Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτή η "κυβέρνηση" δεν πρέπει να πάρει καμία απόφαση

Όταν μία κυβέρνηση δέχεται εντολές ξένων και τις μετατρέπει σε νόμους...
Όταν μία κυβέρνηση απαξιώνεται από τους "δανειστές-εντολείς" της και συζητά εκτός Ελλάδος τα όσα θα επιβάλλει στην χώρα...
Όταν μία κυβέρνηση φτάνει να παίρνει εντολές ακόμη και με e-mail...
Όταν μία κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες ως αριθμούς (αναλώσιμους) και την πολιτική ως λογιστική...
Όταν μία κυβέρνηση υπερασπίζεται το καταστροφικό της έργο και δεν αναγνωρίζει την καταστροφή (οριζόντια και κατακόρυφη) που έχει επιφέρει στο σύνολο της χώρας...
Όταν μία κυβέρνηση λειτουργεί εκβιαζόμενη (είναι η καλύτερη προσέγγιση για την επεξήγηση της λειτουργίας της) και αποδέχεται την εφαρμογή εντολών που καταστρέφουν τη χώρα και ταυτόχρονα εξαιτίας της ουσιαστικής ανυπαρξίας της έχει αποδεχθεί την μείωση της εθνικής αυροκυριαρχίας και ανεξαρτησίας, αλλά επιπλέον θέτει και σε κίνδυνο τα εθνικά θέματα...

Τότε αυτή η κυβέρνηση, πρέπει, απαιτείται, να αποτραπεί από το να πάρει οποιαδήποτε επιπρόσθετη απόφαση, πόσω δε μάλλον από το να προχωρήσει σε αλλαγές επί του Συντάγματος της χώρας, και πρέπει να οδηγηθεί άμεσα από την καταστροφική εξουσία που ασκεί...
Παναγιωτίδης Μάρκος

Προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο...
Οι φοροαπαλλαγές δεν θα έρθουν.
Η αποκατάσταση των αδικιών θα γίνει μιαν άλλη φορά.
Οι δανειστές δεν θα ελαφρύνουν το χρέος.
Το ΔΝΤ δεν θα φύγει και το μνημόνιο θα μείνει εδώ.
Οι «επενδυτές» θα περιμένουν την πλήρη απαξία των πάντων.
Το success story τελείωσε πριν αρχίσει.

Κανένα άλλοθι δεν υπάρχει! Η ψήφιση προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή συνεπάγεται την παράταση της ζωής της παρούσας κυβέρνηση,την παράταση του υφιστάμενου μνημονίου και κατόπιν την υπογραφή νέου μνημονίου με νέα μέτρα και νέες θυσίες. Όλα αυτά είναι προφανή από τις δηλώσεις των εταίρων μας, των υπαλλήλων τους, των κολαούζων τους και των φερέφωνων τους.

Με βάση αυτά η ψήφιση του προέδρου, που σαν θεσμός είναι αδύναμος και ανούσιος (και γι” αυτό δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα), συνεπάγεται την διατήρηση του μνημονίου και την λήψη νέων μέτρων, που θα μας οδηγήσουν ακόμα πιο χαμηλά. Όποιος ψηφίζει πρόεδρο από την παρούσα βουλή, ψηφίζει νέα μέτρα! Θα μπορούσε άνετα η κυβερνηση μάλιστα, μετά (ή και πριν) την τελευταία ψηφοφορία για τον πρόεδρο, να φέρει και τα νέα μέτρα στη βουλή προκειμένου αυτά να ψηφισθούν με 180 βουλευτές, τόσο αλληλένδετα είναι.

Όλοι αυτοί οι βουλευτές, που έχουν εκλεγεί υπό την σημαία αντιμνημονιακών κομμάτων ή που διαφοροποιήθηκαν κατά καιρούς από τα μνημόνια και αποχώρησαν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ξέρουν ότι ψηφίζοντας πρόεδρο ψηφίζουν μνημόνιο, κάνοντας την τελευταία κωλοτούμπα της πολιτικής τους ζωής. Για όλους αυτούς η προσχώρηση στα μνημονιακά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση θα ήταν μάλιστα πιο χρήσιμη, αφού θα ξεκαθάριζε το πολιτικό σκηνικό και θα έριχνε τους φερετζέδες.

