Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Piazza di Spagna

Ερώτηση στη Βουλή για ταξίδια που πληρώνουν οι Έλληνες του Λοβέρδου με την Τάνια και  εκπομπές της, στη ΝΕΡΙΤ

Το ζευγάρι Ανδρέας Λοβέρδος – Τάνια Χριστοδουλίδου, σήμερα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και την Κυριακή στη Ρώμη, με πρόφαση κάποιο υπηρεσιακό ταξίδι του υπουργού Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος συναγωνίζεται επάξια τους υπουργούς εξωτερικών της χώρας, αλλά και εσωτερικών, ταξιδεύοντας, ασταμάτητα από την ημέρα που μπήκε στην κυβέρνηση Σαμαρά. Σε Ελλάδα και εξωτερικό, ακόμη και στα πιο απίθανα μέρη για υπουργό παιδείας, όπως σε Κίνα και Ιαπωνία. Μόνο στη Παταγονία και την Ανταρκτική δεν πήγε ή δεν προλαβαίνει λόγω πτώσης της κυβέρνησης.

Η γνωριμία του Ανδρέα Λοβέρδου, με την κατά 30 χρόνια νεότερή του Τάνια Χριστοδουλίδου, δημοσιογράφο του Σταμάτη Μαλέλη (από την εποχή του STAR, όταν παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων με το αισθησιακό ντεκολτέ), ήταν καθοριστική για την μετέπειτα στάση του υπουργού.
Η κυρία Σουλτάνα Χριστοδουλίδου, αποσπάστηκε στο υπουργείο Παιδείας με την ιδιότητά της ως δασκάλα δημοτικού σχολείου του Δήμου Διονύσου, με τη βοήθεια πολιτικών παρεμβάσεων, λέγεται του Προέδρου της Βουλής κ. Μεϊμαράκη. Αυτό έγινε όταν ο υπουργός Παιδείας έσκιζε τα ιμάτιά του πως δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για τα σχολεία, ενώ 300 και πλέον εκπαιδευτικοί σαν την Τάνια, είναι «παρκαρισμένοι» στα πολυτελή γραφεία του υπουργείου στο Μαρούσι δίπλα στο Mall.

Η Σουλτάνα Χριστοδουλίδου γνωστή στο πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό jet set, για τις ιδιαίτερες ικανότητές της να βρίσκεται κοντά σε ισχυρούς άντρες, δεν άργησε να γοητεύσει από τις πρώτες ώρες της παρουσίας της στο υπουργείο Παιδείας, τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Γρήγορα η Τάνια απέκτησε υπερεξουσίες και κατάφερε να γίνει αντιπαθής όχι μόνο στους υφυπουργούς, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, αλλά και στους στενότερους συνεργάτες χρόνων και ψυχής, του Ανδρέα Λοβέρδου. Οι φωτογραφίες της στιγμής, παρουσιάζουν την Τάνια να κάθεται στις συνεδριάσεις του υπουργείου, ομοτίμως δίπλα στους υπουργούς, ενώ είναι μία απλή αποσπασμένη. Οι συνομιλητές της αναφέρουν πως από τη στιγμή που καθιερώθηκε ως «στενή» του συνεργάτιδα, απέκτησε αγενή και προκλητική συμπεριφορά προς όποιον βρισκόταν στον περίγυρό του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να δώσει το στίγμα του νέου αφεντικού. Παράλληλα τα δημοσιεύματα ανέφεραν πως η Τάνια Χριστοδουλίδου είχε εκδιωχθεί από το γραφείο του Μαλέλη, του Μεϊμαράκη και άλλων γνωστών ισχυρών για ανάλογες συμπεριφορές. Τα καλύτερα για την Τάνια δεν θα πουν ούτε οι δημοσιογράφοι Σρόιτερ και Λιάτσος από προσωπικές τους εμπειρίες, παρότι η ίδια τους επικαλείται συχνά ως στηρίγματά της για τα μεγάλα της ..ανοίγματα.

Ο υπουργός Παιδείας, παρά τα κουτσομπολιά και τα «πρόσεξε» φίλων του και ειδικά του Μαξίμου, δεν δίστασε να επιβάλλει σε γνωστούς και φίλους τη νέα του «επιλογή», εκθέτοντας με αυτό τον τρόπο την πολύτεκνη οικογένειά του και τη πολιτική του σταδιοδρομία σε δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν σε εκατοντάδες blogs, σε επώνυμα sites όπως parapolitika.gr, newsbomb.gr, makeleio.gr αλλά και σε πρωτοσέλιδα κυριακάτικων εφημερίδων όπως «Δημοκρατία», «Ακρόπολη» κ.α.

