Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την αποκατάσταση της ενότητας της ΕΥΠ καλείται να επιτύχει ο Γιάννης Ρουμπάτης

Ο δημοσιογράφος και διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσιγκτον, Γιάννης Ρουμπάτης, είναι από 30/1/2015 ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, της πολύπαθης αυτής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη επιλογή, με δεδομένη την πολύ καλή γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος, της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και την εμπειρία του κ. Ρουμπάτη.

Ένα από τα πλέον σοβαρά θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος Διοικητής είναι και αυτό του προβληματικού συνδικαλισμού της Υπηρεσίας, που αποτελεί και τον κύριο υπεύθυνο για την συστηματική υποβάθμισή της, την έκθεσή της, το τελευταίο διάστημα στις δικαστικές αίθουσες και τη δημοσιοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών και στοιχείων τόσο της λειτουργίας της όσο και των στελεχών της.

Η δικομανία
Από τα βασικά προβλήματα που δίχασαν την Υπηρεσία υπήρξε η δικομανία συγκεκριμένων συνδικαλιστών που υπέβλεπαν συναδέλφους τους, σε σημείο ώστε να μηνύσουν για παράβαση καθήκοντος ακόμη και τον απελθόντα διοικητή Θ. Δραβίλλα, επειδή καθυστέρησε να τους δώσει βεβαιώσεις αποδοχών και υπηρεσιακών μεταβολών, με τις οποίες σκοπεύουν να ζητήσουν δια της δικαστικής οδού, από το κράτος, την αναδρομική καταβολή των κλιμακίων τους, που έχουν «παγώσει» από την εποχή που η ΕΥΠ εξαιρέθηκε από το ενιαίο μισθολόγιο του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σημειωτέον ότι αυτό συνέβη και στο υπόλοιπο δημόσιο και ουδέποτε καταβλήθηκαν τα χρήματα αυτά αναδρομικά, ενώ πολύ σοβαρή υπήρξε μέχρι και την τελευταία στιγμή η προσπάθεια του πρώην Διοικητή να θεσπισθεί ειδικό μισθολόγιο – βαθμολόγιο για την ΕΥΠ, το οποίο, φυσικά, θα περιελάμβανε και όλα τα παραπάνω.

Δυστυχώς, εδώ και μία επταετία, μία ομάδα κομματικών εγκάθετων, με πρώτον τον πρώην συνδικαλιστή Θ.Σ. έχει προχωρήσει σε διώξεις, κατηγορίες και μηνύσεις ενός σημαντικού αριθμού υπαλλήλων της ΕΥΠ, με τραγικά, για το κύρος της Υπηρεσίας και την ασφάλεια των υπαλλήλων της, αποτελέσματα. Και ενώ οι αθωωτικές αποφάσεις για όσους αδίκως είχαν κατηγορηθεί σε όλες τις υποθέσεις (Γεωγραφικό Σύστημα Επιτήρησης Χερσαίων Συνόρων, Υπόθεση Eurocollege, κ.α.) δημοσιεύονταν στη διάρκεια του 2014, η μία μετά την άλλη, λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, μία ακόμη δικαστική απόφαση, από το Β’ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ήταν αθωωτική για το κατηγορηθέν, πάλι από τον πολυπράγμονα πρώην συνδικαλιστή, προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΣΥΚΕΥΠ), όσον αφορά την οικονομική διαχείρισή του. Κι ενώ ο συγκεκριμένος πρώην συνδικαλιστής κατηγορούσε τους συναδέλφους του για δήθεν ατασθαλίες, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον το πόρισμα της ελεγκτικής επιτροπής για τα οικονομικά πεπραγμένα στην ΟΜΕ – ΕΥΠ, την περίοδο 2011 – 2014, όπου φέρεται αναμεμιγμένος ο συνήθης κατήγορος των συναδέλφων του. Σημειωτόν, ότι ο Θ.Σ. είναι μεταξύ των προσώπων στη δικογραφία που εξετάζει ο ανακριτής κ. Φούκας για τη διαρροή απορρήτων εγγράφων επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο απολογισμός
Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο συνέδριο της ΟΜΕ – ΕΥΠ ο απολογισμός της απελθούσας διοίκησης του εν λόγω συνδικαλιστή καταψηφίστηκε ομόφωνα από τους συνέδρους, ενώ δεν κατατέθηκε απολογισμός – προγραμματισμός δράσης, γεγονός πρωτοφανές στα συνδικαλιστικά χρονικά, που πονηρά δένει τα χέρια της νέας διοίκησης της ομοσπονδίας, καθότι, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό δεν μπορεί να διαθέσει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν και για καμία δραστηριότητα.

Υπάλληλοι της Υπηρεσίας καταγγέλλουν ότι το εν λόγω πρόσωπο, παρ’ όλο που δεν έχει καμία συνδικαλιστική ιδιότητα, εξακολουθεί να παραγοντίζει, να εκφοβίζει το προσωπικό και να απειλεί υποτιθέμενα αντιφρονούντες υπαλλήλους με μετακινήσεις και μεταθέσεις, καθώς διαδίδει ότι έχει επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να εκθέτει το κυβερνών κόμμα και την ηγεσία του που θέλουν να περάσουν ένα άλλο, υγιές πνεύμα, στη λειτουργία της κρατικής μηχανής.

Πηγή «Κυριακάτικη KontraNews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΕΘΑΝΕ!!!
    ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!!!
    Η Ε.Υ.Π. ΠΕΘΑΝΕ!!!
    ΖΗΤΩ Η Υ.Π.Ε.Κ.!!!
    Αυτό μάλλον ήταν το πρόβλημα... Όλα τ´ άλλα απ´ ότι διαβάζουμε λειτουργούν σαν Ελβετικό ρολόι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "Προστασία" στον νέο τίτλο σημαίνει και αρμοδιότητες καταστολής στην ΥΠΕΚ; Γιατί διεθνώς οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν τέτοιες αρμοδιότητες... Η ΥΠΕΚ αφού θα είναι πλέον υπηρεσία προστασίας θα έχει και τέτοιες αρμοδιότητες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κάθε σοβαρή χώρα δεν κινδυνεύει από το κράτος, ούτε το... βαθύ κράτος, κινδυνεύει από το κομματικό εκάστοτε παρακράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκουσα το πρωί στο "ΒΗΜΑ FM" τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Π. Αποστολίδη να αναρωτιέται τι θα κάνει ο Τσίπρας με την Αντικατασκοπεία αφού όπως εξήγγειλε στη Βουλή η ΕΥΠ θα ασχολείται μόνο με το εξωτερικό... Μα κ. Αποστολίδη η Αντικατασκοπεία τι κάνει; Ποιος είναι ο ρόλος της; Δεν είναι αυτός ακριβώς που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της προστασίας δηλαδή της Εθνικής μας Κυριαρχίας από επιβουλές από το εξωτερικό; Νομίζω ότι κάτι δεν καταλάβατε καλά από όλα αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως φαίνεται η ΕΥΠ ασχολούνταν με παρακολουθήσεις στο εσωτερικό, γιατί εκεί εντόπιζε τον κίνδυνο, στους Έλληνες...

      Διαγραφή
  5. Έχετε χάσει την μπάλα μου φαίνεται. Από τον ψυχοπαθή Σαμαρά καταλήγουμε στο αρχικουμούνι το Τσίπρα. Η νέα υπηρεσία θα έχει κατεξοχήν εσωτερική κατεύθυνση.-με αστυνομικούς υποδιοικητές και έλλειψη κονδυλίων για σοβαρή δουλειά στο εξωτερικό, τι νομίζεται πως θα κάνει ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]