Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χοντρό δούλεμα τρώει στην Τουρκία ο "αδιάβαστος" Ερντογάν

Μάχη στα ΜΜΕ για την "τιμή" του "σουλτάνου"
"Αδιάβαστος ο πρόεδρος που λέει ότι του πούνε"

Αψηφώντας τα κυβερνητικά «μέτρα προστασίας του κύρους και του πατριωτικού τίτλου» - οι ποινές για όσους τα αγνοήσουν είναι βαριές - οι τουρκικές εφημερίδες «πήραν στο ψιλό» τον πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη «φούσκα» που διαλάλησε την περασμένη Κυριακή σχετικά με την ανακάλυψη της Αμερικής, ότι δηλαδή μουσουλμάνοι ήταν εκείνοι που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στο δυτικό ημισφαίριο.

«Ο πρόεδρός μας έχει δίκιο», γράφει η Hurrijet την Τρίτη 18 Νοεμβρίου. «Παρέλειψε όμως κάτι σημαντικό. Αυτοί που ανακαλύψαν την Αμερική δεν ήταν μονό μουσουλμάνοι. Ήταν Τούρκοι».

O αρθρογράφος Τσεμ Μουμσί της συντηρητικής Chumhurijet δίνει συμβουλές στον πρόεδρο Ερντογάν: «δεν νομίζω ο πρόεδρος μας, ο οποίος δεν τα έχει και πολύ καλά με τα βιβλία, διάβασε στις ελεύθερες ώρες του τα Ημερολόγια του Κολόμβου. Προφανώς, κάποιος από τους συμβούλους του θα του πάσαρε λαθεμένες πληροφορίες τις οποίες πήρε τριγυρνώντας στο Διαδίκτυο"»

Όπως ήταν επόμενο, έσπευσε ο φιλικός στον πρόεδρο Ερντογαν Τύπος να τον υποστηρίξει. Και το κακό χειροτέρεψε. Η Aksam δημοσιεύει την Τρίτη ότι "μελέτες Αμερικάνων ιστορικών δείχνουν ότι το Ισλάμ έφθασε στην Αμερική στα μέσα του 7ου αιώνα". Ένας από αυτούς τους «ιστορικούς» στον οποίο αναφέρεται το άρθρο δεν είναι ιστορικός και ως επιστήμονας είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενος.

"Σύμφωνα με μελέτες του καθηγητή του πανεπιστημίου Χαρβαρντ Μπάρι Φελ που έγιναν στην δεκαετία 1940-1950 το Ισλάμ έφθασε στην Αμερική περί το 650", γράφει η εφημερίδα. Και προσθέτει ότι επιγραφές στη αραβική έχουν βρεθεί στις Πολιτείες της Ινδιάνα, του Κολοράντο και του Νέου Μεξικού.

Οι έρευνες όμως του εν λόγω καθηγητή, ο οποίος έζησε από το 1927 ως το 1994, κρίθηκαν από την ακαδημαϊκή κοινότητα "αμφισβητήσιμης αξίας". Καθηγητής της Ζωολογίας των Ασπονδύλων «ανακάλυψε» το Ισλάμ στην Αμερική αλλά αυτό κρίθηκε «αστειότητες» από ομολόγους του και ειδικούς στα αραβικά.

Η Aksam αναφέρει επίσης, χωρίς να δηλώνει την πηγή, ότι αρχαία αραβική γραφή επισημάνθηκε στα βουνά της Νεβαδας την δεκαετία του 1950. Μια από τις επιγραφές, γράφει «Ο διάβολος είναι η πηγή της ψευτιάς» και μια άλλη έχει το καθαρά αραβικό όνομα "Χαμίτ" γραμμένο σε μια πέτρα πριν από 1.300 χρόνια.

Ο Ερντογάν επιμένει: Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική!
Κι όμως, έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τις οποίες, μουσουλμάνοι ναύτες έφτασαν στις ακτές της Αμερικής το 1178 και πως στο ημερολόγιό του ο Χριστόφορος Κολόμβος έκανε λόγο για την παρουσία ενός τζαμιού στην κορυφή ενός βουνού στην Κούβα, την Τρίτη ο Ερντογάν υπερασπίστηκε με πείσμα την θεωρία του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Άγκυρα.

«Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο γνωρίζαμε».

Απορρίπτοντας τις επικρίσεις που εξέφρασαν ορισμένοι μουσουλμάνοι έπειτα από τις δηλώσεις του, ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα να υπερασπίζεται την θεωρία αυτή και τόνισε ότι «πολύ αξιοσέβαστοι επιστήμονες στη Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο» την υποστηρίζουν επίσης.

Μάλιστα, δεν δίστασε να επικρίνει τους αυτούς τους μουσουλμάνους, λέγοντας ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους.

«Ορισμένοι νέοι στην χώρα μας άρχισαν να αμφισβητούν την (θεωρία) αυτή χωρίς να έχουν διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα ή να έχουν προσέξει τις συζητήσεις. Και όχι μόνο νέοι αλλά επίσης και ηλικιωμένοι άρχισαν να αμφισβητούν αυτήν την θέση», είπε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]