Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάλι ψάχνονται για φασαρίες οι Τούρκοι, νέο «επεισόδιο»

Τουρκικές προβοκάτσιες που στοχεύουν σε σύγκρουση στο Αιγαίο; 

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε, σύμφωνα με τους Τούρκους, στην περιοχή της Αλικαρνασσού, όπου, όπως αναφέρουν, ελληνικό σκάφος του Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά, αλλά υποχρεώθηκε να υποχωρήσει από τουρκικό υποβρύχιο, το οποίο αντελήφθη το συμβάν και αναδύθηκε και ανάρτησε την τουρκική σημαία.

Στη θέα της τουρκικής σημαίας, κατά τους Τούρκους, το ελληνικό περιπολικό αποχώρησε, αλλά κατόπιν επανήλθε παραμένοντας στα τουρκικά ύδατα για αρκετή ώρα, πριν αποχωρήσει για την Κω.

Δε διευκρινίζουν βέβαια τι ήταν αυτό που έκανε τους Έλληνες να ξεπεράσουν το… σοκ από τη θέα της τουρκικής σημαίας και τους έκανε να επιστρέψουν, αφού η αρχική παρουσίαση τους θέλει να αποχώρησαν σα… βρεγμένες γάτες. Συνήθης πομπώδης τρόπος τουρκικής αφήγησης, συναφής με τη υπερτροφικό τους «εγώ»… κάτι που αφορά την ψυχιατρική πρωτίστως και τις διεθνείς σχέσεις δευτερευόντως.

Η περιγραφή του επεισοδίου, από τους Τούρκους, αφήνει πολλά ερωτηματικά και μυρίζει προβοκάτσια από πολλά… ναυτικά μίλια μακριά. Οι Τούρκοι, ως «απόδειξη», παρουσιάζουν μιας κακής ποιότητας φωτογραφία, η οποία θα μπορούσε να έχει ληφθεί οπουδήποτε (και που βρέθηκε ο άτιμος ο φωτογράφος την κατάλληλη στιγμή…), ενώ το πλοίο που φαίνεται στο βάθος δεν μας πείθει…

Είναι η δεύτερη «καταγγελία» των Τούρκων για παραβίαση των χωρικών τους υδάτων και παρενόχληση αλιευτικών τους σκαφών στην περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Αλικαρνασσού, τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που σημαίνει πως πιθανώς κάτι έχουν στο μυαλό τους

Πηγή Defence-Point

Σχόλιο ιστολογίου: Στήνουν προβοκάτσιες και δημιουργούν εντυπώσεις. Που στοχεύει άραγε η Άγκυρα; Πόσο εύκολο είναι να στηθεί μία προβοκάτσια βύθισης κάποιου τουρκικού ψαροκάϊκου, κάποιου πλοίου του τουρκικού λιμενικού ή ακόμη και κάποια κατάρριψη τουρκικού (πολεμικού ή ιδιωτικού) αεροπλάνου; Το καταγεγραμμένο παρελθόν της γείτονος στο πεδίο της προβοκάτσιας πρέπει να δημιουργεί έντονες ανησυχίες για ένα στημένο επεισόδιο που θα δημιουργήσει συνθήκες ενός "θερμού επεισοδίου", αλλά και που θα παράξει "όπλα" στην τουρκική διπλωματία, ενόψει της επίσκεψης του Νταβούτογλου στην Ελλάδα και της συνάντησής του με τον Αντώνη Σαμαρά.


 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]