Αξιοπρέπεια υπάρχει, αλλά θα είναι κάτι σαν το "λεφτά υπάρχουν" του ανεκδιήγητου ΓΑΠ ή το "βάζουμε πλάτη για την Ελλάδα" των Σαμαρο-Βενιζέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ανεκδιήγητος Βαρουφάκης από τα Χανιά όπου έκανε διακοπές(εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν) μίλησε για ρήξη.
    Και έχει,(όπως υπογείως διαρέεται) ο Βαρουφάκης, το super μυστικό σχέδιο ρήξης, το οποίο το καμουφλάρει σαν κομμάντο, για να μην τον πάρουν είδηση οι Ευρωπαίοι,να τους τη σκάσουμε,εκεί που δεν το περιμένουν.
    .Επειδή είναι ανίκανος να καταθέσει έναν προυπολογισμό, να κάνει πέντε λογαριασμούς,να έχει ένα σχέδιο βρε αδερφέ για τη χώρα του, αντί να φωτογραφίζεται με τσιπούρες και να δίνει συνετεύξεις, θα κάνει... επανάσταση για να του δώσουν λεφτά .
    Κε Μαντατοφόρε συγκρίνετε τους επαναστάτες του 21 με την σημερινή κυβέρνηση ! Έχουμε αποτρελαθεί σε αυτή τη χώρα ?
    Σταματήστε επιτέλους να παραμυθιάζετε τον κόσμο,γιατί υπάρχουν πολλοί ''ψεκασμένοι'' που πιστεύουν λαικιστές σαν και εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]