Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο προστάτης των μουσουλμάνων της Αθήνας

700.000 μουσουλμάνους στην Αθήνα(!), καταγράφει ο βουλευτής Ροδόπης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Ήρθε η ώρα να ανεγερθεί στην Αθήνα ένα μεγάλο και επίσημο μουσουλμανικό τέμενος χώρια βέβαια από τα δεκάδες ανεπίσημα, για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους… 700.000 μουσουλμάνους της ελληνικής πρωτεύουσας, υποστήριξε σε μια χαρακτηριστική συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, ο βουλευτής Ροδόπης του Σύριζα, Hüseyiın Zeybek.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι έστω και αν αυτός ο αριθμός των μουσουλμάνων, όπως υποστηρίζει ο μειονοτικός βουλευτής είναι ίσως υπερβολικός, το σίγουρο είναι πως υπάρχει μια άτυπη διαδικασία εξισλαμισμού της ελληνικής πρωτεύουσας που συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς καθώς η εισροή των μουσουλμάνων εξ ανατολών όχι μόνο δεν έχει σταματήσει, αλλά την τελευταία χρονιά αυξήθηκε σε μεγάλα ποσοστά συνεπικουρουμένη με την εξέλιξη αυτή και τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής.

Ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης, που σημειωτέον ήταν ο μοναδικός από τους τρεις εκλεγμένους στις τελευταίες εκλογές μειονοτικούς βουλευτές που ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο στο Κοράνι, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα ότι ήρθε η ώρα με την άνοδο του "Σύριζα" στην εξουσία να επιλυθούν όλα τα προβλήματα της «τουρκικής», όπως χαρακτηρίζει την μειονότητα της Δ. Θράκης, κατά παράβαση της συνθήκης της Λοζάνης που αναγνωρίζει μόνο μουσουλμανική μειονότητα.

Το πρώτο πρόβλημα της μειονότητας, σύμφωνα με τον μειονοτικό βουλευτή Hüseyiın Zeybek, είναι το ζήτημα των μουφτήδων της Ξανθής και της Κομοτηνής. Ο μειονοτικός βουλευτής δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τους νόμιμους διορισμένους μουφτήδες και ζήτησε να γίνεται απ’ ευθείας η εκλογή τους από την μειονότητα, κάτι που όμως αντιβαίνει στα νόμιμα δεδομένα και του ελληνικού κράτους αλλά και όλων των ισλαμικών χωρών όπου οι μουφτήδες διορίζονται από τις κρατικές αρχές. Επικαλέστηκε δε και απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπινών Δικαιωμάτων η οποία, όπως υποστήριξε, δικαίωσε την μειονότητα σε μια προσφυγή της, στην οποία δεν γνωρίζουμε αν καν εκπροσωπήθηκε η ελληνική πολιτεία και η οποία και πάλι παραβιάζει την συνθήκη της Λοζάνης. Παράλληλα απαίτησε να υπάρχει ανεξάρτητη από το ελληνικό κράτος διαχείριση των ιδρυμάτων της μειονότητας κατά παράβαση και πάλι των υφασμένων νομίμων διατάξεων.

Τέλος παραπονέθηκε, διότι όπως ανέφερε από το 2004, τότε που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η ελληνική πολιτεία είχε υποσχεθεί την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα αλλά δεν έγινε τίποτα. Τώρα που στην ελληνική πρωτεύουσα ζουν 700.000 μουσουλμάνοι, σύμφωνα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του ελληνικού κονοβουλίου, αυτό το αίτημα γίνεται επιτακτικό.

Αλήθεια, πέραν των άλλων είναι πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης, προβάλλεται στον τουρκικό τύπο σαν ο μεγάλος «προστάτης» των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων της Αθήνας. 
Αυτό δείχνει «πολλά» και θα πρέπει να προβληματίσει ανάλογα.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]