Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ηλεκτρονικό εμπόριο σωσίβιο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Εάν η κρίση έχει κάνει τα εισοδήματα της οικογένειας σας να έχουν μειωθεί σημαντικά και ψάχνετε συνεχώς νέους τρόπους για να εξοικονομήσετε έστω και μερικά ευρώ ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τη λύση του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Τι ακριβώς είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο; Πρόκειται για έναν τομέα της οικονομίας, όπου οι αγοροπωλησίες δεν πραγματοποιούνται με τον παραδοσιακό συμβατικό τρόπο, αλλά ηλεκτρονικά, μέσω του Διαδικτύου και άλλα δίκτυα υπολογιστών. Το όφελος είναι μεγάλο για τους καταναλωτές καθώς έτσι έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν δεκάδες προϊόντα με μόνο μερικά κλικ και να αγοράσουν αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες τους στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν επίσης πολλές ευκαιρίες online χωρίς να χάνουν χρόνο, μετακινούμενοι από κατάστημα σε κατάστημα.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα φαίνεται πως κερδίζουν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών αφού σύμφωνα με την μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ) για τη περίοδο 2012-2013 το ποσοστό των αγορών από το ίντερνετ έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ηλεκτρονικά καταστήματα της Ρωσίας, της Κίνας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας δέχονται καθημερινά παραγγελίες από Έλληνες πελάτες επωφελούμενοι τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους. Έτσι, ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει ρούχα, καλλυντικά, ηλεκτρονικά είδη και παιχνίδια έως και 78% φθηνότερα σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα online σε σχέση με τις τιμές που υπάρχουν στα αντίστοιχα καταστήματα στη χώρα μας.

Η ΕΕ προωθεί ενεργά το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς έχει σημαντικά οφέλη για την ενιαία αγορά και για τους καταναλωτές. Υπολογίζεται μάλιστα ότι εάν το ηλεκτρονικό εμπόριο αγαθών αγγίξει το 15% των λιανικών πωλήσεων το συνολικό όφελος για τους καταναλωτές θα φτάσει τα 204 δισεκατομμύρια ευρώ!

Σίγουρα όμως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές θα πρέπει πάντα να είναι πάρα πολλοί προσεκτικοί όσον αφορά τις αγορές εξ' αποστάσεως, να είναι ενημερωμένοι για τυχόν πρόσθετους φόρους (πχ ΦΠΑ ή φόροι τελωνείου), να γνωρίζουν την πολική επιστροφών του ηλεκτρονικού καταστήματος και να χρησιμοποιούν κατά προτίμηση οnline υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών όπως το PayPal για ασφαλείς συναλλαγές.

Δημ. Παπ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]