Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύσπιστος ο Άνθιμος σε υποσχέσεις και διπλωματία από τους Ισλαμιστές




Στον κίνδυνο του Ισλάμ αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιομος, στο κυριακάτικο κήρυγμά του, με αφορμή το μνημόσυνο που τελέστηκε για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής.

«Πρώτο μεγάλο θύμα ήταν ο Χρυσόστομος Σμύρνης. Οι τούρκοι στρατιώτες τον βασάνισαν και τον παρέδωσαν στον λαό, που τον περιέφερε στη συνέχεια με ένα κάρο μέσα στη Σμύρνη για να ικανοποιηθεί η μανία όσων ήθελαν να δείξουν την άσχημη στάση τους απέναντι στον Ελληνικό λαό», σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Πρόσθεσε ότι και άλλοι μητροπολίτες υπέστησαν βασανιστήρια από τους Τούρκους και υπογράμμισε: «Μαζί με τους αρχιερείς κυνηγήθηκαν και σφαγιάστηκαν χιλιάδες άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Για όλους αυτούς τελούμε μνημόσυνο και παρακαλούμε τον Χριστό να τους αναπαύει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κίνδυνο που απορρέει από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές. «Δεν πιστεύουμε σε καμία υπόσχεση από εκεί, σε καμία βούληση και σε κανέναν λόγο διπλωματίας», τόνισε, εννοώντας τις ισλαμικές χώρες και την Τουρκία.

«Κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από την εξωτερική εικόνα των γειτονικών λαών μας που ανήκουν στο Ισλάμ. Όλοι αυτοί διδάσκονται να φονεύσουν τον αντίπαλό τους, αν δεν προσχωρήσει στη δική τους θρησκεία. Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η ειρήνη και να εξουδετερωθούν τα σχέδια των ισλαμιστών», πρόσθεσε.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σημείωσε πως το Ισλάμ εισέβαλε στην Ευρώπη όταν χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο και άλλες στράφηκαν στην αθεΐα και επανέλαβε ότι δεν επιθυμεί να γίνουν τζαμιά στην Ελλάδα.

Φ.Χερχελετζής

Πηγή εφημ. «Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]