Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «ποιητική» εικόνας από την Κατερίνα

Τη Δευτέρα στις 8 Σεπτεμβρίου στις 8μμ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, εκεί που ήταν το παλιό ταχυδρομείο, στο όμορφο μέγαρο του Τσίλερ, κοντά στο Δημοτικό Θέατρο (Φίλωνος 29), η Κατερίνα μου παρουσιάζει μετά από αρκετό καιρό, την (θαυμάσια) καινούργια της δουλειά «Οι ημέρες του ́Ιμερου»

Στα εγκαίνια της έκθεσής της αυτής, να βρεθούμε μέσα στους πίνακές της, θα ήταν μεγάλη η χαρά μου, να τα πούμε και να πιούμε ένα ποτήρι ελληνικό κρασί…
Η Κατερίνα Καραγιάννη Ιατροπούλου είναι μια χαρισματική εικαστική δημιουργός.
Μπορεί με άνεση να διαπραγματεύεται εκφραστικά, διάφορα ιδιώματα, από εκείνα π.χ. της νέας παραστατι¬κότητας, του σύγχρονου εξπρεσιονισμού, μέχρι ορισμένα που χαρακτηρίζουν την χειρονομιακή αφαίρεση.
Όποιο στοιχείο επιλεκτικά, συνδυαστικά και ρυθμοτεχνικά χρησιμοποιεί, είναι βαθιά αφομοιωμένο και μεταπλασμένο σε μια προσωπική, δική της γραφή.
Η οποία και στοχεύει στην ανάδειξη της ατμόσφαιρας, του ύφους και των δονήσεων που της προκαλεί η εκάστοτε πραγματικότητα.
Τα ερεθίσματα που η ζωγράφος αντλεί από το περιβάλλον ή από ό,τι συγκινεί κάθε φορά το βλέμμα της, έχει την ικανότητα να τα εσωτερικεύει, αποδίδοντας στις επιφάνειές της την «ποιητική» της εικόνας.
Έτσι ώστε προσελκύοντας τον θεατή, να τον μετατρέπει σε συμμέτοχο μιας ουσιαστικότερης αλήθειας που λαμβάνει, αφ’ ης στιγμής εκείνος, αβίαστα από την πλευρά του, καθώς προσεγγίζει τα έργα της, κινητοποιεί τον νου και ταυτόχρονα δραστηριοποιεί την φαντασία του.
Κι αυτό, προκειμένου να συλλάβει και κυρίως να αισθανθεί, τα ανεπίληπτα και αδιόρατα ψήγματα ζωής, που αφήνει αυτή η αλήθεια στο πέρασμά της.
Αθηνά Σχινά
Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης
Η Κατερίνα Καραγιάννη Ιατροπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα.
Έκανε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής, με την οποία ασχολείται συστηματικά από τα τέλη της δεκαετίας του 90.
Έργα της Κατερίνας υπάρχουν σε Πρεσβείες, δημαρχεία, ξενο¬δοχειακά συγκροτήματα, ιδιωτικές συλλογές, σε Ελλάδα, Καναδά, Αμερική, κ.α.
Φιλοτεχνεί εξώφυλλα βιβλίων, έχει κάνει εικαστική επιμέλεια σε τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα και στην Κύπρο και εικαστικές παρεμβάσεις σε ποιητικές και μουσικές συ¬ναυλίες και χάπενινγκ..
Είναι Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, (Ε.Ε.Τ.Ε.)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977322795 email: kartia.iatropoulou@gmail.com


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]