Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατοχή και πείνα φέρνουν οι τζιχαντιστές

Μετά τις σοβαρές καταγγελίες αξιωματούχων της Συρίας και του Ιράκ στο τηλεοπτικό δίκτυο RT, ότι οι ισλαμοφασίστες του ISIS, κερδίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις πετρελαίου (έχουν καταλάβει σημαντικές πετρελαιοπηγές), έρχεται τώρα στο φως μια άλλη «εμπορική δραστηριότητα» των τζιχαντιστών για να γεμίζουν τις τσέπες τους.

Οι ακραίοι ισλαμιστές λοιπόν, απέκτησαν τον έλεγχο και τη διανομή των τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που αναγκάζει τόσο τους σουνίτες όσο και τους υπόλοιπους θρησκευτικούς αντιπάλους τους, να προστρέχουν στους τζιχαντιστές για την αγορά τροφίμων. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι ισλαμοφασίστες, ελέγχουν μια μεγάλη αγροτική περιοχή, που ισοδυναμεί με το 40% των ετήσιων καλλιεργειών του Ιράκ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουν μόνο να ελέγξουν τα εδάφη που κατέκτησαν αλλά και τη διαχείριση των πόρων των εν λόγω εδαφών. Για να το πετύχουν αυτό, διατηρούν στις παραγωγικές θέσεις, τους κρατικούς υπαλλήλους των περιοχών που έχουν κατακτήσει, με αντάλλαγμα ακόμη και τη ζωή τους.

Διαφέρουν από την Αλ Κάϊντα

Πρόκειται για μια στρατηγική, μια τακτική που διαφέρει από την «μητρική» Αλ Κάιντα, από όπου και προήλθε η εξτρεμιστική οργάνωση των ισλαμιστών. «Τα δημητριακά, όπως το σιτάρι, η σίκαλη είναι στρατηγικής σημασίας αγαθά και γι’ αυτό κάνουν τα πάντα, να τα έχουν» λέει ο Αλί Μπιντ Ντιάν, διευθυντής του συνδικάτου των αγροτών της πόλης Μαχμούρ, που βρίσκεται πολύ κοντά στις περιοχές που ελέγχουν οι ακραίοι ισλαμιστές. Η έλευσή τους στις περιοχές, ανάγκασαν τους πολίτες να τραπούν σε φυγή και να εγκαταλείψουν τα πάντα στους ισλαμοφασίστες. «Πήραμε μόνο χρυσό και χρήματα, αλλά έχουμε αφήσει πίσω τα υπάρχοντά μας.

Ό, τι έχουμε χτίσει όλα αυτά τα τελευταία 20 χρόνια μέσα σε μια νύχτα τα χάσαμε», δήλωσε ο Γιόνις Σαϊντουλάχ, δάσκαλος και αγρότης. Είναι δε τόσο έντονος ο φόβος στις περιοχές αυτές, που οι αγρότες φοβούνται να επιστρέψουν στις απελευθερωμένες περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων. Οι ισλαμιστές του ISIS, εξακολουθούν να ελέγχουν τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αυτό τους αποτρέπει να επιστρέψουν.

Ελέγχουν τη διαδικασία

Το Ισλαμικό Κράτος επί του παρόντος έχει υπό τον έλεγχό του όλες τις αποθήκες σιτηρών στην επαρχία Νινευή, η οποία εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Τίγρη, και επτά αποθήκες από άλλες επαρχίες.

Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί έντονα τον επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Μοχάμαντ Ντιάμπ, είναι η επόμενη καλλιεργητική χρονιά. Στην επαρχία της Νινευή, υπήρχαν περίπου 100 χιλιάδες αγρότες, και τώρα παρέμειναν ελάχιστοι. πολλοί από αυτούς τράπηκαν σε φυγή. Από την άλλη, οι ισλαμιστές του ISI, έχουν στην κατοχή τους, τους σπόρους, λιπάσματα ακόμη και το υπουργείο Γεωργίας που μεριμνά για τη διανομή. Και αυτό, όπως λέει ο επικεφαλής του γραφείου, θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα για την επόμενη χρονιά, αναφορικά με τις καλλιέργειες.

Πάντως, οι φονταμενταλιστές τρομοκράτες, έχουν στήσει ήδη όλη τη διαδικασία από την αρχή, από την παραγωγή ως τη διανομή ελέγχοντας τα πάντα. Καταλαμβάνοντας μια πόλη, μια περιοχή, δεν προβαίνουν σε καταστροφές των παραγωγικών δομών. Αφήνουν τους εργαζόμενους στη θέση τους και απλώς ελέγχουν όλη τη διαδικασία.

Πηγή "KontraNews"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]