Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κάλπες έκλεισαν, τα exit polls μίλησαν και το πείραμα αρχίζει...

Οι κάλπες έκλεισαν και η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε. Ο νικητής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, εκτός απροόπτου, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειχνε και το δείγμα των exit polls που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας και διέρρευσε στις 3.00 μ.μ.

Τι έδειχναν τα Exit Polls στις 3.00

Όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις των ειδικών επιστημόνων, η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντί να μειώνεται, ανοίγει ακόμα παραπάνω, ενώ πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρονται ακόμη και σε ποσοστό της τάξης του 40%, ενώ ετοιμάζονται για ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα... Προπύλαια, "σπάζοντας" με αυτό τον τρόπο την ομιλία από το Ζάππειο!!! Οι δηλώσεις του Τσίπρα θα μελετηθούν από την Ευρώπη, αλλά και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα από τις "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ...

Η διαφορά φαίνεται να παγιώνεται πλέον σε διψήφιο αριθμό, ενώ η τριτη θέση φαίνεται πως και αυτή έχει κριθεί και τρία κόμματα μάχονται για τετάρτη – πέμπτη θέση.

Αναλυτικά το δείγμα των exit polls:

Πρώτος μακράν ο ΣΥΡΙΖΑ
Δεύτερη η ΝΔ με ανησυχητική πτωτική τάση.
Τρίτη η ΧΑ (φαίνεται να έχει κλειδώσει, εκτός απροόπτου)
Το ΠΟΤΑΜΙ με 5,5% φαίνεται να έχει "καθαρίσει" την 4η θέση,
ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ και ΑΝΕΛ ακολουθούν από κοντά με μικρές διάφορες.
Το κόμμα του Παπανδρέου εξακολουθεί να μην τα καταφέρνει.

Τα αποτελέσματα και οι αντιδράσεις
Αντίδραση για διαρροή των exit polls (και επηρεασμού των ψηφοφόρων) υπήρξε από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ την ίδια στιγμή στελέχη της Συγγρού φέρονται να ακύρωναν τις εμφανίσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Περίπου στις 9.30 μ.μ. θα υπάρξει δείγμα ικανό να αποτυπώσει τον νικητή των εκλογών, ενώ ενδέχεται πως μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα δοθεί μάχη για τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως εκείνα που θα κατορθώσουν να μπούνε στην Βουλή.

Κι ενώ περνάμε πλέον στην καταμέτρηση των ψήφων, το δράμα και η αγωνία της χώρας μόλις ξεκινάει, αφού από όλους θεωρείται βέβαιο πως η επόμενη ημέρα θα είναι διαφορετική, αφού έσι αποφάσισαν οι έλληνες πολίτες. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο τουλάχιστον 1.000 ξένοι δημοσιογράφοι και δεκάδες ξένα τηλεοπτικά δίκτυα ήρθαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την εκλογική διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας φαίνεται να ενδιαφέρει σημαντικά τους "εταίρους", "συμμάχους" και "φίλους" της Ελλάδας..

Το ευρωπαϊκό πείραμα μίας αριστερής κυβέρνησης μόλις ξεκινάει. Τι θα συμβεί μετά την επόμενη ημέρα; Βαδίζουμε προς το χειρότερο ή προς το καλύτερο; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα αρχίσει να γίνετια γνωστή από τα αμέσως επόμενα 24ωρα, αφού σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει μία περίοδος εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, στην οποία ενδεχομένως θα κυριαρχήσουν τα non papers και οι κρυφές συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων και εν αγνοία των σημερινών ψηφοφόρων...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Ας περιμενουμε τις κάλπες να μιλήσουν..αυτες οι προγνώσεις μονο κακό κανουν και επιρεάζουν τον κόσμο που ακόμη ψηφίζει και αυτο δεν ειναι σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επόμενη μερα θα ειναι χαλάσματα και δάκρυα .
    Εστρωσαν με νομούς οι αλήτες συνέταιροι τους δεξιοι τον δρόμο για να περάσουν οι μπουλτόζες των αριστερών .
    Ο λαος οπως πάντα έσκαψε βαθύτερα τον λάκκο του να θάψει τα παιδια του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτελους εγινε κατι που επρεπε να εχει γινει εδω και πολλα χρονια. Αριστερη κυβερνηση στην Ελλαδα. Για να τελειωνει για παντα και μια και καλη το παραμυθι της μεταπολιτευτικης αριστερας ξεφτιλας. Απο αυριο αρχιζει ο τελευταιος γυρος του συμμοριτοπολεμου και η οριστικη τους ηττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί το λες αυτό; Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ήταν το ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι "δεξιοί" είχαν κηδεία την επόμενη των εκλογών το 1981. Μετά συνήλθαν και πύκνωσαν τις τάξεις των "αριστερών", τόσο που ένας θειος μου, κολλητός του Πατακού, μπήκε στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ κι από τότε περνάει ζάχαρη.

      Διαγραφή
    2. Ναι , αλλα δεν ειχαν ξεβρακωθεί τόσα χρονια οι ΔΗΔΕΝ προοδευτικοι αριστεροι για να δουν ποιοι αλήθεια κυβερνούσαν απο το ´ 74 .
      Τώρα , που τους έδωσαν εξουσια ολοι θα καταλάβουν οτι ποτέ δεν υπήρξε δεξια και αριστερα .
      Θέατρο παίζουν . Ολοι υπακούουν σε ξένες σκοτεινές εξουσίες .
      Ήλθε η ώρα .
      Καλη δύναμη .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]