Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία ένας αναξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ

Την αναξιοπιστία της Τουρκίας, αλλά και την επιμονή του Προέδρου Ομπάμα να συνεχίζει να συνδιαλέγεται με αυτήν, επικρίνει ο Charles Ortel σε άρθρο του στην WASHINGTON TIMES με τίτλο «Erdogun’s Turkey an unreliable ally against jihadists».

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, η ωμή αλήθεια είναι προφανής εδώ και καιρό, ο απολυταρχικός Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι ένας σταθερός και αφοσιωμένος εταίρος στον άγριο, ακήρυχτο πόλεμο κατά των εξτρεμιστών Ισλαμιστών, τους οποίους η Αμερική, και τα κράτη που ασπάζονται τον μοντερνισμό, θα πρέπει να καταδιώξουν και να νικήσουν με αποφασιστικότητα για να δημιουργήσουν τη διαρκή ειρήνη.

Το μόνο που καταφέρνει ο Πρόεδρος Ομπάμα, αντιμετωπίζοντας τον κ. Ερντογάν και την Τουρκία ως «συμμάχους» στις καταφανώς αναποτελεσματικές εκστρατείες του κατά του ιδεολογικά τροφοδοτούμενου εγκληματικού εξτρεμισμού, είναι μια συσσώρευση λαθών, που διαπράττει ο ίδιος και ανώτατοι σύμβουλοι όπως η Valerie Jarrett, καθώς βασίζονται σε διπρόσωπους εταίρους, που έχουν έδρα και χρηματοδοτούνται από το Κατάρ, ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι σε αποδεδειγμένους, αναδυόμενους εχθρούς εντός του Ιράν.

Ο κ. Ερντογάν, όπως και ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου, Mohamed Morsi, δεν είναι υπέρμαχος των υψηλών ιδεών που συνενώνουν τους λαούς σε ένα παραγωγικό σύνολο, όπως γίνεται στην Αμερική, παρά τα όποια ανθρώπινα λάθη.

Εάν ο Πρόεδρος Ομπάμα συνεχίσει να επαφίεται πεισματικά στον κ. Ερντογάν για την ενίσχυση των Κούρδων κατά των Ισλαμιστών στο Ιράκ και στη Συρία, τότε θα διαπράξει ένα από τα κορυφαία λάθη που θα πρέπει να διορθωθούν στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες ευτυχώς θα διεξαχθούν σε δύο εβδομάδες, σημειώνει το δημοσίευμα (σημ. Συντ.: βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ).

Ο αρθρογράφος αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, στις φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει οι Ισλαμιστές κατά των Χριστιανών από το 2008, στο Ιράκ, στη Συρία, σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας, επικρίνοντας παράλληλα την υπεκφυγή του Προέδρου Ομπάμα να αναφερθεί ευθαρσώς στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά των Χριστιανών Αρμενίων εντός της Τουρκίας, γεγονός που αποτελεί αναντίρρητα γενοκτονία. «Γνωρίζω ότι υπάρχουν ισχυρές απόψεις σε αυτή την αίθουσα για τα τρομερά γεγονότα του 1915» είχε δηλώσει ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Πηγή Washington Times



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τόσο αναξιόπιστος που της προσφέρουν στο πιάτο τη Θράκη, το μισό Αιγαίο και την Κύπρο. Μήπως να ξυπνήσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]