Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία απέρριψε ένσταση της Ρωσίας για κακή διαχείριση των Στενών του Βοσπόρου

  • Απέρριψε η Τουρκία ρηματική διακοίνωση της Ρωσίας για τα Στενά 
  • Σχετικά με αμερικανική φρεγάτα και την παραμονή της στη Μαύρη Θάλασσα
Η Τουρκία διαφωνεί με τη ρωσική ερμηνεία της Συνθήκης του Μοντρέ για την ναυσιπλοΐα στα Στενά, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, απορρίπτοντας ρηματική διακοίνωση της Ρωσίας για το ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την Συνθήκη του Μοντρέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε υποστηρίξει ότι η αμερικανική φρεγάτα USS Taylor, η οποία εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 5 Φεβρουαρίου και αναχώρησε για τη Μεσόγειο στις 9 Μαρτίου, «παραβίασε κατά 11 ημέρες το ανώτατο όριο παραμονής στην Μαύρη Θάλασσα που καθορίζει η Συνθήκη του Μοντρέ».

«Η τουρκική πλευρά δε μας ενημέρωσε για την παράταση της παραμονής της φρεγάτας και μεταφέραμε τις ανησυχίες μας σχετικά με το θέμα με ρηματική διακοίνωση στην τουρκική και την αμερικανική πλευρά. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία και οι άλλες χώρες θα συμμορφωθούν με τους όρους της Συνθήκης», ανέφερε η ρωσική ανακοίνωση.

Η αμερικανική φρεγάτα ταξίδευσε προς τη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Κριμαία. Η κίνηση των πολεμικών ναυτικών μονάδων προς την Μαύρη Θάλασσα διέπεται από την Συνθήκη του Μοντρέ που υπέγραψε η Τουρκία με τις μεγάλες δυνάμεις και τις παράκτιες χώρες στη δεκαετία του 1930, στα πλαίσια των ρυθμίσεων που ακολούθησαν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Αναμένεται διπλωματική σκληρή αντίδραση από την πλευρά της Μόσχας, αφού η συγκεκριμένη τουρκική στάση επιτρέπει την δημιουργία ενός ΝΑΤΟϊκού στόλου μέσα στην Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που είναι ευθέως απειλητικό για την ίδια την Ρωσία...Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]