Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Κούρδοι της διασποράς επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν την πιο ορατή απειλή για τους Κούρδους του Ιρακινού Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ

Το τελευταίο διάστημα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προελαύνουν με σχετική άνεση σε όλο και περισσότερες περιοχές του Βορείου Ιράκ και έχουν καταλάβει εν μέρει την συριακή πόλη Κομπάνι στα σύνορα Συρίας -Τουρκίας. Μπροστά στον κίνδυνο να καταλάβουν και το Ιρακινό Κουρδιστάν οι τζιχαντιστές, Κούρδοι που κατοικούν σε ευρωπαϊκές πόλεις και κυρίως σε Ρώμη, Άμστερνταμ και Ντύσελντορφ, εγκαταλείπουν τον δυτικό τρόπο ζωής και επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά.

Οι Κούρδοι της Ευρώπης ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί για να επιστρέψουν στην πατρίδα και να συμβάλλουν στην υπεράσπιση των εδαφών τους δίπλα στους Πεσμεργκά, (η μετάφραση στα ελληνικά είναι «γενναίοι»), που είναι οι μαχητές υπεράσπισης του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Μια αντιπροσωπευτική περίπτωση Κούρδου που εγκατέλειψε την άνετη ζωή του στο Ντύσελντορφ ως διευθυντής σε εταιρεία εισαγωγών - εξαγωγών, είναι ο Karwan Baban, που επέστρεψε στην πατρίδα του και τώρα είναι πια ο συνταγματάρχης Baban, που έχει υπό τις διαταγές του 1.500 Πεσμεργκά μαχητές. Ο ίδιος δήλωσε στην Hurriyet Daily News ότι τουλάχιστον είκοσι από τους πολεμιστές του, έχουν αφήσει την άνεση του δυτικού τρόπου ζωής για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

Ενώ λοιπόν όλα τα μέσα ενημέρωσης διεθνώς αναφέρουν τις περιπτώσεις των φανατικών ισλαμιστών που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να ενταχθούν στις τάξεις των ισλαμιστών, οι Κούρδοι της Ευρώπης αποδεικνύουν ότι είναι και αυτοί εδώ για την πατρίδα τους.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]