Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η Δύση δεν βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές στην Κομπάνι;

Κατάπτυστοι οι δυτικοί ηγέτες που στηρίζουν τον προστάτη των τζιχαντιστών Ερντογάν
Οι σκοπιμότητες του Ερντογάν και η ένοχη σιωπή της Δύσης, δημιουργούν συνθήκες εξάπλωσης των όσων συμβαίνουν στην μαρτυρική κουρδική πόλη Κομπάνι

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι αμείλικτο για την Δύση, η οποία προσπαθεί να αποφύγει την υποβολή του. Δυστυχώς, η «στρατηγική» των ΗΠΑ, όσο και των υπολοίπων συμμετεχόντων κρατών αποκαλύπτεται και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την σκοπιμότητα ή και τις μυστικές συμφωνίες με τον Ερντογάν.
Ενώ έχει συγκεντρωθεί ένας σημαντικότατος αριθμός πολεμιστών τζιχαντιστών στην πολιορκία της Κομπάνι, ενώ έχει συγκεντρωθεί ένας επίσης σημαντικότατος αριθμός βαρέων όπλων από την πλευρά των τζιχαντιστών, που βάλλουν ανενόχλητοι κατά των Κούρδων υπερασπιστών της πόλης, η Δύση ηθελημένα δεν προχωρά σε μαζικούς βομβαρδισμούς, επιτρέποντας έτσι την μοιραία και τραγική πτώση της πόλης, αλλά και τον θάνατο των υπερασπιστών της (μέχρι και 80χρονοι έχουν στρατευτεί κατά της λαίλαπας των τζιχαντιστών).

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι, στη πλειονότητά τους κούρδοι μαχητές και τζιχαντιστές, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επίθεσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στις 16 Σεπτεμβρίου, για την κατάληψη της κουρδικής πόλης της Συρίας Κομπανί, σύμφωνα με έναν απολογισμό ο οποίος ανακοινώθηκε την Τρίτη από μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Η οργάνωση αναφέρει πως έχει τεκμηριώσει 412 θανάτους από πηγές επί του πεδίου, αλλά ο πραγματικός αριθμός τους είναι πιθανόν διπλάσιος. Οι δύο εμπόλεμες πλευρές προσπαθούν να κρύψουν τις απώλειές τους και η πρόσβαση είναι δύσκολη στους τομείς που διεξάγονται οι μάχες.

«Τουλάχιστον 20 άμαχοι, 219 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και 173 κούρδοι μαχητές και σύμμαχοί τους έχουν σκοτωθεί», σ' αυτή τη μάχη, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριοδοτών, ιατρικών πηγών και ακτιβιστών στη Συρία.

Η γελοιότητα των δυτικών αντανακλάται στην σκοπιμότητα του τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος παζαρεύει την παράδοση της πόλης με αντάλλαγμα την συμμετοχή και συστράτευση των Κούρδων της Συρίας στην στρατιωτική δύναμη της «αντιπολίτευσης της Συρίας». Ο Ερντογάν εκβιάζει τους Κούρδους και ευελπιστεί πως θα μετατραπεί σε κυρίαρχο των εξελίξεων, χωρίς να ρίξει ούτε μια τουφεκιά, χωρίς να έχει ο ίδιος την παραμικρή απώλεια…

Δυστυχώς, κι ενώ ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει τους τζιχαντιστές ως τρομοκράτες και εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας, ο Ερντογάν δείχνει ξεκάθαρα πλέον πως συνεργάζεται μαζί τους (ή στην καλύτερη περίπτωση ενισχύει τη δράση τους μέσω της προκλητικής σκοπούμενης αδιαφορίας της Τουρκίας), αδιαφορώντας για τις κυρώσεις (οικονομικές και όχι μόνο) που –φυσιολογικά- θα έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει να εφαρμόζει το σύνολο των χωρών του ΟΗΕ εις βάρος της Τουρκίας.

Στο ερώτημα εάν εμπαίζεται η Δύση από τον Ερντογάν, η απάντηση είναι αρνητική. Η Δύση επιτρέπει στον αδίστακτο τούρκο πρόεδρο να επιτρέπει την δολοφονία εκατοντάδων Κούρδων από τους τζιχαντιστές, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει την υποστήριξή τους, με Κούρδους της Τουρκίας που θέλουν να μετακινηθούν στο Κομπάνι ή με στρατιωτικό υλικό που χρειάζονται επειγόντως οι υπερασπιστές της Κουρδικής πόλης.

Η σκοπιμότητες του τούρκου προέδρου μπορούν να υλοποιούνται μόνο με την ανοχή των δυτικών, οι οποίοι παραβλέπουν μία θαυμάσια (ή και μοναδική) ευκαιρία να υλοποιήσουν ένα μεγάλης κλίμακας χτύπημα στους τζιχαντιστές, τους οποίους επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα κατά των Κούρδων της Κομπάνι…!

Δυστυχώς, τα σχέδια των Δυτικών δεν ενοχλούνται από τα εγκλήματα των τζιχαντιστών, οι οποίοι αποδεικνύεται πως είναι το απόλυτο εργαλείο άσκησης πίεσης και μεταβολής των γεωπολιτικών συσχετίσεων στη Μέση και την Εγγύς Ανατολή. Είναι το «εργαλείο» που δημιουργήθηκε, εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από υπηρεσίες δυτικών χωρών, ενώ τον μέγιστο ρόλο στην δημιουργία αυτού του «τέρατος» έχει η Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν, η οποία παρέχει ολοκληρωτική υποστήριξη στους τζιχαντιστές (εκπαίδευση, εξοπλισμό, εφοδιασμό, στρατιωτική τεχνογνωσία, νοσηλεία, ελεύθερη είσοδο και έξοδο σε Ιράκ και Συρία, αλλά και ελεύθερη μετακίνηση από και προς την Τουρκία).