Μην κουράζεστε κύριοι με ΡΙΖΕΣ και ΠΟΤΑΜΙΑ, αφήστε τις χαριτομενιές στις κωλοτούμπες, δεν κάνουν διαφορά, μια φορά προσκυνημένος για πάντα προσκυνημένος! Ρωτήστε και τους Σαμαρά και Βενιζέλο!
Βλάσης Μανθογιάννης

Όχι στη μείωση των βουλευτών που προτείνει η μνημονιακή κυβέρνηση
Όλοι θα πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι σε ό,τι προτείνει αυτή την περίοδο η μνημονιακή συγκυβέρνηση, κάτω από τις οδηγίες των δανειστών. Για παράδειγμα, μαζί με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η μνημονιακή συγκυβέρνηση πετάει το τυράκι της μείωσης των βουλευτών από 300 σε 150 έως 200, για να τσιμπήσουν οι πολιτικά αφελείς. Μπορεί πολλοί να έχετε θυμώσει με τους βουλευτές, με τις ψηφοφορίες τους, την προκλητική ασυλία τους, τις αμοιβές που παίρνουν και τα προνόμιά τους και να ικανοποιεί το θυμό σας αυτή η μείωση, να νομίζετε ίσως ότι φταίει ο μεγάλος αριθμός των βουλευτών για την κατάντια μας, αλλά αντιλαμβάνεστε άραγε τι υποκρύπτει αυτή η πρόταση;

Συρρικνώνει το πολιτικό προσωπικό μόνο στις πολιτικές οικογένειες, στα πολιτικά τζάκια, στους πολιτικούς γόνους και τους ευνοούμενους των ΜΜΕ. Πετάει έξω από τους αντιπροσώπους του λαού, περιφερειακά και περιστασιακά άτομα που δεν μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από το πολιτικό σύστημα και κάνει το σύστημα πιο κλειστό, πιο εύκολα διαπλεκόμενο και κληρονομικό.

Θέλετε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της Βουλής; Τότε ας μειώσουμε τις αμοιβές τους κατά το 1/3 και το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Μάλιστα αυτόματα θα μειωθούν και οι μισθοί άλλων κατηγοριών που εξαρτώνται από την αμοιβή των βουλευτών, όπως δικαστών,υπουργών κ.λ.π. Δεν είναι όμως λύση το να κάνουμε το πολιτικό σύστημα πιο κλειστό.

Αλήθεια γιατί δεν λένε τίποτα περί περιορισμού των θητειών στους βουλευτές; Για τί να υπάρχουν βουλευτές πάνω από 2-3 τετραετίες; Γιατί απλούστατα θέλουν να παραμένουν στη θέση τους μέχρι να αναλάβει ο γόνος τους;

Εκμεταλλεύονται προπαγανδιστικά το πάθος του λαού εναντίον των βουλευτών. Είναι ένα πολιτικά δόλιο σχέδιο της πολιτικής ολιγαρχίας. Αν προσέξετε θα διαπιστώστε ότι το μέτρο αυτό της μείωσης το προτείνουν πολιτικοί που προέρχονται από πολιτικά τζάκια και όχι απλοί βουλευτές. Βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν συνταγματικό θεσμό το ακόμα μεγαλύτερο κλείσιμο του πολιτικού συστήματος και επιχειρούν να το περάσουν τώρα που θα τους πει και μπράβο ο λαός, χωρίς να αντιλαμβάνεται φυσικά τι λέει.

Όπως είπαμε και σε άλλο σημείο, υπάρχει ένας ΑΠΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να εξετάζετε τις προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος. Το κριτήριο για τον έλεγχο της δημοκρατικότητας και της προοδευτικότητας των συνταγματικών προτάσεων, θα πρέπει να είναι το εάν αυτές οι προτάσεις αποσπούν εξουσίες από το πολιτικό προσωπικό και τις μεταφέρουν στο λαό. Εδώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια ρύθμιση που αφορά αποκλειστικά το εσωτερικό του πολιτικού συστήματος. Θα λέγαμε μάλιστα ότι περιορίζει ακόμα πιο πολύ τη δυνατότητα του λαού να έχει περισσότερες επιλογές κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων.
Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]