Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας

Ο Αντώνης Σαμαράς καταστρέφει το κόμμα στο οποίο δεν θα επέστρεφε ούτε σαν… αρχηγός!
  • Θα τεθεί θέμα ηγεσίας και από τον Κ. Καραμανλή που είναι ο μόνος που μπορεί να συζητήσει με τους Ρώσους
  • Ακόμη και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό ομολογούν ότι η εκλογική συντριβή της ΝΔ είναι σίγουρη
Οι διαφορές που καταγράφονται είναι σταθερά πάνω από τις 7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ έχει καταγραφεί και διαφορά 11 μονάδων

Γράφει ο Αιμίλιος Λιάτσος

Εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνεται ότι θα συμβεί στην αναμενόμενη αναμέτρηση, τόσο από τη μελέτη των στοιχείων των δημοσκοπήσεων όσο και από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι πιο νηφάλιοι στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάθε λόγο να θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές ώστε να μείνει στην εξουσία μέχρι το 2016. Όμως τα σχέδιά του αυτά ανατρέπονται καθώς αδυνατεί να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές οι οποίοι θα του εξασφάλιζαν εκλογή Προέδρου και την παραμονή του στην πρωθυπουργία.

Θεμιτά και αθέμιτα
Όπως έχει αποκαλύψει η «Κυριακάτικη KontraNews» το Μαξίμου έχει επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να συγκεντρώσει τους 180. Στην αποκάλυψη αυτή η εφημερίδα επιβεβαιώνεται και από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ και έγκριτο νομικό, ο οποίος κατέθεσε στον Εισαγγελέα για την υπόθεση των αθέμιτων μέσων που χρησιμοποιούνται για να πεισθούν οι βουλευτές να ψηφίσουν, σε γραπτή του δήλωσε, είπε ότι «η πολιτική επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης για εξεύρεση διαθέσιμων βουλευτών, πέραν του κυβερνητικού συνασπισμού, για να την στηρίξουν, άνοιξε τον ολισθηρό δρόμο του παρασκηνίου, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα».
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών που έχουν γίνει κι ένα ενδιαφέρον, προ μηνών παρασκήνιο, όταν στην έγκριση ενός σημαντικού ποσού –και από ΕΣΠΑ και από κρατικά χρήματα- για συγκεκριμένο έργο, λέγεται ότι ζητήθηκε από τον ανάδοχο να κρατηθεί ένα ποσό στην άκρη προς ενίσχυση του κόμματος!
Όπως είναι γνωστό, η ΝΔ αντιμετωπίζει, όπως και όλα τα άλλα κόμματα, μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω χρεών αλλά και του γεγονότος ότι ο τραπεζικός δανεισμός έχει περιορισθεί σημαντικά, δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες τελούν υπό κοινοτική επιτήρηση εξαιτίας των «κόκκινων δανείων» που έχουν συγκεντρώσει!

Εφιάλτης οι δημοσκοπήσεις
Όμως, πλέον, καθίσταται σαφές ότι δεν ανευρίσκεται ο αριθμός των βουλευτών που θα αποτρέψει τις εκλογές, ενώ πλέον με δημόσιες δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη της νεοδημοκρατικής παράταξης έχουν επιβεβαιώσει την εκτίμηση αυτή. ‘Όπως λ.χ. η πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Με αναπόφευκτη συνέπεια το σύντομο δρόμο προς τις κάλπες, η μελέτη των δημοσκοπήσεων συνιστά έναν περίπου καθημερινό εφιάλτη για το Μαξίμου. Είναι ενδεικτικό ότι προ μηνός και πλέον, ενώ το Μαξίμου είχε αναθέσει σε εταιρεία τη διενέργεια δημοσκόπησης, όταν ήλθαν τα πρώτα αποτελέσματα, έδωσε εντολή να σταματήσει η έρευνα και να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία, διότι ήταν αρνητικά.
Άλλωστε, αρκετές φορές οι έχοντες την επικοινωνιακή ευθύνη της κυβέρνησης έχουν διακριτικά παρακαλέσει να «στρογγυλευθούν» κάποια στοιχεία, έτσι ώστε να μην είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Έως και 11 μονάδες
Οι διαφορές που καταγράφονται είναι σταθερά πάνω από τις 7 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ έχει καταγραφεί και διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων, η δημοφιλία Τσίπρα είναι υψηλότερη του Σαμαρά και η προβολή της καταλληλότητας πρωθυπουργού που είναι «εφεύρημα» της περιόδου Σημίτη δεν σημαίνει τίποτε. Διότι και το 2004 ως καταλληλότερος εμφανιζόταν ο κ. Σημίτης, αλλά δημοφιλής Καραμανλής σημείωσε άνετη εκλογική νίκη.

Με δεδομένα όλα αυτά ακόμη και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό ομολογούν σε επαφές τους ότι η εκλογική συντριβή της ΝΔ είναι σίγουρη.
Τι θεωρείται όμως συντριβή;
Αν λάβουμε υπόψιν την σκοπίμως μεγάλη έκταση που είχε δοθεί στο ποσοστό που είχε πάρει η ΝΔ υπό τον Κώστα Καραμανλή το 2009, ως το χαμηλότερο στην ιστορία του κόμματος διερωτάται κανείς τι θα πρέπει να υποθέσει όταν θεωρείται περίπου βέβαιο ένα ποσοστό για τη ΝΔ κάτω από το 20%!

Γυρίζουν την πλάτη οι ψηφοφόροι
Στη διαμόρφωση ενός τόσο χαμηλού ποσοστού που ενδεχομένως θα μπορούσε να κινήσει και εσωκομματικές διεργασίες, με αμφισβήτηση της ηγεσίας Σαμαρά, συμβάλλουν βεβαίως οι νεοδημοκράτες ψηφοφόροι. Ανήκοντας στη μεσαία τάξη είναι αυτοί που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από την κυβέρνηση Σαμαρά και έτσι η ψήφος τους είναι σαφέστατα τιμωρητική:
Α. Είτε με την στροφή τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ
Β. Είτε προς την Χρυσή Αυγή
Γ. Είτε πληθαίνουν τις τάξεις των αναποφάσιστων και αυτών που λένε ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα ή θα απόσχουν από τις εκλογές.

Η δε συμπεριφορά τους αυτή τροφοδοτείται από το πιθανό γεγονός ότι ο επί σειράν ετών ιδεολογικός μπαμπούλας της Αριστεράς δεν επιβεβαιώθηκε μεν επειδή η Αριστερά δεν κλήθηκε για να κυβερνήσει, ενώ αντιθέτως η επί σειρά ετών εκφοβιστική προπαγάνδα κατά της Αριστεράς είδαν οι αστοί να υλοποιείται από δεξιά κυβέρνηση!!!
Η επιδρομή στα ακίνητα είναι το φαεινότερο παράδειγμα που οι νοικοκυραίοι της ΝΔ συνεχώς προβάλλουν ως επιχείρημα για το κόμμα που κάποτε ψήφιζαν και που σήμερα το έχουν εγκαταλείψει.

Από την άλλη πλευρά οι ψηφοφόροι της ΝΔ βλέπουν τόσο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όσο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να έχουν μία διαφορετική συμπεριφορά απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα από εκείνη του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του και εξακολουθούν να θεωρούν εναλλακτική τιμωρητική λύση την ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να φοβούνται χειρότερα από όσα έχουν πάθει!

Πηγή εφημ. «Κυριακάτικη KontraNews»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]