Δυστυχώς η Δύση, επιτρέπει στον Ερντογάν (ένα ημιπαράφρονα, όπως ισχυρίζονταν πριν μερικούς μήνες δυτικοί διπλωμάτες) να υλοποιεί τα αιματηρά νεοθωμανικά σχέδια της Τουρκίας, εξευτελίζοντας κατά πρόσωπο του δυτικούς ηγέτες, αλλά και τις αξίες του δυτικού (κυρίως του ευρωπαϊκού) πολιτισμού. Στο σύνολο των εγκλημάτων των τζιχαντιστών ο Ταγίπ Ερντογάν φέρει στον απόλυτο βαθμό τις ευθύνες της ηθικής συμμετοχής.
Τις τελευταίες ημέρες, οι ηγέτες των δυτικών χωρών σφιχταγκαλιασμένοι με τον τούρκο πρόεδρο, κατηφορίζουν την οδό του εξευτελισμού και της ιστορικής τους συμμετοχής σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραγνωρίζοντας πως οι Κούρδοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη, αλλά και πως οι εγκληματικές τους συμφωνίες με τον «ημιπαράφρονα» Ερντογάν δεν θα παραμείνουν για πάντα μυστικές… εξαιτίας του ιδιόρυθμου χαρακτήρα του τούρκου προέδρου, ο οποίος δεν πρόκειται να σεβαστεί καμία συμφωνία, αφού διατηρεί στο ακέραιο το χαρακτηριστικό της φυλής του, την «μπαμπεσιά»...

Οι πολίτες της δύσης ανησυχούν, οι ηγέτες αδιαφορούν
Έκκληση του ΟΗΕ στη διεθνή κοινότητα να υπερασπιστεί την πόλη Καμπάνι
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει άμεσα για να υπερασπιστεί την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκίας, η οποία πλέον κινδυνεύει άμεσα να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία.

"Ο κόσμος, όλοι μας, λυπούμαστε βαθύτατα που το ΙΚ είναι σε θέση να καταλάβει μια πόλη την οποία υπερασπίζονται με τόσο θάρρος αλλά πλησιάζει στο σημείο να πέσει. Πρέπει να δράσουμε τώρα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στάφαν ντε Μιστούρα. "Η διεθνής κοινότητα έχει καθήκον να την υπερασπιστεί. Η διεθνής κοινότητα δεν γίνεται να ανεχτεί να πέσει άλλη μια πόλη στα χέρια του ΙΚ", υπογράμμισε.

Η πτώση του Κομπάνι θα αποτελούσε μια σημαντική νίκη για τους εξτρεμιστές, που έτσι θα έθεταν υπό τον έλεγχό τους ένα μεγάλο μέρος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία. Αραβικά και αμερικανικά αεροσκάφη έχουν εξαπολύσει επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ κοντά στο Κομπάνι.
Σύμφωνα με τον Μιστούρα, οι Κούρδοι της περιοχής πολεμούν με ελαφρύ οπλισμό ενώ το ΙΚ διαθέτει άρματα και ολμοβόλα.

Ο Ιταλός διπλωμάτης χαιρέτισε επίσης την ανθρωπιστική στάση της Τουρκίας, που έχει υποδεχτεί στο έδαφός της σχεδόν 200.000 κατοίκους του Κομπάνι, όμως επέμεινε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα. "Χωρίς επιπρόσθετη διεθνή βοήθεια, θα επικρατήσει η φρίκη. Ο κόσμος έχει δει με τα μάτια του τι γινόταν όταν μια πόλη του Ιράκ ή της Συρίας έπεφτε στα χέρια αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης: σφαγές, ανθρωπιστικές τραγωδίες, βιασμοί και η φρίκη της βίας", κατέληξε.

Στο μεταξύ στο Παρίσι, περίπου 200 Κούρδοι διαδήλωσαν κοντά στο προεδρικό μέγαρο διαμαρτυρόμενοι για την "απραξία" της διεθνούς κοινότητας. Κρατώντας σημαίες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και πανό με τη φράση "Είμαστε όλοι μας Κομπάνι" οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία σε μια λεωφόρο που οδηγεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Οι διαδηλωτές, που ζητούσαν να εξοπλιστούν οι Κούρδοι μαχητές, αποχώρησαν λίγο αργότερα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Μια παρόμοια κινητοποίηση, στην οποία μετείχαν περίπου 1.000 άνθρωποι, έγινε νωρίτερα και στη Μασσαλία.


Διαβάστε επίσης
Ύστατη μάχη των Κούρδων στην Κομπανί
Τι και ποιόν ακριβώς βομβαρδίζουν οι δυτικοί στη Συρία; 
Πηγή GrCitizen

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα ιδια δεν καναν οι Δυτικοί στην Μικρασίατική καταστροφή. κοιτούσαν τους ελληνες της Ιωνίας να τους σκοτώνουν οι τούρκοι. Μια απο τα ίδια επαναλαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]