Υποχρεώθηκε για κάποιο διάστημα, για να καταλαγιάσει το σούσουρο, να αποκλείσει επισήμως, την Τάνια από κάποια ταξίδια και να την έχει δίπλα του με δικά του έξοδα, ιδιωτικώς. Επίσης της ζήτησε να ευπρεπιστεί ενδυματολογικά και να μην προκαλεί στο υπουργείο όντας «συνηθισμένη» από μία άλλη αμφίεση στα τηλεοπτικά στούντιο. Ταυτόχρονα εκλιπαρούσε τους μιντιάρχες να μην τον βγάζουν στη σέντρα, ανταποδίδοντας με τα γνωστά κυβερνητικά οφέλη.

Παράλληλα και μετά από πιέσεις της Τάνιας, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ετοίμασε τη δική της εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ με αντικείμενο τη δήθεν εκπαιδευτική τηλεόραση όπου τα κόστη ανά επεισόδιο ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ, τη στιγμή που παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, σε αυτά τα σχολεία χωρίς θέρμανση και καθηγητές.
Η ΝΕΡΙΤ για την Τάνια θα είναι η επικοινωνιακή επανατοποθέτηση της δασκάλας/δημοσιογράφου για το αίτημά της για κάθοδο της στην πολιτική με τη ΝΔ, σε κάποια περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, κόντρα σε μία άλλη παλαιά γνώριμη του Ανδρέα Λοβέρδου την Έλενα Ράπτη, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα.

Σήμερα η ερώτηση που συντάσσεται από βουλευτές της αντιπολίτευσης, από ανεξάρτητους, αλλά και κάποιους του ΠΑΣΟΚ, εστιάζει στο γεγονός της μη ηθικής αλλά νόμιμης σπατάλης του υπουργού Παιδείας, προκειμένου να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες, όταν η Ελλάδα υποφέρει. Κατά πόσο οι αποστολές του σε Ελλάδα και εξωτερικό, έπρεπε να είναι τόσο πολυάριθμες προκειμένου η Σουλτάνα Χριστοδουλίδου να «χάνεται» στο πλήθος της αποστολής και να μην γίνεται αντικείμενο πολιτικού κουτσομπολιού (τα κόστη των ταξιδιών μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 230.000 ευρώ σύμφωνα με τη Διαύγεια). Κατά πόσο ταξίδια στήθηκαν τις ώρες της κρίσης, προκειμένου ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει προσωπικές βιωματικές εμπειρίες. Κατά πόσο η ΝΕΡΙΤ μπορεί να εξυπηρετήσει άλλη μία προσωπική προβολή δημοσιογράφου, με τα λεφτά του Ελληνικού λαού, όταν ως ΕΡΤ «μαυρίστηκε» για να παύσει η τότε καταγγελλόμενη δυσωδία.

Δύο εβδομάδες θα βρίσκεται πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος με την Τάνια Χριστοδουλίδου εκτός Ελλάδας σε Βρυξέλλες και Ρώμη, την ώρα που τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε κατάληψη για το θέμα του Ρωμανού και γενικά η Παιδεία βράζει. Και την ώρα που η όλη η Ελλάδα βράζει και ετοιμάζεται για εκλογές ζώντας μία νέα πολιτική αποσταθεροποίηση. Σύμφωνα με το «πρόγραμμα» του υπουργού, την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη Ρώμη και άρα θα ψηφίσει εξ αποστάσεως υπέρ του Σταύρου Δήμα. Εξ αποστάσεως όπως είναι η εκπαίδευση που προτείνει για τους ποινικούς κρατούμενους. Θα απουσιάζει με τη Τάνια, την ώρα που οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ θα κυνηγούν τις ψήφους για να μην γίνουν εκλογές. Κάποιοι συνάδελφοι του στο ΠΑΣΟΚ, θεωρούν πως είναι η ευκαιρία να τον «τελειώσουν» πολιτικά από εν δυνάμει αρχηγό της Δημοκρατικής Παράταξης, με τη συγκεκριμένη ερώτηση στη Βουλή, πόσο μάλιστα τώρα που η κυβέρνηση πέφτει και η σύγκρουση με τον Λοβέρδο δεν θα διαταράξει κάποια κυβερνητική συνέχεια.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, με περιπτώσεις σαν του Λοβέρδου, χάνει και την ηθική δικαιολογία για τη στήριξη των αριστερών ανεξάρτητων βουλευτών.

Γεώργιος Ανάκης
Ελεύθερο ρεπορτάζ

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς, πέρα από οποιοδήποτε κουτσομπολιό ή κακοήθεια, είμαστε βέβαιοι πως ο κ. Λοβέρδος πρόκειται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που τον περιβάλλουν, θα σταθεί στο ύψος του και θα ρίξει κανονικότατα την... ψήφο του, όσες φορές και αν χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να υπάρξει ένα ευχάριστο τέλος...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]