Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο "Διπλωματικός Κύκλος" ενημερώνει σε ημερίδα για τα εθνικά και γεωπολιτικά θέματα


Μία ιδιαίτερα σημαντική και αξιόλογη ομάδα αποτελούμενη από πρώην Διπλωμάτες Πρέσβεις ε.τ., μέλη του "Διπλωματικού Κύκλου", θα μας ενημερώσει αύριο 15/10/2014 μέσα από μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση - Ημερίδα, με θέμα «Οι επιταχυνόμενες διεθνείς μεταβολές και η Ελλάδα». Μία πρωτοβουλία πρώην στελεχών του Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος που αποτελείται από αξιολογότατους πρώην πρέσβεις της χώρας μας σε χώρες κλειδιά πρώτης γραμμής για τα Εθνικά μας Θέματα.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη,15 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στο πανεπιστημιακό εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς», στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Σίνα, στο κέντρο της Αθήνας. Δε χρειάζεται καν να αναφερθούμε, πως όσοι παραβρεθούν στην σημαντική αυτή εκδήλωση, μόνο χαμένοι δε θα βγουν, υπό την έννοια της ενημέρωσης και των γνώσεων που θα προσφέρουν οι πολύπειροι και διακεκριμένοι πρεσβευτές της χώρας μας!

Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο Πρέσβυς επί τιμή, Γιάννης Γεννηματάς και εισηγητές οι ακόλουθοι: Μάνος Μεγαλοκονόμος, Πρέσβυς επί τιμή, πρώην προϊστάμενος της υπηρεσίας σχεδιασμού πολιτικής του υπουργείου Εξωτερικών, του οποίου η εισήγηση θα έχει τίτλο «Το φαινόμενο της επιτάχυνσης στις διεθνείς εξελίξεις».

Ο πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στην Τουρκία και πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Πρέσβυς επί τιμή Ιωάννης Κοραντής, του οποίου η εισήγηση θα έχει τίτλο «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις – Ελληνική Θράκη».

Επίσης, ο πληρεξούσιος υπουργός επί τιμή και πρώην Πρέσβυς της Ελλάδας στην Ουκρανία, Χάρης Δημητρίου. Η εισήγησή του θα έχει τίτλο «Η ουκρανική κρίση».

Τέλος, «Η γενικότερη διεθνής θέση της Ελλάδος», θα είναι ο τίτλος της ομιλίας του Πρέσβυ επί τιμή Κωνσταντίνου Πολίτη.

Ένα περίπου χρόνο πριν, στις 13 Νοεμβρίου 2013, στην πρώτη δημόσια και απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση – Ημερίδα του «Διπλωματικού Κύκλου» (η αίθουσα ήταν υπερπλήρης), που έγινε επίσης στο πανεπιστημιακό εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς», έγιναν ενημερωτικές ομιλίες από:
  • τον Πρέσβυ ε.τ. κ. Ιωάννη Κοραντή (πρώην επί χρόνια πρεσβευτή μας στην Τουρκία και πρώην Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών) ο οποίος μίλησε για τα Ελληνοτουρκικά,
  • τον Ελευθέριο Καραγιάννη Πρέσβυ ε.τ. πρώην Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βελιγράδι (πρώτος διαπραγματευτής επί διμερούς επιπέδου με την ΠΓΔΜ) ο οποίος είχε αναφερθεί στις Ελληνοσκοπιανές σχέσεις,
  • τον Κωνσταντίνο Πολίτη, Πρέσβυς ε.τ. πρώην Πρέσβυ της Ελλάδος στην Αλβανία, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας
  • τον Ευθύμιο Στοφορόπουλο, πρώην Πρέσβυ της Ελλάδος στην Κύπρο, ο οποίος έκανε μία διεξοδική ομιλία για το Κυπριακό πρόβλημα.
Η θεματολογία των πρέσβεων ε.τ. και ομιλητών της νέας αυτής συνάντησης κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη και η παρακολούθησή της θα δώσει τη δυνατότητα για μία εκτενή ενημέρωση των διαδραματιζόμενων επί των Ελληνικών εθνικών θεμάτων, αλλά και επί των γεωπολιτικών θεμάτων τα οποία επηρεάζουν και πρόκειται να επηρεάσουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, άμεσα ή έμμεσα την Ελλάδα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Χρειαζόμαστε την άποψη τέτοιων έμπειρων ανθρώπων αυτές τις κρίσιμες στιγμές που τόσοι κίνδυνοι ελλοχεύουν γύρω μας... Στις σοβαρές χώρες οι κυβερνήσεις όχι μόνο αγκαλιάζουν αλλά προωθούν και χρηματοδοτούν τέτοιες κινήσεις και ενέργειες... Αλλά εδώ στο Ελλαδιστάν ποιος να ενδιαφερθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω ειναι ολα κατευθυνομενα απο αμερικα και ΕΕ...οποτε το μονο που χρηματοδοτουν ειναι τα γενια τους ...με τετοια αποζημιωση χωρις να κανουν τιποτα...σκανδαλο μεγατονων...ποσο κοστολογειται η τεμεναδα πια;;;;

      Διαγραφή
  2. Ο Διπλωματικός Κύκλος άνοιξε δική του Ιστοσελίδα https://diplomaticcircleblog.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]