Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται για νοθεία στις εκλογές

Ζήτησε το σύνολο των εκλογικών καταλόγων από το υπουργείο Εσωτερικών

Το ψηφιακό αντίγραφο του συνόλου των εκλογικών καταλόγων της Επικράτειας και του συνόλου των εγγραφών σε μερίδες στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου, με βάση τις οποίες καταρτίζονται οι εκλογικοί κατάλογοι, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος στη Διακομματική Επιτροπή, απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδη, επισημαίνοντας μετά άλλων ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στην όλη διαδικασία αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων που παγίως γίνεται αυτή την εποχή.

Επισημαίνει, μάλιστα, τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία των γεννηθέντων το 1997, αλλά και το ότι «αιφνιδιάστηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας που αντικειμενικώς δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, καθώς δεν πρόλαβαν να καταθέσουν εγκαίρως αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών».

Ακολουθεί η επιστολή:

«Αξιότιμε κ. υπουργέ, σε συνέχεια των απόψεων που διατύπωσα εκ μέρους του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα εξής:

Είναι δεδομένο ότι η προκήρυξη των εκλογών εν τω μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων που παγίως γίνεται αυτή την εποχή, βάσει του νόμου, έχει ήδη προκαλέσει τις γνωστές δυσλειτουργίες σχετικά με τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία των γεννηθέντων το 1997, ενώ παράλληλα αιφνιδίασε και χιλιάδες συμπολίτες μας που αντικειμενικώς δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν, καθώς δεν πρόλαβαν να καταθέσουν εγκαίρως αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.

Τούτα θεωρούνται πλέον τετελεσμένα και – παρά τις ισχυρότατες ενστάσεις που διατυπώσαμε – δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα επίλυσης των θεμάτων που ανέκυψαν. Ωστόσο, με επιπλέον δεδομένο τη μετάβαση σε καθεστώς πλήρους επιχειρησιακής λειτουργίας και το σύστημα του ψηφιακού Εθνικού Δημοτολογίου, δημιουργείται κατά τη γνώμη μας η αναγκαιότητα, αλλά και η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων των εκλογικών καταλόγων με αυτά του Εθνικού Δημοτολογίου.

Αναγκαιότητα, διότι -ως γνωστόν- ακόμα και τα καλύτερα προστατευμένα ηλεκτρονικά συστήματα είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο είτε ακούσιων είτε εκούσιων και κακόβουλων παρεμβολών, με προφανείς συνέπειες στο κύρος της εκλογικής διαδικασίας. Και, ταυτόχρονα, δυνατότητα, διότι η παροχή των σχετικών προς διασταύρωση αρχείων σε ψηφιακή μορφή δεν προκαλεί επιπρόσθετη επιβάρυνση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τούτων δοθέντων, σας παρακαλώ όπως μας χορηγήσετε ψηφιακό αντίγραφο:

1. Του συνόλου των εκλογικών καταλόγων της Επικράτειας.

2. Του συνόλου των εγγραφών σε μερίδες στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), με βάση τις οποίες καταρτίζονται οι εκλογικοί κατάλογοι. Είναι προφανές ότι στην τελευταία κατηγορία, για λόγους σεβασμού των προσωπικών δεδομένων, στο ψηφιακό αρχείο που θα μας χορηγηθεί αρκεί να περιλαμβάνεται μόνο το δημοτολόγιο εγγραφής και ο αριθμός της μερίδας κάθε εγγεγραμμένου πολίτη, όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή και στις διασταυρώσεις που κάνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Σας παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας, καταθέτοντας την ειλικρινή διάθεσή συμβολής στην από κοινού προσπάθεια διαφύλαξης της γνήσιας και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης και διευκόλυνσης της συμμετοχής των συμπολιτών μας στην κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές.

Με τιμή,
Πουλάκης Κων/νος
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας & Αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Διακομματική Επιτροπή».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Στις περασμένες εκλογές ο Πούτιν ζήτησε να υπάρξουν παρατηρητές και η κυβέρνηση αρνήθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]