Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατάσχεση τράπεζας του Γκιουλέν με εντολή Ερντογάν

Της Άννας Ανδρέου 

Σε κατάσχεση της πλειοψηφίας των μετοχών της Τράπεζας Ασία, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις περιουσίες του κινήματος Φετουλάχ Γκιουλέν προχώρησε χθες το βράδυ ο Οργανισμός Διόρθωσης και Ελέγχου Τραπεζών με την αιτιολογία ότι δεν κατατέθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα που ζητήθηκαν από την τράπεζα.

Η τράπεζα θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της ωστόσο οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, ενώ δεν αποκλείεται η νέα αυτή επιχείρηση εναντίον του κινήματος Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως χαρακτηρίζεται, να επηρεάσει και τις αγορές στην Τουρκία.

Η κατάσχεση του 63% των μετοχών της τράπεζας έγινε χθες το βράδυ στις 21.00 και ήταν αποτέλεσμα της εκροής κεφαλαίων από την τράπεζα έπειτα από τις επιχειρήσεις του κινήματος Φετουλάχ Γκιουλέν κατά της κυβέρνησης Ερντογάν στις 17 και 25 Δεκεμβρίου. Οι συνέταιροι για να αποφύγουν την κατάσχεση πρόσθεσαν νέο κεφάλαιο στην τράπεζα αλλά τελικά η κατάσχεση έγινε όχι λόγω έλλειψης κεφαλαίων αλλά λόγω μη κατάθεσης συγκεκριμένων εγγράφων που ζήτησε από την τράπεζα ο Οργανισμός Διόρθωσης και Ελέγχου Τραπεζών.

Όπως ανακοινώθηκε, το 63% του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας θα διοριστεί από το κράτος και με αυτό τον τρόπο το 63% του ελέγχου της τράπεζας περνάει στο κράτος. Χθες το βράδυ διορίστηκε και νέος διευθυντής της Τράπεζας.

Επίσης από χθες το βράδυ μόλις λήφθηκε η απόφαση κρατικοί αξιωματούχοι μαζί με την αστυνομία μπήκαν στο κτίριο και άρχισαν έρευνα. Με βάση τη νομοθεσία οι καταθέσεις που φτάνουν μέχρι τις 100 χιλιάδες τουρκικές λίρες (30 χιλιάδες ευρώ) είναι εγγυημένες και έτσι οι δραστηριότητες της τράπεζας συνεχίζονται.

Πηγή ΚΥΠΕ-CNA


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]